Recept på amerikanska pannkakor

Recept av Cecilia
Portioner

3

portioner
Förberedelse

5

minuter
Tillagning

15

minuter

Sovmorgon är skönt och ibland när man sover lite längre så kan det vara så att det nästan närmar sig lunch. Då kan pannkaksfrukost vara en god start på dagen. Vi brukar göra fluffiga härliga amerikanska pannkakor med ett mycket enkelt recept som vi delar med oss av här.

Kockläge

Förhindrar att skärmen tonas ner

Ingredienser

  • 3 ägg

  • 2.5 dl vetemjöl

  • 1.5 dl mjölk

  • 1 bakpulver (rågad)

  • en nypa salt

  • smör till stekning

  • Tips på tillbehör till pannkakorna
  • Maple syrup eller ekologisk honung

  • Skivad banan

  • En klick smör

  • Färska bär – jordgubb, hallon, blåbär.

  • Bacon

Gör så här

  • Börja med att separera vitorna och gulorna.
  • Häll äggvitan i en bunke och äggulorna i en annan.
  • Vispa äggvitan med en nypa salt till ett hårt skum.
  • Blanda de övriga ingredienserna mjöl, bakpulver, mjölk med äggulorna och vispa ihop.
  • Vänd sedan försiktigt ned äggvitan i smeten med en sked.
  • Stek pannkakorna i smör på låg värme. När de stora bubblorna i pannkakorna spricker så kan du vända pannkakan. Om du vill och har lite blåbär i frysen kan du klicka ut dem i pannkakan när du steker. Blåbärspannkakor är det inte många som tackar nej till..

Läs mer

  • Här sätter du själv gränser, bred lite smör på pannkakan, häll rinnande ekologisk honung eller lönnsirap på. Skiva upp lite jordgubbar och melon till. Ta en kopp kaffe och ett glas juice. Njut.
  • För den som firar kan lite bubbel vara fint till kanske en söt Cinzano Asti. Annars fungerar Champagne bra också om du vill göra en lite festligare frukost en tips är Champagne tillverkad på Chardonnay. Vill du ha Champagne med lite mer jordgubbstoner så ska du välja en som innehåller druvan Pinot Noir. En god Mimosa blandar du med apelsinjuice och någon god mousserande dryck.
  • Kanske är du också intresserad av;
    Lägga in gurka
    Så gör du egen tomatsås
    Odla egna ärtskott
    Gör egen pizza utan jäst

Lämna en kommentar