Topp 4 bästa rabatter & erbjudanden just nu

1. Hello Fresh -
Upp till 1359 kr rabatt på dina fem första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)

2. Linas matkasse -
20% på dina 2 första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller till 11/06)

3. Middagsfrid -
Få 30% rabatt på dina tre första kassar med koden "SOMMARFRID" när du går via vår LÄNK. (Gäller till 30/06)

4. Better Feast -
25% rabatt på din första matkasse när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)


Uppdaterad: 2024-06-10

Mathem

Snabbfakta Mathem

 • Matkasse varje eller varannan vecka
 • Har sju stycken olika matkassar
 • från 38kr/portion beroende på kasse

Gå direkt till Mathem

Mathem:

Hos MatHem kan du köpa både enskilda matvaror och beställa prenumeration på matkasse. Man har hos MatHem.se olika matkassar med olika inriktning. Populära kassar är bland annat den ekologiska 5 dagars kassen som även finns i en variant med 3 middagar. Fördelaktigt med Mathem är att de har mycket bra priser och att du kan köpa andra matvaror  i samband med matkassen!

Vår recension av Mathem 2021

Betyg: ★★★★☆ (4 av 5)

Här kommer vår recension av Mathem som är baserat på vårt test av Mathems matkasse för 4 personer och 5 middagar. En prisvärd matkasse med möjlighet för tillägg av varor om man så önskar. Vi var i kontakt med Mathems kundtjänst då en liten miss i vår planering uppstått, Mathems kundmottagande och service var generös. Vi fick en positiv känsla av första mötet med Mathem. Bra, långsiktig lösning av Mathem för nöjda kunder.

Leverans och innehåll

Ett mail skickades till oss några dagar innan leverans av matkassen med information om leveranstider och basvaror som var bra att ha hemma för kommande vecka. Matkassarna levererades till vår dörr utan några problem, två fräscha och rejält tilltagna kassar med varor. Allt som enligt receptbladet utlovades var medskickat. Smidigt och prisvärt tyckte vi.

Recept och tillagning

Den vecka som vi testade Mathems matkasse så fick vi en känsla av att man på ett smart sätt använde sig av klassiska husmanskost rätter. Husman från olika länder kan tilläggas. Smart, då dessa rätter är klassiker av en anledning, de är smidiga att tillaga och samtidigt väldigt goda. Receptbladet var tydligt strukturerat med matkassens innehåll och ett litet brev om tanken med veckans rätter. Recepten är smart upplagda och tydliga. Svårighetsnivå för tillagning av rätten finns också utsatt vid receptet. Tillagningen var smidig  trots det faktum att en av rätterna innehöll en hel kyckling som skulle styckas för tillagningen. Kan verka svårt men Mathem hade bifogat en länk till Svensk Fågel som har lättförståeliga anvisningar till hur man styckar fågel. Genomtänkt tycker vi.

Omdöme – Mathems matkasse

Mathems matkasse krånglar inte till det. Det är gott och igennkänningsfaktorn är stor av många av rätterna. Men det trots det är rätter som man inte tillagar så ofta ändå. Nu fick vi chansen att bli påminda om hur gedigen husmanskosten känns att tillaga och äta.  Det är rikligt och rejält, fräscht, varorna kom väl förvarade och kylda. Matkassen för 4 personer är verkligen prisvärd och som vi nämnde tidigare – den krånglar inte till det. Det är styrkan i Mathems matkasse.

Så fungerar Mathem – tjänsten

Förutom en prenumeration av matkasse så kan man alltså även köpa enskilda varor direkt från MatHem och beställa hem. De har idag över 10 000 varor i deras sortiment. Vad det gäller matkassarna så finns det några olika typer av matkasseprenumerationer, dessa matkassar är i samarbete med Tasteline och vanligt är att gästkockar också sätter samman menyer. Testa även Mathems Cleanse program – 7 dagar i samarbete med Tasteline. Råvaror och recept för att din kropp ska må bättre och kännas lättare.

Tasteline 5 dagar matkasse
5 middagar för 4 personer. 769 kr, prova-på 469 kr.
Tasteline 3 dagar matkasse
3 middagar för 4 personer. 569 kr, prova-på 269 kr.
Tasteline 5 dagar ekologiska matkasse
5 middagar för 4 personer, merparten ekologiska varor. 885 kr, prova-på 585 kr.
Tasteline 3 dagar ekologiska matkasse
3 middagar med ekologiska varor för 4 personer. 679 kr, prova-på 379 kr.
Tasteline Barnkasse 5 dagar
5 middagar för 4 personer. 769 kr, prova-på 469 kr.
Laktosfri, 5 middagar för 4 personer. 849 kr, prova-på 549 kr.
Gluten -och Laktosfri, 5 middagar för 4 personer. 869 kr, prova-på 569 kr.
Tasteline Vegetariska kasse.
3 middagar för 4 personer. 569 kr, prova-på 269 kr. (OBS, ovo-lakto vegetarisk.

