Linas Matkasse

Linas matkasse är i särklass den bästa matkasseleverantören på marknaden. Företaget har levererat matkassar under 10 år och har nu Sveriges största utbud av måltider per vecka.

Ingen bindningstid

Välj bland 80 recept per vecka

30 % i rabatt på dina 3 första matkassar

Lokala & färska råvaror

Linas matkasse grundades år 2008 och erbjuder en prenumerationsmodell på matkassar som levereras till dörren innehållande recept och råvaror. De erbjuder dig som kund ett urval av över 80 olika recept varje vecka. Middagarna innehåller produkter noga utvalda av Linas kunniga team efter recept av Lina Gebäck som är dietist och även en av Sveriges mest ledande profiler inom matkassebranschen. Företaget har stort fokus på:

 • Minimalt med svinn med noga planerade middagar.
 • Svenskt kött och svensk fågel.
 • Tallriksmodellen som utgångspunkt för en okomplicerad matlagning.
 • Närproducerat och ekologiskt så långt det är möjligt.
 • Skräddarsy din matkasse – välj bland över 80 olika recept varje vecka!

Linas matkasse är Sveriges största matkasseföretag som har ett mycket stort utbud av inriktningar på sina matkassar. Vi samlar alla Linas alla matkassar. Maten är fräsch, hälsosam och inspirerande.

Gå till vår recension av Linas Matkasse

Gå direkt till Linas Matkasse

Matkassar från Linas Matkasse

Nedan hittar du 5 matkassar från Linas Matkasse.

Vegetarisk/Vegansk
Möjlighet för tillägg av fisk och fågel40 valbara rätter per vecka
998 kr
Per kasse
50 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Spara upp till 1549kr på 4 första kassarna
Beställ här
Klassiskt och inspirerande
Klassiska, varierade rätter50 valbara rätter per veckaSmakrika rätter
919 kr
Per kasse
46 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Spara upp till 1549kr på 4 första kassarna
Beställ här
Enkelt och lättlagat
50 valbara rätter per veckaLättlagade recept
998 kr
Per kasse
50 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Spara upp till 1549kr på 4 första kassarna
Beställ här
Barnfamilj
998 kr
Per kasse
50 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Spara upp till 1549kr på 4 första kassarna
Beställ här
Linas Express
Måltider med en tillagningstid på 20 minuter
998 kr
Per kasse
50 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Spara upp till 1549kr på 4 första kassarna
Beställ här

Frågor & svar

Finns det någon rabatt på Linas matkasse?

Ja, just nu får du 30% i rabatt på dina tre första matkassar från Linas Matkasse när du går via vår länk.

Vilka städer levererar Linas Matkasse i?

De levererar sina matkassar i städer runt om i hela Sverige. De finns även i Norge och Danmark.

När levereras matkassen?

Söndagar kl. 16-22 och måndagar kl. 17-22.

Vad är det för mat i Linas Matkasse?

Linas Matkasse erbjuder över 80 olika typer av recept varje vecka. Du väljer själv vilken mat som ska ingå i din kasse.

Vilka är Linas Matkasse?

Linas Matkasse är ett företag som erbjuder sina kunder en prenumerationstjänst på matkassar i större delen av Sverige. De fokuserar på att leverera nyttig, hälsosam och framförallt god mat. Du väljer själv ut vilka recept du vill ska ingå i din matkasse och maten blir levererad direkt till din dörr. Med hjälp av en matkasse får du varje vecka njuta av nya inspirerande måltider. 

När startade det?

Det grundades år 2008 av Carolina Gebäck och är en del av LMK Group som är den största matkasseleverantören i Norden.

Var finns Linas Matkasse?

Linas Matkasse levererar sina kassar runt om i hela Sverige. På deras hemsida skriver du enkelt in ditt postnummer för att få reda på om de levererar till just ditt område. Förutom i Sverige finns Linas Matkasse även i Norge och Danmark.

Hur många använder Linas Matkasse?

År 2014 hade Linas Matkasse över 40 000 kunder runt om i Sverige. Företaget har växt och blivit större och större sedan dess.

