Topp 4 bästa rabatter & erbjudanden just nu

1. Hello Fresh -
Upp till 1359 kr rabatt på dina fem första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)

2. Linas matkasse -
20% på dina 2 första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller till 11/06)

3. Middagsfrid -
Få 30% rabatt på dina tre första kassar med koden "SOMMARFRID" när du går via vår LÄNK. (Gäller till 30/06)

4. Better Feast -
25% rabatt på din första matkasse när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)


Uppdaterad: 2024-06-10

City Gross

Har mat online och erbjuder fler matkassar, 5 el. 3 middagar för 2 eller 4 personer. Laktosfri eller glutenfri matkasse med 5 eller 3 middagar för 2 eller 4 personer. Ovo-lakto vegetarisk kasse eller en helgkasse. Viktväktarkassen för 2-4 personer med 5 middagar. Nu också ekologisk kasse och Bamses matkasse.

Gå direkt till City Gross

Matkassar från City Gross

Hittar inga matkassar för din kombination

citygross_logga_2017Innehåll City Gross matkasse

Med City Gross matkassar erbjuds du att välja mellan en matkasse med 5 middagar för 2 eller 4 personer eller en matkasse med 3 middagar för 4 personer. Vissa av kassarna har endast ett alternativ med 4 personer. Maten i matkassarna kommer från City Gross som packar och levererar matkassarna med sina egna produkter.

 • Snabbt att planera och handla – med recept, matkassar och matvaror.
 • Alltid svenskt kött – City Gross stöttar svenska bönder.
 • Stort utbud av ekologisk färsk frukt och grönsaker.
 • Alltid färskvarugaranti.
 • Ingen bindningstid.

Recension av City Gross Bamsekasse

Sammanfattning recension City Gross

citygross_bamsesmatkasse
Bamses matkasse recension.

Vi beställde City Gross Bamses matkasse, med 4 middagar för 4 personer den kostade 629 kr plus 50 kr i leveransavgift. Det är ingen prenumeration om du inte aktivt väljer det under “Mina sidor”. Det kommer sms och mail precis innan leverans så att vi kunde följa budbilen och se hur många leveranser det var innan oss. Vi var mycket nöjda med Bamsekassen som verkligen hade barnens perspektiv och fokus.

Goda och genomtänkta rätter

Rätterna är genomtänkta och goda. Varje råvara i varje rätt känns motiverad och det är lagom många moment i recepten. En av rätterna – Poké bowl blev en ny favorit och fick barnen att äta massor av fina grönsaker. Recepten är jättefint utformade i en Bamse-tidning där vi får tips om olika grönsaker samt vad barnen kan göra för att hjälpa till.

Beställning och leverans

Det fungerar bra och smidigt att beställa matkassen från City Gross. Jag betalade med kort och kunde även välja faktura. Det finns två alternativ när det gäller leverans av matkassen, det ena innebar att jag själv hämtade upp matkassen på närmaste City Gross-affär och det andra är hemleverans. Vi valde det senare och då tillkom det en leveranskostnad på 50 kr.

Vi fick vår matkasse hem sent på måndagskvällen. Jag fick innan leverans sms och mail som berättade om när kassen skulle komma och var chauffören var i staden och hur många leveranser det var kvar innan mig. Tydlig och transparent kommunikation.

Recept och råvaror

Poke´Bowl - en ny favoriträtt från City Gross.
Poke´Bowl – en ny favoriträtt från City Gross.

Recepten finns i en tidning som är illustrerad med Bamse, där finns tydliga uppslag med bilder och tillvägagångssätt. Receptbladet tipsar också om hur barnen kan vara delaktiga i matlagningen.

Matkassen innehöll även köttbullar med tomatsås, ugnsbakad torsk med citronmos och gräddstuvad pytt i panna med gulbeta och apelsin. Rätterna är lättlagade och goda. Det är inte en massa hackande och råvarorna är välmotiverade i rätterna.

Hantera prenumeration och betalning

Jag kunde även hantera allt gällande min beställning på mina sidor och där kan jag också välja att lägga till varor som jag behöver utöver min beställda matkasse. Där går det också att välja prenumeration som val, något du aktivt får välja och inget som automatiskt läggs på. Vilket är bra, jag känner mig inte låst av en prenumeration utan kan vecka till vecka bestämma helt fritt när jag vill ha matkasse.

Leverans

För dig som väljer hemleverans av matkassen så levereras den på måndagar mellan 17-22, då tillkommer även en leveransavgift på 50 kr. Om du hämtar kassen i butik så gäller tiderna 16-19.

Betalning

Betalar gör du via City Gross hemsida med konto eller betalkort. Skulle kortet sakna täckning så görs först ett nytt försök för debitering sen utgår en faktura till dig, då ingår också en fakturaavgift på 30 kr.

Uppsägning eller förändring av prenumerationen

Du hanterar din prenumeration via “Mina Sidor”. Där kan du välja hur ofta du vill ha din matkasse, välj mellan varje eller varannan vecka eller vid färre tillfällen. Vill du avboka en leverans eller avsluta prenumerationen så måste du göra det senast 7 dagar innan kommande leverans.

Viktväktarna och City Gross

City Gross erbjuder tillsammans med ViktVäktarna en matkasse med 5 middagar för 4 personer, recepten är skapade av Viktväktarnas kostexperter och är ProPoints beräknade, den går att beställa med 5 middagar för 4 eller 2 personer. Du kan också få Viktväktarkassen som laktosfri.

Bamses matkasse för barnfamiljen

Nytt hos City Gross är den glutenfria matkassen (fri från gluten) finns i flera olika alternativ. Även Bamses matkasse är en nyhet som är riktad till barnfamiljen. Bamses matkasse innehåller enkla snabba rätter som barn gillar, med färska nyttiga förberedda råvaror. I kassen kommer också roliga pyssel.

