Topp 5 bästa rabatter & erbjudanden just nu

1. Årstiderna.se -
Få gratis japansk universalkniv värd 950 kr när du köper valfri matkasse via vår LÄNK.
(Så långt lagret räcker)

2. ICA.se -
299 kr för första matkassen för nya kunder som går via vår LÄNK. (ordinarie upp till 669 kr)
(Exklusivt erbjudande)

3. Simple Feast -
20 % rabatt på din första matkasse med rabattkoden "YOURPLANTS" när du går via vår LÄNK
(gäller till 2022-01-31)

4. Linas matkasse -
Spara upp till 1 549 kr på 4 första matkassarna när du går via vår LÄNK.
(gäller till 2022-02-15)

5. Hellofresh.se -
Spara upp till 965 kr på de fyra första kassarna när du går via vår LÄNK
(Exklusivt erbjudande)

Uppdaterad: 2022-01-03

Linas Matkasse

Linas matkasse är Sveriges största matkasseföretag som har ett mycket stort utbud av inriktningar på sina matkassar. Vi samlar alla Linas alla matkassar. Maten är fräsch, hälsosam och inspirerande.

Gå till vår recension av Linas Matkasse

Gå direkt till Linas Matkasse

Matkassar från Linas Matkasse

Vegetarisk
Prova-På-Pris 599:- 599 - 998:-
3 - 5 middagar
2 - 4 personer

goda och moderna vegetariska rätter med möjlighet för tillägg av fisk och fågel

Klassiskt
Prova-På-Pris 599:- 599 - 919:-
3 - 5 middagar
2 - 4 personer

Lättlagat
Prova-På-Pris 559:- 559 - 1549:-
3 - 5 middagar
2 - 6 personer

För dig som vill spara tid genom snabba genvägar till goda middagar

Med Linas matkasse kan du nu skräddarsy din matkasse – välj bland över 50 olika recept varje vecka!

Linas Matkasse – Sveriges största matkasseleverantör

Linas Matkasse grundades 2008 och erbjuder en prenumerationsmodell på matkassar som levereras till dörren innehållande recept och råvaror. De erbjuder dig som kund ett urval av över 50 olika recept varje vecka. Middagarna innehåller produkter noga utvalda av Linas kunniga team efter recept av Lina Gebäck som är dietist och även en av Sveriges mest ledande profiler inom matkassebranschen. Linas matkassar har stort fokus på:

 • Minimalt med svinn med noga planerade middagar.
 • Svenskt kött och svensk fågel.
 • Tallriksmodellen som utgångspunkt för en okomplicerad matlagning.
 • Närproducerat och ekologiskt så långt det är möjligt.

Fakta om Linas Matkasse

 • Pris på matkasse: Från ca. 429kr för 4 middagar eller ca 40-45kr per måltid.
 • Leveranstider: Söndag & Måndag 17-22, gratis frakt!
 • Bindningstid: Ingen. Dock måste du pausa eller avsluta tjänsten senast 8 dagar innan kommande leverans.
 • Antal middagar per kasse: 3-5 middagar, välj mellan 2-6 personer.
 • Betalning: Kort eller faktura.
 • Typ av recept: Husmanskost planerad av dietister. Välj bland över 50 olika recept varje vecka!

Hur fungerar Linas Matkasse?

Till skillnad från vissa andra matleverantörer erbjuder Linas Matkasse inte någon färdig matkasse. De har istället ett stort urval av recept som du själv får välja mellan. Detta gör att du kan anpassa din matkasse helt utifrån din egen smak. Du väljer dina middagar och beställer. En matkasse skickas ut till dig veckovis med de middagar du har valt för den veckan. Du kan när som helst avbryta din prenumeration.

Så beställer du en matkasse hos Linas Matkasse

 1. Bestäm hur många personer du vill att middagarna ska räcka till – två eller fyra personer.
 2. Nästa steg är att välja mellan 3-5 middagar som du vill ska ingå i din matkasse. Högst upp på sidan hittar du kategorier som du kan välja mellan. Dessa kategorier finns där för att sortera bland alla recept utifrån dina önskemål.

  Kategorierna är:
  – Linas Express
  – Barnfamilj
  – Vegetariskt
  – Klassiskt och Inspirerande
  – Enkelt och Lättlagat

 3. Efter du har tryckt på en kategori kommer Linas Matkasse att ge dig förslag på middagar som du kan lägga till i din matkasse baserat på vilken kategori du valt.Du har sedan valmöjligheten att ytterligare filtrera bland recepten, alternativt välja att få se alla recept som finns tillgängliga.
 4. När du bestämt dig för middagarna går du vidare till kassan och får där fylla i dina kontakt- och leveransuppgifter samt betalsätt. Du skapar samtidigt ett konto där du sedan kan följa din matkasse och hantera din prenumeration. Glöm inte att utnyttja något av alla de aktuella rabatter och kampanjer som de har. Har du fått ett presentkort fyller du i det i kassan innan du betalar.
 5. Tryck på beställ. Du har fortfarande chansen att ändra i din matkasse, en viss tid efter du har lagt din order. Det gör du via “Mina Sidor” på deras hemsida.

