Matsmart

Snabbfakta Matsmart

 • Handla billig mat som annars skulle slängas.
 • Matsmart köper upp stora partier av överflödiga varor.
 • Maten skickas över hela landet med postpaket.

Gå direkt till Matsmart och fynda goda och billiga matvaror. När du handlar på Matsmart får du mellan 20-90 procents rabatt på matvaror som du hittar i dagligvaruhandeln samtidigt som du gör en insats för miljön.

Vad är matsmart?

Matsmart är en livsmedelsbutik online som erbjuder billig shopping av matvaror som inte kan säljas i vanliga mataffärer. Hos Matsmart hittar du överskottsmat som felmärkta varor, mat med kort utgångsdatum och varor med skadade förpackningar. Matsmart köper upp stora partier som av olika anledningar skulle slängas, till exempel av just överproduktion. Istället för att slänga fullt ätduglig mat, tar Matsmart in det i sitt sortiment och säljer det till billiga priser för oss att njuta av.

Vem äger matsmart?

Företaget Matsmart grundandes år 2013 av tre kompisar med fokus på att minska matsvinnet och göra en insats för miljön. Idag ägs Matsmart av bland annat Axel Johnson-koncernen som år 2017 investerade i företaget.

Stort utbud av livsmedel och hushållsartiklar

Matsmart säljer allt som ditt skafferi och hushåll behöver till ett mycket billigare pris än i dagligvaruhandeln. De har ett stort utbud av olika varor som ständigt förändras. Matsmart får kontinuerligt in nya spännande och goda matvaror på grund av överproduktion, defekta förpackningar och korta bäst-före datum. Hos matsmart hittar du allt från skafferivaror som konserver, godis och bakartiklar till hygienartiklar och kläder.

Mat som Matsmart köper upp kan ha;

 • Ändrat förpackningsutseende.
 • Överproduktion.
 • Vara en säsongsvara.
 • Feltryck på etikett eller omslag.
 • Kort eller passerat bästföredatum.

Billiga priser hos Matsmart

Priserna du får hos Matsmart är mellan 20-90 procent billigare än de priser du får i dagligvaruhandel. De erbjuder dessutom ofta mängdrabatt vilket innebär att om du köper fler av en vara får du ett billigare pris. Du behöver handla för minst 250kr för att kunna lägga en order hos Matsmart.

Matsmart rabatt

Det händer att matsmart erbjuder rabattkoder till sina kunder. Det kan vara en rabattkod som ger dig 15% rabatt på din beställning eller utvalda varor hos Matsmart eller en kod som ger rabatt på ditt första köp. Har du en rabattkod hos Matsmart fyller du i koden i kassan för att erhålla din rabatt.

Leverans

Matsmart levererar billiga matvaror till alla städer i hela Sverige. De har inga fysiska butiker utan erbjuder enbart sina varor via nätet. Din beställning packas och skickas sedan hem till dig eller till ett utlämningsställe där du kan hämta ut ditt paket. Det finns även möjlighet att hämta upp dina varor på deras centrallager i Katrineholm.

Hur lång är leveranstiden?

Matsmart har en leveranstid på mellan 2-4 arbetsdagar. Har du valt att få ditt paket till ett utlämningsställe ligger paketet kvar i 14 dagar. När 14 dagar har passerat skickas paketet tillbaka till Matsmart.

Fraktkostnad

Det som avgör fraktkostnaden för din order hos Matsmart är hur många lådor som fylls och behöver skickas ut. Frakten ligger på mellan 9-39 kr per låda beroende på hur många lådor som ska skickas ut till dig. Det finns även chansen att få fri frakt på din order hos Matsmart. Handlar du för 500 kr får du fri frakt på en låda. Handlar du för över 1000 kr får du fri frakt på två lådor. 

Fri frakt hos Matsmart

Ordervärde    Antal lådor med fri frakt
5001
9002
12003
14004
15005

Betalning hos Matsmart

Det finns flera betalningssätt du kan välja mellan hos Matsmart. De samarbetar med Klarna checkout och erbjuder dig som kund betalningsalternativen kortbetalning, via faktura och delbetalning.

– Kortbetalning

Matsmart tar emot kortbetalning med Visa, Mastercard, Eurocard och American Express. Det kostar inget extra att betala din beställning med kort.

– Faktura via Klarna

Som privatperson kan du betala din order via Klarna faktura utan extra kostnad. Du får då 30 dagars betaltid.

– Delbetala din order via Klarna konto

Vill du delbetala din order kan du göra det via ditt klarna konto. En faktura skickas ut en gång i månaden och det tillkommer en avi-avgift för varje faktura.

Uppsägning eller förändring av prenumeration

Matsmart är ingen prenumerationstjänst utan en webbshop där du handlar när du vill. Du behöver därför inte ingå någon prenumeration eller avtal.

Kontakta Matsmart

Du kan kontakta kundtjänsten hos Matsmart via mail eller telefon. Deras kundservice via telefon har öppet måndag till torsdag klockan 9-17 och fredagar klockan 9-16. För att få hjälp via mailen skickar du ett mail med din förfrågan. De återkommer sedan till dig så fort som möjligt. Har du gjort en beställning och har ett ordernummer kan du uppge det när du kontaktar dem. 

 • Post- och besöksadress lager:

Matsmart in Scandinavia AB
Terminalgatan 3
641 93 Katrineholm

 • Postadress:

Matsmart in Scandinavia AB
Box 613
101 32 STOCKHOLM

 • Organisationsnummer:

556901-6354

Mer info om Matsmart

Det finns olika anledningar till att stora partier med mat riskerar att kastas och Matsmarts affärsidé är att köpa upp varorna för att minska matsvinnet och för att kunna erbjuda mat till låga och bra priser.