LCHF matkasse

Lågkolhydratsdieten som blivit populär på senare tid tros vara den perfekta balansen mellan att kunna äta god mat som är rik på fett och samtidigt gå ner i vikt genom att minska på kolhydratintaget. LCHF står för ”Low Carb, High Fat” vilket kort och gott går ut på att man ska äta mer fett men färre kolhydrater.

Nedan hittar du 5 matkassar från 4 leverantörer som erbjuder LCHF matkasse.

Linas matkasse logga
Klassiskt och inspirerande
Klassiska, varierade rätter80 valbara rätter per veckaSmakrika rätter
1099 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
30% rabatt på första & 20% på dina 2 nästa
Beställ här
HelloFresh logga
Kalorismart
Välj mellan 18 recept varje veckaFärre än 650 kalorier per middag
1090 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Upp till 1359 kr rabatt på dina fem första matkassar
Beställ här
HelloFresh logga
Familjevänlig
Välj mellan 35 recept varje veckaKlassiska maträtterBarnvänlig
1090 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Upp till 1359 kr rabatt på dina fem första matkassar
Beställ här
Familyfood logga
LCHF
Innehåller kött, fisk, kyckling och grönsakerIngen potatis, rotfrukter, pasta, ris eller brödGår att få laktosfri
1579 kr
Per kasse
66 kr
Per portion
2
4
6
Portioner
4
Dagar
Inga erbjudanden just nu.
Beställ här
Mat och Ro logga
LCHF-kasse
Kött, fisk och kycklingIngen pasta, potatis och brödGår att få laktosfri
1799 kr
Per kasse
60 kr
Per portion
2
4
6
Portioner
4
5
Dagar
Ange kod: bramathemma15 och få 15% rabatt på första kassen
Beställ här

De flesta som gett sig på en diet vet hur tids- och energikrävande det kan vara att hålla dieten. Med en LCHF-matkasse får du lite hjälp på traven att ta steget mot viktnedgång. Recepten och rätterna innehåller mycket kött, fisk, fågel, grönsaker och naturliga fetter medan stärkelserik mat nästan helt undviks.

Fördelar med att beställa en LCHF matkasse

 • En matkasse gör det lättare för dig att följa din diet. Genom att beställa en LCHF matkasse säkerställer du att maträtterna du lagar är inom riktlinjerna för din diet.
 • I en LCHF matkasse får du exakt rätt mängd på dina matvaror vilket minskar matsvinnet. Minskat matsvinn är bra för din plånbok och miljön.
 • Med en matkasse sparar du en hel del tid. Du behöver inte lägga tid på att leta efter passande recept eller åka till affären och handla mat. Du kan istället lägga din tid på roligare aktiviteter.

Vad innehåller en LCHF matkasse?

Som vi tidigare nämnt kommer en LCHF matkasse att innehålla mycket kött, fisk, fågel, grönsaker och naturliga fetter. Kost som är rik på kolhydrater undviks. Kom ihåg att att en diet med fokus på lågt intag av kolhydrater är ett komplement till en nyttig livsstil och ska vara som hjälp för dig att gå ner i vikt samtidigt som du kan äta gott, men det är med hjälp av träning och sunt förnuft att inte äta för mycket som du kommer se bäst resultat.

En kasse innehåller upp till fem middagar för mellan två till sex personer. Rätterna är planerade så att de innehåller de vitaminer, mineraler, proteiner och kolhydrater som du behöver få i dig.

Vad kan jag förvänta mig för recept?

Hos leverantörerna kan du se vilka recept de erbjuder för nästkommande leverans av matkasse. För att du ska få en så bra upplevelse som möjligt har leverantörerna tagit hjälp av kostexperter och dietister vid framtagandet av recepten. En bra LCHF-matkasse innehåller såklart nyttiga och näringsrika måltider samtidigt som måltiderna ska passa en hel familj. Om endast en person i hushållet följer en LCHF-diet kan du byta ut ingredienser och kombinera rätterna med mer kolhydrater. På så sätt har hela hushållet glädje av matkassen.

Vad kan jag äta för mat när jag följer en LCHF-diet?

 • Ägg – LCHF förespråkar att man äter ägg i alla former, kokt som stekt.
 • Kött –  Du kan äta valfri sort av kött. Nöt, gris, vilt eller fågel går bra. I kosten är det viktigt att du får i dig fett, så även fettranden och skinnet på kycklingen funkar utmärkt.
 • Fisk och skaldjur – Du kan äta alla fisk- och skaldjurssorter. Ät helst fet fisk så som lax, makrill och strömming. Undvik panering p.g.a. kolhydraterna.
 • Naturligt fett – Naturliga fetter som smör och grädde funkar bra och gör att maten smakar godare samtidigt som det mättar.
 • Mejeriprodukter – Undvik mejeriprodukter som är lättversion. Satsa på de fetaste mjölk och gräddprodukterna som är utan tillsatt socker.
 • Grönsaker som växer ovan jord – Blomkål, broccoli, sparris, spenat, tomat, gurka, svamp, oliver, lök,  squash, aubergine är några av ingredienserna du kan ha i dina maträtter.
 • Nötter – Innehåller mycket kalorier men max en näve om dagen går bra, så länge du inte överäter.
 • Bär – Går bra att äta som ersättning till godis när sötsuget tar över. Undvik i mängder då de innehåller fruktos.

Vad ska jag undvika för mat?

 • Socker – Undvik socker och sötningsmedel i största möjliga mån. Det gäller allt från glass och fika till godis och läsk.
 • Stärkelse – Skippa stärkelserik mat som bröd, pasta, potatis, ris, müsli och även fullkornsprodukter.
 • Margarin – Smör går bra att äta men undvik margarin som är en ohälsosam imitation av smör.
 • Frukt – Undvik frukt eftersom de naturligt innehåller socker. Små mängder funkar om du blir sugen på sötsaker.

Vilka företag har LCHF matkasse?

Linas matkasse, Hello Fresh och VeckansMiddag är företag som erbjuder sina kunder LCHF matkasse.

Så här beställer du en matkasse med LCHF-kost

Vi har gjort det enkelt för dig att jämföra och hitta den bästa matkassen för dig. Vi har dessutom omdömen av de största leverantörerna. När du hittat en kasse du är intresserad av, klicka dig vidare till leverantörens nätbutik genom vår länk. Ofta finns det en rabattkod inlagd via länken så att du kan ta del av prova-på-priser och erbjudanden. Detta kan ge dig upp till hundratals kronor i rabatt på din första matkasse.