Så fungerar en matkasse från Linas Matkasse

 1. Bestäm först hur många personer du vill att middagarna ska räcka till – två eller fyra personer.
 2. Nästa steg är att välja mellan 3-5 middagar som du vill ska ingå i din matkasse. Högst upp på sidan hittar du kategorier som du kan välja mellan. Dessa kategorier finns där för att sortera bland alla recept utifrån dina önskemål.
 3. Efter du har tryckt på en kategori kommer Linas Matkasse att ge dig förslag på middagar som du kan lägga till i din matkasse baserat på vilken kategori du valt. Du har sedan valmöjligheten att ytterligare filtrera bland recepten, alternativt välja att få se alla recept som finns tillgängliga.
 4. När du bestämt dig för middagarna går du vidare till kassan och får där fylla i dina kontakt- och leveransuppgifter samt betalsätt. Du fyller även i hur ofta du vill att din kasse ska levereras – varje eller varannan vecka. Du skapar samtidigt ett konto där du sedan kan följa din matkasse och hantera din prenumeration. Glöm inte att utnyttja något av alla de aktuella rabatter och kampanjer som de har. Har du fått ett presentkort fyller du i det i kassan innan du betalar.
 5. Tryck på beställ. Du har fortfarande chansen att ändra i din matkasse, en viss tid efter du har lagt din order. Det gör du via “Mina Sidor” på deras hemsida.
 6. När du lagt din beställning startas en prenumeration och du kommer varje vecka kunna välja dina måltider.
 7. Du kan när som helst avsluta din prenumeration hos Linas Matkasse via ”Mina Sidor”.

Leverans av Linas Matkasse

Linas Matkasse levererar sina matkassar runt om i hela Sverige, bland annat till Stockholm, Göteborg, Malmö, Karlstad, Umeå och Växsjö. Leverans sker på söndagar mellan klockan 16-22 eller måndagar mellan klockan 17-22, beroende på var någonstans i landet du bor. Skulle du inte vara hemma när kassen levereras så skickar chauffören ett meddelande om att kassen kommit samt placerar den vid din dörr. Du får även information innan din kasse levereras. Du väljer själv hur ofta du vill ha Linas matkasse, varje eller varannan vecka. Frakten på Linas matkasse är fri och ingår i priset du betalar för matkassen.

Olika typer av matkassar

Till skillnad från många andra leverantörer, har Linas Matkasse inga färdiga matkassar. Du får istället välja ut dina måltider och skräddarsy din egen kasse. Recepten är uppdelade i olika kategorier och med hjälp av filtreringsalternativ kan du hitta de måltider som passar dig bäst. De erbjuder över 80 st olika recept med olika inriktningar varje vecka. Vid beställning får du välja hur många personer du vill ha måltider till – två eller fyra personer. Efter det väljer du mellan tre till fem recept som du vill ha i din matkasse.

Kategorierna är:

 • Linas Express – recept på måltider med en tillagningstid på endast 20 minuter. 
 • Barnfamilj – barnvänliga recept som passar hela familjen.
 • Vegetariskt eller veganskt – goda och inspirerande middagar utan kött.
 • Klassiskt och Inspirerande – en blandning av nya och välkända rätter.
 • Enkelt och Lättlagat – måltider som både är enkla och snabba att tillaga.

Linas Matkasse för små hushåll

Att beställa en matkasse för ett litet hushåll är ett praktiskt sätt att se till att kylskåpet håller sig påfyllt. Med en matkasse sparar du tid, pengar och minskar matsvinnet.

Matkasse för en person

Du kan inte välja att beställa din matkasse för en person hos Linas, men ett tips är att beställa måltider för två personer och göra resterna till matlådor. För dig som är student är detta perfekt då du kommer få mat över till lunchlådor.

Matkasse för två personer

Är ni två personer i hushållet kan ni beställa en kasse hos Linas Matkasse och välja själva vilka rätter ni vill ha. Ibland kan det vara svårt att komma överens om vad man ska äta till middag, då är en matkasse utmärkt. Eftersom ni själva kan välja måltider i er matkasse kan ni kompromissa och välja varsin rätt.

Matkasse för viktnedgång

Du kan se näringsvärde per portion för alla valbara måltider som finns på Linas Matkasse. Detta gör det enklare för dig att välja måltider som hjälper dig att gå ner i vikt. Med hjälp av den informationen kan du lätt se vilken måltid som passar dig, beroende på vilken diet du följer och dina önskemål. En matkasse hjälper dig att hålla dig till din kost, vilket underlättar processen att gå ner i vikt. Vill du hitta en färdig matkasse för viktnedgång har vi samlat de åt dig.