Prova-på pris hos Linas Matkasse

Linas Matkasse erbjuder sina nya kunder ett billigare pris. Om du går via vår LÄNK kommer en rabattkod tillämpas och du får då hela 1 549 kr i rabatt på dina fyra första kassar.

Recept hos Linas Matkasse

Du som kund erbjuds att välja mellan över 50 st olika recept varje vecka. De har alla möjliga typer av recept. Klassiska, vegetariska, veganska och glutenfria är bara några utav alla alternativ på middagar du kan välja. I en matkasse får du med receptblad som visar exakt hur du ska tillaga din middag och vilka ingredienser du ska använda. När du ska bestämma dig för vilka recept du vill ska ingå i din matkasse kan du även se hur lång tid det tar att tillaga maten. Du kan filtrera bland recepten så att du enkelt kan hitta de middagar som passar din smak.


Vår recension av Linas matkasse

Betyg: ★★★★☆ (4.5 av 5)

Vi valde att sätta Linas matkasse på prov den här gången och jag tror att de flesta av oss som vet att matkassar existerar har hört om Linas matkasse tidigare, så det kändes som en självklarhet att vi skulle prova en kasse från dem. För dem som inte vet så är Linas matkasse en av de största leverantörerna som erbjuder hemleverans av mat och recept i Sverige. Då företaget som sagt är väldigt känt hade vi ganska höga förväntningar på leverans och service.   

Originalkassen hos Linas Matkasse

Vi provade originalkassen den här gången. Beställningen av matkassen gick smidigt, det går att beställa utan att skapa konto och registrering. Vi kunde också enkelt lägga till fruktkassen. Linas matkasse är en prenumeration som du påbörjar även om du bara testar en matkasse, viktigt är att gå in och avsluta prenumerationen senast 8 dagar innan kommande leverans. Det gör du via dina sidor på Linas hemsida, där kan du också göra andra förändringar, lägga till extraval, eller byta matkasse.

Det står även hur lång tid maträtten kommer ta att laga vilket också underlättar för den som känner att man vill planera in middagarna. Antalet middagar som ingår varierar från kasse till kasse. Det ingår minst tre middagar, som mest ingår det fem middagar i en beställning. Vi valde att prova originalkassen med fyra middagar för fyra personer. Något som Linas Matkasse saknar är en färdig matkasse för veganer.

Leveransen av maten

Vi kunde välja när vi skulle få matkassen vid köpet och senare på leveransdagen fick vi ett sms om att maten skulle komma mellan 17-19. Maten levererades i en stor kartong och något som var bra var att på kylvarorna låg det en typ av kylklamp för att hålla råvarorna färska. Grönsakerna var fräscha, det var bra paketerat – en överlag genomtänkt och smart lösning för hemleverans av varor. Linas matkasse strävar i största möjliga mån efter att ha ekologiska varor och det uppskattar vi. Ett stort plus var den ekologiska köttfärsen till järparna.

Maten, recept och tillagning

Som i alla matkassar räknar företaget med att man har en del råvaror hemma men jag tycker att de flesta ingredienser följde med i kassen vilket var bra för vår del eftersom vi oftast inte har ett påfyllt skafferi. Då vi har extremt svårt för att hitta nya recept och middagar uppskattar vi även att följa recept och tips på vad för mat vi ska laga och hur vi ska laga dem. Rätterna var indelade i snabb och medel i tillagningstid, vilket underlättar planeringen. Recepten var även smidigt upplagda så att man lätt och effektivt kunde laga rätten. Rätterna kändes bekanta men ändå med en liten tvist. Smakerna, kryddorna och råvarorna i kombination smakade väldigt bra och det var roligt att få prova på något nytt. Det som är nytt för 2021 är att man nu kan välja bland 30 olika recept varje vecka.

Pris 

Originalkassen vi beställde hade ett prova-på-pris på 629 kr vilket inkluderade 5 maträtter för 4 pers. Vi hade nog aldrig kommit på recepten på egen hand och samtidigt slapp vi lämna vårt hem och kunde bekvämt beställa maten genom hemsidan och vi slapp även lägga tid på att åka och handla. Just den här bekvämligheten man får av att beställa en matkasse är det som gör att många, även vi, dras till det. 

Sammanfattning

Vi var nöjda med matkassen och upplevde att vi fick det som utlovades, genomtänkta recept med nyttiga och hälsosamma ingredienser av hög kvalitet. Rätterna är bekanta men ändå med nyskapande känsla över sig.  Linas matkasse är stor leverantörer av matkasse och det kan märkas ibland, den personliga touchen försvinner. Men vi upplever ändå att det är någon som tänkt till i förväg över val av rätter och upplägg av recept så vi uppskattade verkligen vår vecka med matkassen!

De levde definitivt upp till våra förväntningar och vi skulle inte tveka på att beställa från Linas matkasse igen. 


