Topp 4 bästa rabatter & erbjudanden just nu

1. Hello Fresh -
Upp till 1359 kr rabatt på dina fem första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)

2. Linas matkasse -
20% på dina 2 första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller till 11/06)

3. Middagsfrid -
Få 30+30+20+20% rabatt på dina fyra första kassar med koden "FAMILJEFRID" när du går via vår LÄNK. (Gäller till 31/05)

4. Better Feast -
25% rabatt på din första matkasse när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)


Uppdaterad: 2024-05-06

Glutenfri matkasse

Här samlar vi de leverantörer som erbjuder en glutenfri matkasse för dig som är glutenintolerant. Hos vissa, kan du anpassa din kasse och de råvaror som innehåller gluten ersätts då med glutenfria alternativ. Matkassarna nedan är helt fria från gluten.

Lista på matkassar med glutenfria alternativ

Nedan hittar du 5 matkassar från 3 leverantörer som erbjuder Glutenfri matkasse.

Linas matkasse logga
Gluten/Laktosfri
Varierade glutenfria/laktosfria rätter
1099 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
20%på dina två första matkassar!
Beställ här
Ecoviva logga
Ekologisk, gluten- och laktosfri
Varierade rättergluten-och laktosfritt
1239 kr
Per kasse
77 kr
Per portion
4
Portioner
4
Dagar
Ingen rabatt för tillfället
Beställ här
Ecoviva logga
Vegetarisk, gluten- och laktosfri
Varierade rätterEkologiska råvaror
1119 kr
Per kasse
70 kr
Per portion
4
Portioner
4
Dagar
Ingen rabatt för tillfället
Beställ här
Veckans middag logga
Traditionella matkassen
Går att få laktos, gluten, mjölk, fläsk & fiskfriKlassiska rätter
1599 kr
Per kasse
53 kr
Per portion
2
4
6
Portioner
5
Dagar
Ingen rabatt för tillfället
Beställ här
Veckans middag logga
LCHF kassen
Går att få laktos, fläsk & fiskfri
1749 kr
Per kasse
58 kr
Per portion
2
4
6
Portioner
5
Dagar
Ingen rabatt för tillfället
Beställ här

Fördelar med en glutenfri matkasse

 • Säkerställer att dina måltider är helt fria från gluten
 • Sparar dig tid då du slipper handla själv
 • Ger dig chansen att äta inspirerande och spännande glutenfria rätter
 • Mindre matsvinn då du får dina matvaror i exakt rätt mängd

Bra att veta

 • När du beställer en matkasse, förväntas du ha vissa basvaror och tillbehör hemma. Du får alltså inte med precis alla varor med i matkassen som du behöver.
 • Var noggrann med att maten du tillreder inte kommer i kontakt med spår av gluten, till exempel en delad skärbräda eller kniv.

Vad är gluten?

Gluten är ett protein som finns i vete, korn och råg. Du kan vara allergisk mot detta protein och får problem med tarmarna om du äter något som innehåller det. Det kallas att vara glutenintolerant.

Glutenintolerans

Glutenintolerans (eller celiaki) drabbar cirka två procent av Sveriges befolkning, enligt Livsmedelsverket. Det kan vara så att du inte är allergisk mot gluten men att du är känslig mot det. Överkänslighet mot gluten ger också besvär med tarmarna, dock inte lika allvarliga som om du faktiskt är glutenintolerant. För att undvika tarmbesvär, om du är glutenintolerant eller överkänslig mot gluten, kan du äta glutenfritt. Misstänker du att du är glutenintolerant ska du alltid kontakta läkare för att få en diagnos.

Glutenintolerans och mat

Om du är glutenintolerant är det viktigt att du utesluter gluten helt ur din kost. Fortsätter du att äta gluten trots din intolerans kommer din tarm att bli inflammerad och inte kunna ta upp näring. Enligt 1177 kan detta leda till en rad olika biverkningar som till exempel diarré, ledvärk och kräkningar. För att undvika dessa besvär behöver din kost vara glutenfri.

Vad innebär det att äta glutenfritt?

Att äta glutenfritt innebär att maten du äter inte innehåller proteinet gluten. Nu för tiden finns det mängder av olika glutenfria alternativ till nästan alla matvaror. Du som är glutenintolerant kan i stort sett äta likadan mat som en som inte är det. Här kan en glutenfri matkasse vara till hjälp. När du beställer en matkasse kan du vara säker på att de produkter du får är hundra procent fria från gluten. Innan du väljer att utesluta gluten ur din kost är det bäst att du konsulterar med en läkare.