Över 80 olika recept varje vecka

De har över 80 olika recept som du kan välja mellan varje vecka. Recepten har olika inriktning som exempelvis vegetariskt, barnfamilj, fågel. Beställer du en kasse från Linas får du välja tre, fyra eller fem recept att inkludera i din kasse.

Glutenfria recept hos Linas Matkasse

Du hittar flera recept som är glutenfria hos Linas Matkasse vilket gör att du själv kan komponera din egen glutenfria matkasse. Är du ute efter andra matkassar som är fria från gluten, har vi samlat de på en annan lista.

Vegetarisk kasse

En stor del av recepten som finns att välja mellan är vegetariska. De är därför ett utmärkt alternativ om du vill ha en vegetarisk matkasse. Letar du efter andra matkassar utan kött kan du hitta det hos oss.

Veganska recept hos Linas Matkasse

Du hittar många veganska måltider hos hos Linas Matkasse som du kan välja till din kasse. Eftersom du själv väljer dina middagar kan du komponera ihop sammansätta din egen veganska matkasse.

Meny hos Linas Matkasse

Du väljer själv vilka middagar som ska ingå i din matkasse och skapar därmed din egen veckomeny. Här är exempel på mat som en kasse kan innehålla.

Recept på Harissakryddad lax med apelsin och couscous från linas matkasse
Harissakryddad lax med apelsin och couscous
Recept på Svamprisotto med ruccola och vitlöksstekta champinjoner från linas matkasse
Svamprisotto med ruccola och vitlöksstekta champinjoner
Recept på Klassiska veganska bullar i löksås med rårörda lingon och pressgurka från linas matkasse
Klassiska veganska bullar i löksås med rårörda lingon och pressgurka

Pris på Linas Matkasse

Hur mycket en matkasse kostar varierar beroende på vilken kasse väljer att beställa. En matkasse för fyra personer med fyra middagar kostar 919 kr, vilket blir 57 kr/portion. Med vår rabatt får du 30% på din första, andra och tredje matkasse från Linas Matkasse. Väljer du färre middagar i din matkasse blir priset per portion högre.

Linas matkasse prova-på pris

Precis som de flesta matkasseleverantörer har även Linas Matkasse prova-på pris på sin tjänst. Du har möjlighet att få flera tusen kronor i rabatt på dina matkassar.

Omdöme om Linas Matkasse

Linas Matkasse har fått många positiva omdömen från sina kunder. Vi har provat en av deras matkassar och gjort en recension över hela upplevelsen (recensionen gjordes då de fortfarande hade färdiga matkassar).


Vår recension av Linas matkasse

Betyg: ★★★★☆ (4.5 av 5)

Vi valde att sätta Linas matkasse på prov den här gången och jag tror att de flesta av oss som vet att matkassar existerar har hört om detta företag tidigare, så det kändes som en självklarhet att vi skulle prova en kasse från dem. För dem som inte vet så är Linas matkasse en av de största leverantörerna som erbjuder hemleverans av mat och recept i Sverige. Då företaget som sagt är väldigt känt hade vi ganska höga förväntningar på leverans och service.   

Originalkassen hos Linas Matkasse

Vi provade originalkassen den här gången. Beställningen av matkassen gick smidigt, det går att beställa utan att skapa konto och registrering. Vi kunde också enkelt lägga till fruktkassen. Linas matkasse är en prenumeration som du påbörjar även om du bara testar en matkasse, viktigt är att gå in och avsluta prenumerationen senast 8 dagar innan kommande leverans. Det gör du via dina sidor på Linas hemsida, där kan du också göra andra förändringar, lägga till extraval, eller byta matkasse.

Det står även hur lång tid maträtten kommer ta att laga vilket också underlättar för den som känner att man vill planera in middagarna. Antalet middagar som ingår varierar från kasse till kasse. Det ingår minst tre middagar, som mest ingår det fem middagar i en beställning. Vi valde att prova originalkassen med fyra middagar för fyra personer.

