Topp 5 bästa rabatter & erbjudanden just nu

1. Årstiderna.se -
Få gratis japansk universalkniv värd 950 kr när du köper första kassen LÄNK.
(Så långt lagret räcker)

2. ICA.se -
299 kr för första matkassen för nya kunder som går via vår LÄNK. (ordinarie upp till 669 kr)
(Exklusivt erbjudande)

3. Marleyspoon.se -
25 % rabatt på dina 4 första matkassar när du går via vår LÄNK
(gäller till 2021-12-31)

4. Better Feast -
50% på första familjekassen (färdiglagade rätter) när du går via vår LÄNK.
(gäller till 2021-10-17)

5. Hellofresh.se -
30 % rabatt på första 2 matkassarna + 20% rabatt på den 3:e och 4:e matkasse när du går via vår LÄNK. 
(gäller till 2021-12-31)

Uppdaterad: 2021-10-10

Linas Matkasse

Linas matkasse är Sveriges största matkasseföretag som har ett mycket stort utbud av inriktningar på sina matkassar. Vi samlar alla Linas alla matkassar. Maten är fräsch, hälsosam och inspirerande.

Gå till vår recension av Linas Matkasse

Gå direkt till Linas Matkasse

Matkassar från Linas Matkasse

Vegetarisk
Prova-På-Pris 599:- 599 - 998:-
3 - 5 middagar
2 - 4 personer

goda och moderna vegetariska rätter med möjlighet för tillägg av fisk och fågel

Klassiskt
Prova-På-Pris 599:- 599 - 919:-
3 - 5 middagar
2 - 4 personer

Lättlagat
Prova-På-Pris 559:- 559 - 1549:-
3 - 5 middagar
2 - 6 personer

För dig som vill spara tid genom snabba genvägar till goda middagar

Med Linas matkasse kan du nu skräddarsy din matkasse – välj bland över 30 olika recept varje vecka!

Sveriges största leverantör av matkassar

Linas Matkasse grundades 2008 och erbjuder en prenumerationsmodell på matkassar som levereras till dörren innehållande recept och råvaror. De har flera olika inriktning på sina matkassar som innehåller produkter noga utvalda av Linas kunniga team efter recept av Lina Gebäck som är dietist och även en av Sveriges mest ledande profiler inom matkassebranschen. Linas matkassar planeras efter:

 • Minimalt med svinn med noga planerade kassar.
 • Alltid svenskt kött och svensk fågel.
 • Tallriksmodellen som utgångspunkt för en okomplicerad matlagning.
 • Närproducerat och ekologiskt så långt det är möjligt.

Snabbfakta:

 • Pris på matkasse: Från ca. 429kr för 4 middagar eller ca 40-45kr per måltid.
 • Leveranstider: Söndag & Måndag 17-22, gratis frakt!
 • Bindningstid: Ingen. Dock måste du pausa eller avsluta tjänsten senast 8 dagar innan kommande leverans.
 • Antal middagar per kasse: 3-5 middagar, välj mellan 2-6 personer.
 • Betalning: Kort eller faktura.
 • Typ av recept: Husmanskost planerad av dietister. Välj bland över 30 olika recept varje vecka!

Vår recension av Linas matkasse

Betyg: ★★★★☆ (4.5 av 5)

Vi valde att sätta Linas matkasse på prov den här gången och jag tror att de flesta av oss som vet att matkassar existerar har hört om Linas matkasse tidigare, så det kändes som en självklarhet att vi skulle prova en kasse från dem. För dem som inte vet så är Linas matkasse en av de största leverantörerna som erbjuder hemleverans av mat och recept i Sverige. Då företaget som sagt är väldigt känt hade vi ganska höga förväntningar på leverans och service.   

Utbud

Linas Matkasse erbjuder sju stycken olika sorters kassar. De är:

 • Lättlagade kassen
 • Flexitariankasse
 • Barnkasse
 • 15-minuterskasse
 • Insipirationskassen
 • Originalkassen
 • Vegetarisk kasse

Som ni ser finns det massor av olika kassar med olika rätter och innehåll så det finns troligtvis något som passar allihopa. Vi provade originalkassen för den här gången. Beställningen av matkassen gick smidigt, det går att beställa utan att skapa konto och registrering. Vi kunde också enkelt lägga till fruktkassen. Linas matkasse är en prenumeration som du påbörjar även om du bara testar en matkasse, viktigt är att gå in och avsluta prenumerationen senast 8 dagar innan kommande leverans. Det gör du via dina sidor på Linas hemsida, där kan du också göra andra förändringar, lägga till extraval, eller byta matkasse.

Det står även hur lång tid maträtten kommer ta att laga vilket också underlättar för den som känner att man vill planera in middagarna. Antalet middagar som ingår varierar från kasse till kasse. Det ingår minst tre middagar, som mest ingår det fem middagar i en beställning. Vi valde att prova originalkassen med fyra middagar för fyra personer. Något som Linas Matkasse saknar är en färdig matkasse för veganer.