Kontakta City Gross

För frågor eller reklamation maila till:

Kundtjänst telefonnummer

 • 0771-23 24 25

Öppettider för Kundtjänst

Måndag: 08:00-22:30
Tisdag – Fredag: 08:00-17:00
Söndag: 16:00-22:30

Handla tilläggsprodukter med matkassen

City Gross har även ett stort utbud av tilläggsprodukter till din matkasse. Kanske vill  ni ha extra frukt, eller en påse grillbriketter med hem? Det går utmärkt att lägga till i beställningen av matkasse.
Använd gärna kommentarsfältet här nedan och tyck till om City Gross matkassen!

25 svar på ”City Gross”

 1. Hej!
  Varför har ni ingen vegetarisk matkasse?

  Mvh Maria

 2. Hejsan!

  Jag har hört att ni skulle ha den Norska Odlade laxen i matkassen?

  Om det stämmer så undrar jag om ni inte har koll vad den faktiskt innehåller och att forskare avråder från att äta den eftersom den innehåller växtgiftet ENDOSULFAN -nu 10 dubbelt sedan Eu har tillstyrkt!

  Tacksam för svar!

 3. varför finns inte vegetarisk mattkasse för den lilla familjen eller för ensamstående? tacksam för svar

 4. Hej,

  Vad bra att ni har en vegetarisk matkasse. Förstår given information som att den är till 3 personer men hur många måltider?

  Mvh
  Malin

 5. Hej. Går det att få glutenfritt och mjölkprotein fritt i någon av kassarna?
  Levereras det till matfors, norrhassel?

 6. Hej.
  Jag undrar om man behöver beställa matkasse varje vecka eller kan man ta varannan?
  Mvh Ida

 7. Har ni bara laktosfri matkasse, inget för äggallergiker samt mjölkprotein?

 8. Jag har hört att ni även har en viktväktarkasse.
  Men jag hittar ingen info på nätet….

  Och hänvisa inte till “City Gross direkt”, vilket
  jag tycker det görs som svar på de flesta frågor.
  Det gör ju bara denna sidas existens irriterande.
  Ge svar på frågor – aven om det är du/ni som måste
  kontakta “City Gross direkt” !!!!

  Patrik I

 9. hämta i butik, så ni menar att ni inte kör hem

 10. jag skulle vilja ha en viktväktar kasse men utan rött kött, kyckling och fisk går bra..finns det.

 11. stort framsteg att ni har en ciktväktarkasse! Nu väntar jag bara på att den skall finnas också för det lilla hushållet – 3 middagar för 2 personer är vad jag och många andra skulle ha enorm glädje av. När kommer det?

 12. Vi är mkt intresserade av Viktväktarnas matkasse, men ni levererar inte hit ännu elr?

 13. Missade skriva att vi bor i Trollhättan ☺

 14. Undrar om ni har Ekologisk matkasse?

 15. Jag saknar en LCHF kasse. Finns det några planer på att införa en sådan?
  Mvh Anne

  • Hej Anne,
   vi har tyvärr ingen information om City Gross kommer att införa någon Lchf-kasse. I dagsläget är det viktväktarkassen som de erbjuder.

 16. Hej! Vi har precis beställt den glutenfria kassen och den ska komma på måndag. Det jag är lite nyfiken på är om det är olika recept varje vecka eller samma varje gång? Vad brukar det vara för recept typ? Vet ni något om det?

  • Hej Lena! Tack för din fråga! Angående recepten så varieras de från vecka till vecka, så här skriver City Gross själva om recepten; “Det är stor variation på våra recept men en sak är alltid säker. När du köper City Gross Matkasse innehåller den inslag av Ä-märkta produkter och ekologiska produkter efter säsong och dessutom alltid färskt svenskt butiksstyckat kött.” Hoppas att du blir nöjd med din glutenfria kasse!

 17. Prenumererar på vegetarisk matkasse. Recepten är goda och enkla att laga men lite dålig variation på det viset att det slltid är nån pastarätt, grönsaksbiffar och paj. Det utlovas qournprodukter i texten men har aldrig fått någon. Sen är det ALLTID solovitlök i recepten…
  Kan dock ändå rekommendera matkassen. Vi äter mycket nyttigare och på ett enkelt vis!
  Stort plus för fina råvaror och bra pris!

  • Hej Agneta! Tack för din kommentar och feedback på din upplevelse av den vegetariska kassen från City Gross! Kommentarer och tankar om matkassar är värdefullt för oss.

 18. Citygross misslyckades att leverera min beställa matkasse. Kunde inte leverera i efterhand. Sedan vägrade Citygross att kompensera mig utan tyckte det räckte att betala tillbaka pengarna. Det slutade med att det blev Ica som stod för maten den veckan. Har varit nöjd med Citygross med nu är set slut. Mycket dåligt skött av deras kundtjänst.

 19. Hej! Jag undrar om barnkassen går att få laktosfri?

  • Hej Jenny,
   jag hittar inget svar på om du kan få barnkassen laktosfri hos City Gross tyvärr. Det jag kan göra är att du själv kontaktar City Gross för den här specifika frågan.
   Annars finns City Gross Laktosfria kasse som också den är anpassad för hela familjen.

 20. Hejsan.
  Jag undrar får man inte bestäma vad matkassen får innehålla,alltså handla det man vill på citygross genom nätet?

  MVH T

  • Hej Tommy,
   City Gross erbjuder Flexkassen där du helt enkelt byter recept och antal måltider tills det passar ditt hushåll. Annars kan du såklart även handla din veckohandling utan recept med hemleverans.

Kommentarer är stängda.