Leveransen av maten

Vi kunde välja när vi skulle få matkassen vid köpet och senare på leveransdagen fick vi ett sms om att maten skulle komma mellan 17-19. Maten levererades i en stor kartong och något som var bra var att på kylvarorna låg det en typ av kylklamp för att hålla råvarorna färska. Grönsakerna var fräscha, det var bra paketerat – en överlag genomtänkt och smart lösning för hemleverans av varor. Linas matkasse strävar i största möjliga mån efter att ha ekologiska varor och det uppskattar vi. Ett stort plus var den ekologiska köttfärsen till järparna.

Maten, recept och tillagning

Som i alla matkassar räknar företaget med att man har en del råvaror hemma men jag tycker att de flesta ingredienser följde med i kassen vilket var bra för vår del eftersom vi oftast inte har ett påfyllt skafferi. Då vi har extremt svårt för att hitta nya recept och middagar uppskattar vi även att följa recept och tips på vad för mat vi ska laga och hur vi ska laga dem. Rätterna var indelade i snabb och medel i tillagningstid, vilket underlättar planeringen. Recepten var även smidigt upplagda så att man lätt och effektivt kunde laga rätten. Rätterna kändes bekanta men ändå med en liten tvist. Smakerna, kryddorna och råvarorna i kombination smakade väldigt bra och det var roligt att få prova på något nytt. Det som är nytt för 2021 är att man nu kan välja bland 30 olika recept varje vecka.

Pris 

Originalkassen vi beställde hade ett prova-på-pris på 629 kr vilket inkluderade 5 maträtter för 4 pers. Vi hade nog aldrig kommit på recepten på egen hand och samtidigt slapp vi lämna vårt hem och kunde bekvämt beställa maten genom hemsidan och vi slapp även lägga tid på att åka och handla. Just den här bekvämligheten man får av att beställa en matkasse är det som gör att många, även vi, dras till det. 

Sammanfattning

Vi var nöjda med matkassen och upplevde att vi fick det som utlovades, genomtänkta recept med nyttiga och hälsosamma ingredienser av hög kvalitet. Rätterna är bekanta men ändå med nyskapande känsla över sig. Vi upplever ändå att det är någon som tänkt till i förväg över val av rätter och upplägg av recept så vi uppskattade verkligen vår vecka med matkassen!

De levde definitivt upp till våra förväntningar och vi skulle inte tveka på att beställa från Linas matkasse igen. 


Jämförelse av Linas Matkasse och Hello Fresh

Både Linas Matkasse och Hello Fresh är populära matkasseleverantörer i Sverige. Vi har gjort en snabb jämförelse av de viktigaste faktorerna av de två företagen.

Linas Matkasse

linas matkasse jämförelse

Antal personer
2 eller 4

Antal middagar
2, 3 eller 4

Prisexempel 2 pers, 4 middagar
699 kr

Antal valbara recept/vecka
Cirka 80 stycken

Aktuell rabatt
30% rabatt på dina 3 första kassar

Hello Fresh

hello fresh jämförelse

Antal personer
2 eller 4

Antal middagar
2, 3 eller 4

Prisexempel 2 pers, 4 middagar
639 kr

Antal valbara recept/vecka
18 stycken

Aktuell rabatt
965 kr på dina 4 första kassar

Betalningsalternativ hos Linas Matkasse

Betala med faktura

Det finns flera olika betalningsalternativ du kan välja mellan hos dem. Du kan betala via faktura. Efter varje leverans skickas fakturan till dig på mailen som du uppgett. Fakturaavgift tillkommer på 19 kr.

Kortbetalning

Väljer du att betala med kort kommer Linas Matkasse att göra en reservation på en krona för att säkerställa att dina uppgifter stämmer. Betalning sker sedan automatiskt från ditt kort, två dagar efter din leverans.

Autogiro via Klarna

Du kan även använda Klarna Autogiro för att betala. Precis som vid kortbetalning, sker betalningen automatiskt cirka två dagar efter din leverans.

Presentkort hos Linas Matkasse

Funderar du på vad du ska ge bort i present till någon du tycker om? Ett presentkort hos Linas Matkasse är en riktigt bra present till en student, nyinflyttad, en barnfamilj eller någon annan som förtjänar en smidigare vardag.

Avsluta din prenumeration

När du har beställt din första matkasse skapas ett konto åt dig med din mailadress som användarnamn. Du får välja ett eget lösenord och kan sedan logga in på”Mina Sidor” på deras hemsida. Därifrån ser du information om din beställning och kan när som helst välja att ändra, pausa eller avsluta din matkasse. Du behöver säga upp din prenumeration mellan 6-7 dagar innan din nästa leverans, annars skickas nästa leverans ut och din prenumeration avslutas efter det.

