Topp 4 bästa rabatter & erbjudanden just nu

1. Hello Fresh -
Upp till 1359 kr rabatt på dina fem första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)

2. Linas matkasse -
20% på dina 2 första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller till 11/06)

3. Middagsfrid -
Få 30+30+20+20% rabatt på dina fyra första kassar med koden "FAMILJEFRID" när du går via vår LÄNK. (Gäller till 31/05)

4. Better Feast -
25% rabatt på din första matkasse när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)


Uppdaterad: 2024-05-06

Billig Matkasse

Här sorterar vi matkassarna utifrån vad de kostar per portion. Vi samlar all information på ett ställe för att du enkelt ska kunna hitta en billig matkasse som passar dig och dina önskemål.

Nedan hittar du 4 matkassar från 3 leverantörer som erbjuder Billig Matkasse.

ICA matkasse logga
Familj
Smakrik och näringsriktigPerfekt för familjenBaserat på ICAs mest uppskattade recept
699 kr
Per kasse
44 kr
Per portion
4
Portioner
4
Dagar
Upp till 30% rabatt på de 3 första kassarna!
Beställ här
ICA matkasse logga
Familjens Favoriter (Vego)
Klimatsmart & ofta ekologisktBaserat på ICAs mest uppskattade receptInkluderar mejeri & ägg
579 kr
Per kasse
48 kr
Per portion
4
Portioner
3
Dagar
Upp till 30% rabatt på de 3 första kassarna!
Beställ här
Linas matkasse logga
Klassiskt och inspirerande
Klassiska, varierade rätter80 valbara rätter per veckaSmakrika rätter
1099 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
20%på dina två första matkassar!
Beställ här
Better Feast logga
Vardagslådan
Färdiglagade rätterFrån 2x måltider och 1x mellanmål i 5 dagar
1179 kr
Per kasse
59 kr
Per portion
2
3
4
Portioner
5
Dagar
25% rabatt på första måltidskassen
Beställ här

Att beställa matkassar har blivit allt mer vanligt i våra hem då du sparar tid, pengar och samtidigt gör en insats för miljön. Det var i Sverige som konceptet med matkassar startades år 2007 och tjänsten har sedan dess, spridit sig till många andra länder. Du kan nu alltså beställa matkassar i Norge och resten av Skandinavien samt i delar av Europa, Nordamerika och Oceanien. Matkassar finns med ett flertal olika typer av inriktning och priser. Är du ute efter en billig matkasse är det bra att jämföra matkassarna som finns i ditt område så att du kan hitta den som passar bäst för dig och din plånbok.

Tänk på detta när du beställer en billig matkasse

 • När du ser priset för en matkasse, jämför pris per portion och totalpriset på kassen. En matkasse kan ha ett dyrare totalpris men vara billigare per portion än en annan.
 • Vid beställning av en matkasse förutsätts det att du har vissa basvaror hemma. I en billig matkasse förväntas du ofta ha fler basvaror hemma till dina recept än i en dyr. Jämför billiga matkassar för att se i vilken kasse du får mest innehåll och vilken som är bäst för dig rent ekonomiskt sett.
 • De allra flesta leverantörer av matkassar erbjuder sina kunder rabattkoder och andra typer av erbjudanden. Kika runt för att inte missa ett erbjudande som kan spara dig massvis med pengar.

Den billigaste matkassen

Den billigaste matkassen som erbjuds på marknaden 2024 är Billiga kassen från City Gross. Med den betalar du endast 19 kr per portion. Det finns ett flertal andra leverantörer av matkassar som också erbjuder billiga matkassar, exempelvis Ica, Linas Matkasse och Better Feast.

Skillnader mellan en billig och dyr matkasse

Förutom priset kan skillnaden mellan en dyr och en billig matkasse vara märkbar. En billig matkasse innehåller ofta enklare middagar medan en dyr matkasse ofta innehåller mer exklusiva  maträtter och råvaror. Med det sagt betyder det inte att kvaliteten på något sätt är sämre i en billig matkasse än en dyr. Matkasseleverantörer erbjuder sina kunder färska och kvalitativa råvaror även i sina billiga matkassar. I en billigare matkasse får du färre basvaror och det förväntas att du har fler råvaror hemma än i en dyrare kasse. Vi har gjort en prisjämförelse av två matkassar från Ica.