Så fungerar en glutenfri matkasse

En glutenfri matkasse är en matkasse helt utan spannmål som är noga planerad och sammansatt för att ge inspirerande måltider, helt fria från gluten. Du kan göra enstaka köp för att prova på en glutenfri matkasse, men det vanligaste är att du startar en prenumeration.

Prenumerationen är generellt utan bindningstid vilket innebär att du när som helst kan säga upp matkassen, med några dagars framförhållning. Det kan vara en idé att undersöka när du väljer att börja prenumerera på matkasse att kolla hur lång tid innan nästa leverans du kan göra en förändring i din prenumeration.

Matkassen levereras hem till dig med hjälp av en kylbil vilket gör att kylkedjan på din varor inte bryts och att du får hem fräscha och fina råvaror samt recept.

Rabatt och prova-på-pris

Nästan alla leverantörer erbjuder rabatt och prova-på-pris på sina matkassar. Hos ICA kan du just nu beställa en matkasse för endast 299 kr (ord. 549 kr). Du kan spara en hel del pengar genom att kolla upp vilka rabattkoder som finns hos den leverantören du tänkt beställa ifrån.

Den bästa glutenfria matkassen

Den glutenfria matkasse som fått högst betyg är ICAs matkasse Inspiration. Den är både gluten- och laktosfri och innehåller 4 portioner för 3 dagar. Matkassen kostar 569 kr men om du går via vår länk får du ett prova-på pris på 299 kr. Även Ecovivas glutenfria och ekologiska matkasse är populär bland kunder.

Vegansk glutenfri matkasse

Vill du äta vegansk kost och är glutenintolerant, har Årstiderna en matkasse för just dina behov. Deras matkasse Glutenfria Vegankassen innehåller alltså enbart glutenfria och veganska måltider. Alla matvaror i kassen är dessutom 100% ekologiska. Är du ute efter en matkasse som enbart är vegansk, inte glutenfri, kan du hitta och jämföra veganska matkassar här hos oss på Hittamatkassen.

Glutenfri matkasse utan ägg

Är du ute efter en glutenfri matkasse som inte innehåller ägg är det allra säkrast att köpa en vegansk matkasse. Vegansk kost innehåller inga animaliska produkter. På så sätt kan du vara säker på att du inte råkar få i dig ägg i dina måltider.

Vegetarisk glutenfri matkasse

För dig som vill äta en glutenfri och vegetarisk kost finns det definitivt en matkasse som passar dig. Ecoviva erbjuder en matkasse som är vegetarisk och gluten- och laktosfri. Ett annat alternativ är att beställa en matkasse från Linas Matkasse. Där väljer du själv vilka maträtter du vill ska ingå i din kasse. De har många vegetariska recept som även är fria från gluten som du kan ta del av.

Gluten- och laktosfri kasse

Många som är glutenintoleranta är även laktosintoleranta därav är många glutenfria matkassar, också laktosfria. ICA, Årstiderna och Ecoviva är några leverantörer som erbjuder denna typ av kassar. Om du är enbart är laktosintolerant kan du hitta alla tillgängliga laktosfria matkassar med hjälp av vår sammanställning.

Matkasse för två personer

En matkasse är perfekt för små hushåll. Du behöver aldrig tänka på att handla och ni får prova på nya och spännande maträtter varje vecka. Om båda i hushållet inte är glutenintoleranta kan det vara svårt att hålla reda på vilka matvaror som är just glutenfria och inte. Beställer ni en matkasse vet ni att de middagar som ni lagar kan avnjutas av båda två.

Matkasse för en person

Även om du bara är 1 person i hushållet är en matkasse utmärkt att använda sig av. Är du student kan det vara svårt att få tiden att gå ihop. Det är mycket studerande och att laga näringsrika och bra måltider som dessutom är fria från gluten, blir kanske inte prioriterat. Med en matkasse slipper du lägga tid på att handla och fundera på vad du ska äta. Många matkasseleverantörer erbjuder inte en kasse för endast en person men du kan alltid beställa en matkasse för två personer. Maten som blir över är perfekt att spara till matlådor.

Glutenfri matkasse för barn

Det kan vara lurigt att få barn att äta näringsrik mat. Med hjälp av en matkasse kan du enkelt laga middagar som både är barnvänliga och glutenfria. Många leverantörer erbjuder matkassar som passar utmärkt för familjer med barn. Linas Matkasse har satt ihop en kasse som heter “Linas Enkelt & Snabblagat”. I den ingår recept på måltider med milda smaker som passar barn och som dessutom är helt fria från gluten.