Kontaktuppgifter till Linas Matkasse

Telefon:  0200456111Mail: [email protected]
Öppettider telefon:
Måndag: 09:00-22:00
Tisdag: 09:00-22:00
Onsdag: 09:00-17:00
Torsdag: 09:00-15:00
Fredag: Stängt
Lördag: Stängt
Söndag: 13:00-22:00

 
Öppettider för online-chatt:
Måndag-Torsdag: 09:00-17:00
Fredag: 09:00-16:00
Lördag: Stängt
Söndag: 11:00-16:00

22 svar på ”Linas Matkasse”

 1. Hej jag har en fråga , för en månad sen beställde jag mat kasse o det var jätte god det kostade 499 kr kan jag beställa jag en gån till får 499kr?

  Svara
  • Hej Kimiko, tyvärr kan vi inte svara på detta då vi endast jämför pris och innehåll. För att få reda på om du kan göra detta hos Linas Matkasse så kan du kontakta deras kundtjänst.

   Svara
 2. Hej!
  Finns kassarna med vegeteriskt alternativ?
  EJ kött, fisk, kyckling, skaldjur etc

  Svara
  • Linas matkasse har för tillfället inget helvegetariskt alternativ. Det finns andra matkassar som erbjuder detta.

   Svara
   • Nu har linas matkasse även en vegetarisk matkasse att erbjuda.

    Svara
  • Framtidsmat har en som jag kan rekommendera

   Svara
 3. Hej!
  Finns det kassar med lchf eller gi recept?
  Om inte, är det något ni kommer börja med?

  Svara
 4. Jag fick en matkasse från Linas i julklapp och är i stora drag nöjd. Vi är ganska kräsna i min familj så en barnkasse kanske hade varit bättre, men ordentligt med mat var det i alla fall, och frukt och grönt till allt 🙂

  Svara
 5. Helt underbar kasse med bra recept som verkligen alla tycker om. Tyvärr så levererar dom bara varannan vecka så vi tog bara en kasse och sen fick vi avsluta abonnemanget “/ Synd bara att de inte framgick tydligare någonstans när vi beställde den första!

  Svara
 6. Hej, jag är väldigt sugen på att prova men jag undrar om man kan få välja bort fisk?

  Svara
 7. Hej jag undrar om det går att beställa helt laktosfri matkasse(inte barn påsen)?

  Svara
 8. Linas vegetariska matkasse är ju tyvärr inte vegetarisk då osten kan innehålla animalisk löpe.
  Jag förstår varken varför man skriver att den är vegetarisk när den inte är det eller varför man inte kan undvika ost med animalisk löpe!

  Svara
 9. Hej!
  Hur lång tid tar det innan man får kassen från beställningsdatumet ?
  Mvh Malena

  Svara
 10. Hej!
  Jag undrar om det går och beställa matkasse till 1 person? Frukost, 2 mellanmål och 1 middag. Lunch det får jag på jobbet.
  Med vänlig hälsning
  Linda

  Svara
 11. Hej,
  Har hört så mycket bra om Linas matkasse men söker ett LCHF alternativ. Finns det planer på en sådan?:)

  Svara
 12. Hej!
  Är sugen på att testa linas matkasse men hittar inte alternativet där man kan få leverans varje vecka, för det är ju de jag vill ha! Kan man få leverans varje vecka? Bor i Malmö så det borde ju funka?

  Svara
 13. Har fått fel kasse, då jag är vegetarian så är det ganska avgörande vad för kasse jag får.

  Svara
 14. Hej! Jag letar som en dåre efter en vegansk matkasse i Dalarna men hittar bara vegetariska alternativ (lakto-ovo). Känner ni till någon?

  Svara
  • Hej Anna, bra fråga du kommer med, jag har kikat runt men tyvärr hittar jag ingen vegansk matkasse som levererar i Dalarna. Det finns ju som du nämnt lakto-ovo-vegetariska kassar. Tyvärr kan jag inte hjälpa till mer än så, Årstiderna som har en vegansk matkasse verkar inte leverera i Dalarna när jag söker. Hoppas du kan hitta en vegansk matkasse! Vänliga Hälsningar

   Svara

Lämna en kommentar