Leveransen av maten

Vi kunde välja när vi skulle få matkassen vid köpet och senare på leveransdagen fick vi ett sms om att maten skulle komma mellan 17-19. Maten levererades i en stor kartong och något som var bra var att på kylvarorna låg det en typ av kylklamp för att hålla råvarorna färska. Grönsakerna var fräscha, det var bra paketerat – en överlag genomtänkt och smart lösning för hemleverans av varor. Linas matkasse strävar i största möjliga mån efter att ha ekologiska varor och det uppskattar vi. Ett stort plus var den ekologiska köttfärsen till järparna.

Maten, recept och tillagning

Som i alla matkassar räknar företaget med att man har en del råvaror hemma men jag tycker att de flesta ingredienser följde med i kassen vilket var bra för vår del eftersom vi oftast inte har ett påfyllt skafferi. Då vi har extremt svårt för att hitta nya recept och middagar uppskattar vi även att följa recept och tips på vad för mat vi ska laga och hur vi ska laga dem. Rätterna var indelade i snabb och medel i tillagningstid, vilket underlättar planeringen. Recepten var även smidigt upplagda så att man lätt och effektivt kunde laga rätten. Rätterna kändes bekanta men ändå med en liten tvist. Smakerna, kryddorna och råvarorna i kombination smakade väldigt bra och det var roligt att få prova på något nytt. Det som är nytt för 2021 är att man nu kan välja bland 30 olika recept varje vecka.

Pris 

Originalkassen vi beställde hade ett prova-på-pris på 629 kr vilket inkluderade 5 maträtter för 4 pers. Vi hade nog aldrig kommit på recepten på egen hand och samtidigt slapp vi lämna vårt hem och kunde bekvämt beställa maten genom hemsidan och vi slapp även lägga tid på att åka och handla. Just den här bekvämligheten man får av att beställa en matkasse är det som gör att många, även vi, dras till det. 

Sammanfattning

Vi var nöjda med matkassen och upplevde att vi fick det som utlovades, genomtänkta recept med nyttiga och hälsosamma ingredienser av hög kvalitet. Rätterna är bekanta men ändå med nyskapande känsla över sig.  Linas matkasse är stor leverantörer av matkasse och det kan märkas ibland, den personliga touchen försvinner. Men vi upplever ändå att det är någon som tänkt till i förväg över val av rätter och upplägg av recept så vi uppskattade verkligen vår vecka med matkassen!

De levde definitivt upp till våra förväntningar och vi skulle inte tveka på att beställa från Linas matkasse igen. 


Vad kan du förvänta dig av Linas Matkasse

Recepten i kassarna är baserade efter bland anant olika svårighetsgrader där ett är lite svårare med något längre tillagningstid. Sedan hittar du även ett riktigt snabbt och lättlagat recept tillsammans med recept som ligger i mellan dessa två. Utöver de råvaror som levereras i matkassen så kräver rätterna en del basvaror det vill säga sånt som finns hemma i hushållet. Det kan till exempel vara salt och peppar, olja, ströbröd med mera. Ett mejl skickas ut innan leverans med meny så informerar Linas matkasse om vilka basvaror som behövs för recepten i din kommande matkasse.

Vilka betalningsmetoder erbjuder dem?

Betalningen går till så att du registrerar ditt betalkort hos Linas matkasse, sedan dras beloppet för matkassen på onsdagen efter leverans. Bli inte nervös om 1 krona reserveras på ditt kort innan det är bara för att undersöka så att kortet fungerar. Du kan också betala med faktura vilket innebär att du får en e-faktura skickad till din e-post. Var noga med att undersöka så att den inte hamnar i Skräpposten. Linas har en “Nöjd kund-garanti”, vilket ger pengarna tillbaka om du inte är nöjd med din matkasse.

Kan man pausa eller avsluta?

Linas matkasse har 10 olika matkassar som man kan välja på. Tjänsten är en prenumerationstjänst dock utan bindningstid. Du kan själv välja att pausa eller avsluta tjänsten senast 8 dagar innan kommande leverans. Du sköter din prenumeration via “Mina Sidor” på www.linasmatkasse.se. Tidningen Råd och Rön har har gjort tester och det visar sig att Linas matkasse är en av de mest prisvärda matkassarna.

Vilka dagar levererar Linas?

Matkassarna levereras på söndagar och måndagar mellan 17.00-22.00. Skulle du inte vara hemma när kassen levereras så skickar chauffören ett meddelande om att kassen kommit samt placerar den vid din dörr. Du får även information innan din kasse levereras. Du väljer själv hur ofta du vill ha Linas matkasse, välj mellan varje vecka, varannan eller 1 gång i månaden. Frakten på Linas matkasse är fri och ingår i priset du betalar för matkassen.

Kan jag byta recepten i min matkasse?

Du kan enkelt byta recept i din matkasse genom att använda byt-recept funktionen. Det är en meny som du hittar i menylistan där du själv väljer maträtter utifrån temat i någon av Linas populära matkassar. Varje vecka hittar du över 30 recept att välja bland!