Leverantörer som erbjuder glutenfria matkassar

 • ICA – Inspirationskassen hos ICA går att beställa med glutenfria recept.
 • Linas Matkasse – Flexibiliteten som du har hos Linas Matkasse gör att du kan anpassa din kasse och välja ut recept som är glutenfria.
 • Ecoviva – Deras glutenfria kasse är dessutom laktosfri.
 • Årstiderna – Glutenfria Vegankassen innehåller varken gluten eller animaliska produkter.
 • Veckans Middag – Deras LCHF matkasse är fri från gluten. Vill du beställa någon av deras andra matkassar kan du även få dem som glutenfria. Du betalar då 79 kr extra/påse.
 • Mat&Ro – hos Mat & Ro har du möjlighet att beställa en fin matkasse med glutenfria alternativ.

Andra matkasseleverantörer

 • Coop – Coop erbjuder för tillfället inga färdiga glutenfria matkassar. 
 • City Gross – City Gross har tidigare erbjudit sina kunder deras Glutenfria Familjekasse, men de har sedan en tid tillbaka valt att plocka bort den. De har ingen glutenfri matkasse just nu.
 • Hello Fresh – har ingen färdig glutenfri matkasse men eftersom du själv väljer vilka recept du vill ska ingå i din matkasse, kan du välja ut de recept som är glutenfria. De har dock ingen kategori eller filtreringsalternativ som tydligt visar vilka måltider som är fria från gluten.

Sätt ihop din egen glutenfria matkasse

Det finns flera matkasseleverantörer som erbjuder sina kunder ett brett urval av recept som de kan välja från varje vecka. Linas Matkasse är ett utav dem. Hos Linas Matkasse kan du enkelt filtrera ut de glutenfria recepten som du sedan kan lägga till i din matkasse. Varje vecka ger dem ut 80 nya recept där du hittar en mängd måltider, helt fria från gluten. Att sätta ihop en egen glutenfri matkasse är perfekt, framförallt för dig som bor i ett hushåll med många olika behov och önskemål.

Glutenfria recept och måltider

När du är intolerant eller av annan anledning behöver utesluta något ur din kost, är det viktigt att se till att du får i dig alla näringsämnen och vitaminer. Recepten som ingår i matkassar är ofta framtagna av kostexperter och dietister och tar hänsyn till detta. Genom att beställa en matkasse och laga de måltiderna som de tagit fram, säkerställer du att får i dig en hälsosam mängd av allt som din kropp behöver.

Exempel på recept ur ICAs glutenfria matkasse

Beroende på vilken leverantör du väljer, kommer recepten i en glutenfri matkasse att skilja sig åt. Här visar vi ett exempel på en veckomeny ur ICAs Matkasse Inspiration.

Recept på fiskgryta ur en glutenfri matkasse
Fiskgryta med musslor i currykokosmjölk
Recept på kyckling ur en glutenfri matkasse
Kyckling med avokadosallad och rostad sötpotatis

Recept på risotto ur en glutenfri matkasse
Risotto med rostad pumpa, salvia och mandel

Vanliga frågor och svar

Vilken är den bästa glutenfria matkassen?

Just nu är ICAs Matkasse Inspiration den bästa glutenfria matkassen på marknaden. Det är en prisvärd matkasse med goda recept, helt fria från gluten.

Vilka företag levererar glutenfria matkassar?

ICA, Årstiderna, Ecoviva, Veckans Middag, Mat&Ro

Finns det en vegansk glutenfri matkasse?

Ja, Årstidernas Glutenfria Vegankassen innehåller enbart middagar som är veganska och glutenfria. Råvarorna i kassen är dessutom 100% ekologiska.

Kan man få prova-på pris på en glutenfri matkasse?

Ja, alla leverantörer som erbjuder glutenfri matkasse har rabatter och prova-på erbjudanden. Du hittar de bästa aktuella rabatterna på matkassar hos oss på Hittamatkassen.se.

Finns det barnvänliga glutenfria matkassar?

Ja, Linas Matkasse “Linas Enkelt & Lättlagat” är glutenfri och innehåller recept som passar barn.

Finns det en vegetarisk glutenfri matkasse?

Ja, Ecoviva har en matkasse som är vegetarisk samt gluten- och laktosfri. Hos Linas Matkasse kan du skräddarsy din matkasse och välja recept som är vegetariska och glutenfria.

Lämna en kommentar