Jämförelse mellan Icas matkasse Enkla Veckan (billig) och deras matkasse Bistro (dyr)

Enkla Veckan

Ica Matkasse Enkla Veckan

5 middagar för 4 personer

Pris

499 kr*

*299 kr för första kassen

Pris per portion
24,95 kr

Varor som du förväntas ha hemma

neutral olja, salt och peppar, curry, mjölk, majsstärkelse, vitvinsvinäger, 4 portioner ris, chilipulver, vitlök, grönsaksbuljong, japansk soja

Recept

 • Prinskorv och snabbstuvade makaroner
 • Kyckling med tzatsiki och couscous
 • Krämig pasta med tonfisk och majs
 • Hamburgare med majskolv
 • Vegetarisk curry med blomkål

Bistro

Ica Matkasse Bistro

3 middagar för 2 personer

Pris

395 kr*

*299 kr för första kassen

Pris per portion
65,80 kr

Varor som du förväntas ha hemma

mjölk, salt och peppar, vitvinsvinäger, smör eller olja

Recept

 • Kycklingfilé med grön potatissallad
 • Rödstrimma med mango-chilisås och cashewnötter
 • Högrevsburgare med sötstark slaw

Olika inriktningar på billiga matkassar

Vid beställning kan du bestämma om du vill ha en specifik inriktning på din matkasse. Vegetarisk, glutenfri och ekologisk är exempel på olika inriktningar du kan välja mellan. Hos många leverantörer får du dessutom friheten att själv bestämma vilka recept du vill få hem i din matkasse vilket ger din en helt skräddarsydd matkasse helt baserad på dina preferenser och smaklökar.

Matkasse för två eller fyra personer

Det finns ett stort utbud av matkassar. Du kan välja hur många måltider du vill få hem beroende på storleken på ditt hushåll och önskat antal middagar. Att beställa en billig matkasse för två eller fyra personer är väldigt vanligt och är oftast de alternativen som erbjuds av företagen. Med en matkasse får du en varierad kost med nya smakupplevelser varje vecka vilket är väldigt uppskattat i små hushåll.

Matkasse till studenter

Som student kan det vara tight med pengar och maten blir ibland begränsad till nudlar med ketchup. Men det finns faktiskt matkassar som även studentplånboken kan ha råd med också. Bor ni tillsammans flera stycken i en lägenhet kan ni till exempel prenumerera på den billiga matkassen från City Gross med 4 middagar för 4 personer. Det kan även vara så att det går bra att lägga undan till matlådor. Linas Matkasse är ett av företagen som erbjuder sina kunder studentrabatt.

Matkasse till pensionärer

Som pensionär kan vi verkligen rekommendera matkassar för det mindre hushållet och där finns flera prisvärda kassar anpassade för 1 eller 2 personer. Du kan välja mellan flera inriktningar  för det mindre hushållet och med billiga priser, det finns till exempel ekologisk matkasse, vegetarisk matkasse. Genom att beställa matkasse får du färdigplanerade inspirerande maträtter med fräscha råvaror.  Det underlättar enormt att prenumerera på en billig god matkasse där du väljer om du villa ha den levererad varje eller varannan vecka.

Matkasse – billigt eller dyrt?

Många har uppfattningen att det är dyrt att beställa en matkasse men så är inte alltid fallet. Beställer du en matkasse till ett bra pris kan det gynna din ekonomi. Du går ej och handlar själv vilket minskar risken för att du spontanhandlar. Matkassen levereras hem till din dörr vilket sparar dig tid men också pengar då du slipper ta dig till affären med någon form av färdmedel. Genom att beställa en matkasse minskar du dessutom matsvinnet då du får hem exakt mängd av dina matvaror som du behöver. Detta är inte bara bra för plånboken men även för miljön.

Andra typer av matkassar

Matkassar finns i alla möjliga storlekar och med flera olika inriktningar. Veganska, barnvänliga och glutenfria matkassar är vanliga typer som efterfrågas. Jämför matkassar för att hitta bäst pris, inriktning och storlek för dig.

Vanliga frågor och svar om billiga matkassar

Vilken är den billigaste matkassen?

Den billigaste matkassen är Billiga kassen från City Gross. Med den betalar du endast 19 kr per portion.


Vilka matkasseleverantörer erbjuder billiga matkassar?

City Gross, Ica och Linas Matkasse är de leverantörer som just nu erbjuder de billigaste matkassarna på marknaden.

Vilka städer levereras billiga matkassar i?

Många företag levererar billiga matkassar runt om i hela Sverige. Göteborg, Malmö, Stockholm är exempel på städer som har ett stort utbud av matkasse-leverantörer att välja mellan.

Kompromissar man på kvaliteten i och med att matkassen är billigare än andra?

Nej. Genom något enklare måltider och färre basvaror som medföljer i kassen (som kunderna oftast har i sina hem) kan företagen i sina billiga matkassar erbjuda sina kunder färska råvaror och goda middagar utan att tumma på kvaliteten.

Finns det någon rabattkod på billiga matkassar?

Det finns i stort sett alltid en rabattkod eller ett erbjudande till någon av leverantörerna som erbjuder billiga matkassar. Se till att leta och jämför vilken som är mest fördelaktig för dig. På vår startsida hittar du ett urval av de mest populära rabatter och erbjudanden som är aktuella.

Lämna en kommentar