Vad kan du förvänta dig av Linas Matkasse

Recepten som du väljer mellan är baserade efter bland annat olika svårighetsgrader där de lite svårare har något längre tillagningstid. Utöver de råvaror som levereras i matkassen så kräver rätterna en del basvaror det vill säga sånt som finns hemma i hushållet. Det kan till exempel vara salt och peppar, olja, ströbröd med mera. Ett mejl skickas ut innan leverans med din meny. Du får då reda på vilka basvaror som du behöver tillhandahålla själv för recepten i din kommande matkasse.

Vilka betalningsmetoder erbjuder dem?

Betalningen går till så att du registrerar ditt betalkort hos Linas matkasse, sedan dras beloppet för matkassen på onsdagen efter leverans. Bli inte nervös om 1 krona reserveras på ditt kort innan det är bara för att undersöka så att kortet fungerar. Du kan också betala med faktura vilket innebär att du får en e-faktura skickad till din e-post. Var noga med att undersöka så att den inte hamnar i Skräpposten. Linas har en “Nöjd kund-garanti”, vilket ger pengarna tillbaka om du inte är nöjd med din matkasse.

Kan man pausa eller avsluta sin prenumeration av matkasse?

Du har ingen bindningstid på din prenumeration hos Linas Matkasse. Du kan därför själv välja att pausa eller avsluta tjänsten när som helst. Du behöver dock avbryta din prenumeration senast 8 dagar innan kommande leverans, annars kommer nästa matkasse skickas ut till dig och ditt abonnemang avbryts sedan efter det. Du sköter din prenumeration via “Mina Sidor” på www.linasmatkasse.se.

Vilka dagar levererar Linas?

Matkassarna levereras på söndagar och måndagar mellan 17.00-22.00. Skulle du inte vara hemma när kassen levereras så skickar chauffören ett meddelande om att kassen kommit samt placerar den vid din dörr. Du får även information innan din kasse levereras. Du väljer själv hur ofta du vill ha Linas matkasse, välj mellan varje vecka, varannan eller 1 gång i månaden. Frakten på Linas matkasse är fri och ingår i priset du betalar för matkassen.

Ät mindre kött med Linas matkasse

Du kan enkelt välja att äta mindre kött eller inget kött alls med Linas matkasse. Då du kan välja dina recept själv kan du aktivt välja de som inte innehåller rött kött och istället ta de med mer grönsaker och mer fisk och fågel.

Kontaktuppgifter till Linas Matkasse

Telefon:  0200456111Mail: [email protected]
Öppettider telefon:
Måndag: 09:00-22:00
Tisdag: 09:00-22:00
Onsdag: 09:00-17:00
Torsdag: 09:00-15:00
Fredag: Stängt
Lördag: Stängt
Söndag: 13:00-22:00

 
Öppettider för online-chatt:
Måndag-Torsdag: 09:00-17:00
Fredag: 09:00-16:00
Lördag: Stängt
Söndag: 11:00-16:00

22 svar på ”Linas Matkasse”

 1. Hej jag har en fråga , för en månad sen beställde jag mat kasse o det var jätte god det kostade 499 kr kan jag beställa jag en gån till får 499kr?

  Svara
  • Hej Kimiko, tyvärr kan vi inte svara på detta då vi endast jämför pris och innehåll. För att få reda på om du kan göra detta hos Linas Matkasse så kan du kontakta deras kundtjänst.

   Svara
 2. Jag fick en matkasse från Linas i julklapp och är i stora drag nöjd. Vi är ganska kräsna i min familj så en barnkasse kanske hade varit bättre, men ordentligt med mat var det i alla fall, och frukt och grönt till allt 🙂

  Svara
 3. Helt underbar kasse med bra recept som verkligen alla tycker om. Tyvärr så levererar dom bara varannan vecka så vi tog bara en kasse och sen fick vi avsluta abonnemanget “/ Synd bara att de inte framgick tydligare någonstans när vi beställde den första!

  Svara
 4. Linas vegetariska matkasse är ju tyvärr inte vegetarisk då osten kan innehålla animalisk löpe.
  Jag förstår varken varför man skriver att den är vegetarisk när den inte är det eller varför man inte kan undvika ost med animalisk löpe!

  Svara
 5. Hej!
  Jag undrar om det går och beställa matkasse till 1 person? Frukost, 2 mellanmål och 1 middag. Lunch det får jag på jobbet.
  Med vänlig hälsning
  Linda

  Svara
 6. Hej!
  Är sugen på att testa linas matkasse men hittar inte alternativet där man kan få leverans varje vecka, för det är ju de jag vill ha! Kan man få leverans varje vecka? Bor i Malmö så det borde ju funka?

  Svara
 7. Hej! Jag letar som en dåre efter en vegansk matkasse i Dalarna men hittar bara vegetariska alternativ (lakto-ovo). Känner ni till någon?

  Svara
  • Hej Anna, bra fråga du kommer med, jag har kikat runt men tyvärr hittar jag ingen vegansk matkasse som levererar i Dalarna. Det finns ju som du nämnt lakto-ovo-vegetariska kassar. Tyvärr kan jag inte hjälpa till mer än så, Årstiderna som har en vegansk matkasse verkar inte leverera i Dalarna när jag söker. Hoppas du kan hitta en vegansk matkasse! Vänliga Hälsningar

   Svara

Lämna en kommentar