Vilken är den populäraste matkassen hos Linas?

Originalkassen är den kassen som säljs mest. I Originalkassen får du sunda och nyttiga middagar till hela familjen den finns med 5 middagar för 4 personer. Du hittar också en till variant på Orginalkassen fast med 70% ekologiska varor.  Barnkassen är speciellt utformad med enkla barnanpassade recept och med korta tillagningstider för föräldrar, den finns också som gluten och laktosfri.

För vem passar Linas Matkasse?: Det finns så många olika kassar att välja mellan, så vi tror de flesta kan hitta en matkasse som passar dem. Allt utifrån smakpreferenser, eventuella allergier och hushållets storlek.

Ät mindre kött med Linas matkasse

Du kan enkelt välja att äta mindre kött eller inget kött alls med Linas matkasse. I Flexitariankassen är det mindre rött kött, mer grönsaker och mer fisk och fågel. Väljer du att helt avstå kött så finns Linas Vegetariska kasse (innehåller ägg, mjölk och ost).

Tilläggsprodukter

Vid beställning har du möjlighet att lägga till olika tilläggsprodukter som följer med vid leverans. Nedan ser du priser och innehåll när vid artikelns publiceringsdatum (se aktuella priser hos Linas).

Namn & prisInnehåll

Lilla Fruktkasse 79:-
2,5 kg blandad frukt.
Bananerna är alltid ekologiska och/eller Fairtrademärkta.
Ekologiska Fruktkasse 109:-3 kg blandad frukt, 100% ekologisk.
Fruktkasse 109:-4 kg blandad frukt.
Bananerna är alltid ekologiska och/eller Fairtrademärkta.
Salladskasse 119:-3 olika recept på sallader med råvaror för 2 personer. Perfekt för dig som vill minska på kolhydrater till maten.
Energimix 99:-En kasse full av pigga bars, nötmixer och energirika mellanmål för familjen.
Kom i form 49 kr/månadTräna när du vill med Linas Kom i form, träningsvideos och tips för dig som vill få in din träning i vardagen.

Kontaktuppgifter till Linas Matkasse

Telefon:  0200456111Mail: [email protected]
Öppettider telefon:
Måndag: 09:00-22:00
Tisdag: 09:00-22:00
Onsdag: 09:00-17:00
Torsdag: 09:00-15:00
Fredag: Stängt
Lördag: Stängt
Söndag: 13:00-22:00

 
Öppettider för online-chatt:
Måndag-Torsdag: 09:00-17:00
Fredag: 09:00-16:00
Lördag: Stängt
Söndag: 11:00-16:00

22 tankar på “Linas Matkasse”

 1. Hej jag har en fråga , för en månad sen beställde jag mat kasse o det var jätte god det kostade 499 kr kan jag beställa jag en gån till får 499kr?

  Svara
  • Hej Kimiko, tyvärr kan vi inte svara på detta då vi endast jämför pris och innehåll. För att få reda på om du kan göra detta hos Linas Matkasse så kan du kontakta deras kundtjänst.

   Svara
 2. Jag fick en matkasse från Linas i julklapp och är i stora drag nöjd. Vi är ganska kräsna i min familj så en barnkasse kanske hade varit bättre, men ordentligt med mat var det i alla fall, och frukt och grönt till allt 🙂

  Svara
 3. Helt underbar kasse med bra recept som verkligen alla tycker om. Tyvärr så levererar dom bara varannan vecka så vi tog bara en kasse och sen fick vi avsluta abonnemanget “/ Synd bara att de inte framgick tydligare någonstans när vi beställde den första!

  Svara
 4. Linas vegetariska matkasse är ju tyvärr inte vegetarisk då osten kan innehålla animalisk löpe.
  Jag förstår varken varför man skriver att den är vegetarisk när den inte är det eller varför man inte kan undvika ost med animalisk löpe!

  Svara
 5. Hej!
  Jag undrar om det går och beställa matkasse till 1 person? Frukost, 2 mellanmål och 1 middag. Lunch det får jag på jobbet.
  Med vänlig hälsning
  Linda

  Svara
 6. Hej!
  Är sugen på att testa linas matkasse men hittar inte alternativet där man kan få leverans varje vecka, för det är ju de jag vill ha! Kan man få leverans varje vecka? Bor i Malmö så det borde ju funka?

  Svara
 7. Hej! Jag letar som en dåre efter en vegansk matkasse i Dalarna men hittar bara vegetariska alternativ (lakto-ovo). Känner ni till någon?

  Svara
  • Hej Anna, bra fråga du kommer med, jag har kikat runt men tyvärr hittar jag ingen vegansk matkasse som levererar i Dalarna. Det finns ju som du nämnt lakto-ovo-vegetariska kassar. Tyvärr kan jag inte hjälpa till mer än så, Årstiderna som har en vegansk matkasse verkar inte leverera i Dalarna när jag söker. Hoppas du kan hitta en vegansk matkasse! Vänliga Hälsningar

   Svara

Lämna en kommentar