Leverans

Du kan själv välja om du vill få matkassen levererad varje eller varannan vecka. Mathem levererar till en mängd olika orter och vill du se om de levererar hem till dig rekommenderas du att använda deras postnummerkoll på hemsidan.

Betalning

Betalning sker med Kontokort som till exempel VISA eller Mastercard. Om du vill så kan du spara kortuppgifterna vid betalning. Betalning med faktura går också bra, fakturan skickas ut med ett separat mail. Det tillkommer en fakturaavgift på 29 kr när du väljer faktura som betalningssätt.

Förändring eller uppsägning av prenumeration

Du prenumererar på matkassen från Mathem och du manövrerar lätt över din prenumeration genom att logga in på dina sidor via Mathems hemsida. Vid avbokning av order måste detta ske minst 8 dagar innan nästa leverans.

Kontakt

Använd formuläret på Mathems hemsida för att maila ditt ärende eller chatta direkt på hemsidan.

 • Ring på telefonnummer 020-151010

Kundtjänst öppettider

Vardagar: 07.00-23.00
Lördagar: 07:00-18:00
Söndagar: 07:00-23.00

9 svar på ”Mathem”

 1. Vi har haft Mathems barnkasse i ca 10 under 7veckor så saknades varor i leveransen, den bästa var när man skicka 2 kassar av samma innehåll.
  Det som gjorde att droppen rann över för min del var att man meddelar inte att man inte fått betalning och där efter gömmer fakturan i på plocksedel mailet.
  Där efter kommer endast ett krav med 25% i ränta.
  Maten, recepten och storleken på portionerna var utmärkta.
  Men lite bättre bemötande av Kundtjänst samt ordning på leveranserna skulle inte skada företaget.

  Svara
 2. Finns det ingen matkasse för 2 personer?

  Svara
 3. Vi är nu inne på sjunde veckan av 5-dagars ekologiska matkassen och vi är SUPERNÖJDA!

  Har bara positivt att säga! Bra maträtter, lagom mycket, leverans i tid och har aldrig saknat något. Idag var de dock lite sena men så är det ibland i Stockholmstrafiken.

  Svara
 4. Hej!
  Funderar ni på att göra en ekologisk barnkasse? Jag har barn och vill äta ekologiskt och vill inte behöva välja. Mvh

  Svara
  • Hej! Tack för din kommentar! Det vi kan rekommendera hos Mathem är den ekologiska 5 el.3 dagarskassen som riktar sig till hela familjen -stora som små. Kanske kan vara något att kolla in? Annars får jag hänvisa dig direkt till Mathem som kan besvara din fråga bättre.

   Svara
 5. Hej! Jag ser efter en ekologisk barnvänlig kasse – har ni några tips på det? verkar svårt att hitta någon som levererar i Skåne..

  Svara
 6. Jag har haft matkassen i 12 veckor.
  Det sämsta med den här matkassen är att jag är Laktosintolerant och kan enbart välja ett alternativ som är Laktos och glutenfritt.. jag äter gluten men inte laktosprodukter.

  I dagsläget har dom inget annat alternativ utan man får betala det dyra priset för även glutenfria produkter om man enbart är laktosintolerant.

  Ingen bra variation, för mycket köttfärsås rätter..
  +Kyckling och fiskrätterna som har varit varierande och roliga.

  Svara
 7. Akta er för pålaggda prenumerationer!

  Fick en matkasse idag jag inte beställt, utan som var ifrån en sparad kasse- verkar som dessa antingen pga mänskliga faktorn eller pga feltryck blev prenumeration, eller att det är automatiskt- men jag fick ingen ersättning och det gick inte att avbeställa, och jag notiferades inte att jag hade tryckt i prenumeration alls, hade varit användbart oavsett vems misstag det var. Kundtjänsten erbjöd sig inte hjälpa till eller föreslå någon kompromiss eller att se vad som kan vara felet överh, så nu måste jag slänga mat för 1200 kr.

  Skulle rekommendera prova ica online eller mat.se om ni upplever samma sak, alternativt anmäla till konsumentverket som jag gjorde.

  Svara

Lämna en kommentar