Matkasse i handen

Vegansk matkasse

Här samlar vi de matkassar som är inriktade på helt veganska rätter. Att äta vegansk mat innebär att du äter 100 % vegetariskt det vill säga en växtbaserad kost. Matkassarna här innehåller inga animaliska produkter.

Nedan finner du leverantörerna som erbjuder vegansk matkasse.

Matkasse Beskrivning Pris per portion Beställ
ÅrstidernaÅrstiderna

Veganskt, vegetariskt, flexitariskt, pescetariskt
Alltid 100% ekologiskt
Just nu: 20% rabatt på din första kasse

3 – 5 middagar
1 – 4 personer
20 – 45 min tillagningstid

Prova-På-Pris fr. 43:- /portion
ord. pris från 54:- /portion

Veganskt, vegetariskt, flexitariskt, pescetariskt
Alltid 100% ekologiskt
Just nu: 20 % rabatt på din första kasse

Gå till Årstiderna.com
Simple Feast
Simple Feast

Veganska och vegetariska matkassar
Alla råvaror är ekologiska
Just nu: Få 600 kr i rabatt på dina 4 första matkassar inkl. fri frakt!

3 middagar
2 – 5 personer
30 – 45 min tillagningstid

Prova-På-Pris fr. 50:- /portion
ord. pris från 67:- /portion

Veganska och vegetariska matkassar
Alla råvaror är ekologiska
Just nu: Få 600 kr i rabatt på dina 4 första matkassar inkl. fri frakt!

Gå till SimpleFeast.com

Sammanfattning 

  • Vegansk matkasse är helt växtbaserad.
  • Den innehåller inspirerande och goda recept helt fria från animaliska produkter.
  • Vegansk kost är hälsosam och god.
  • Skapa nya goda veganska vanor med matkasse.

Därför ska du äta veganskt

När du väljer att äta en vegansk kost så väljer du att äta helt växtbaserat, inga animaliska produkter får förekomma i maten. Idag finns ett stort utbud av substitut som är helt växtbaserade, så matlagningen är precis lika bred och spännande som vilken annan kosthållning som helst.

Vegansk kosthållning har en bevisad stark och tydlig effekt på hälsa, både fysisk och psykisk. Personer med en vegansk kost har ett bättre skydd mot kolesterol och hjärt- och kärlsjukdomar. De har även ett bättre immunförsvar än personer som äter kött. Forskning visar även att rött kött ökar risken för allvarliga och dödliga sjukdomar som till exempel cancer. Det genererar bättre värden på många plan att äta vegansk mat och har många bevisade hälsoförmåner.

Köttindustrin är en stor bov i dramat när det kommer till klimatpåverkan. Djur som kor och får släpper ut en stor mängd metan som i sin tur bidrar till växthuseffekten. Det är inte djuren som är problemet utan det är mängden och hur de föds upp som är skadligt för vår miljö. 

Djuren föds upp i stora kvantiteter för att köttindustrin ska gå runt och de förhållanden som vissa djur får utstå är vedervärdiga. Varje år föds det upp och dödas över 100 miljoner landlevande djur bara i Sverige. I nuläget sker även ett överfiske och risken finns att fisken i våra hav helt enkelt kan ta slut. Det kommer ha förödande effekter på vårt ekosystem. 

Äter du en vegansk kost minskar du ditt klimatavtryck avsevärt och du bidrar till en bättre miljö både för oss människor och för djuren.

Genom att välja en vegansk matkasse så kan du som redan äter veganskt inspireras och få nya tips och idéer på mat samt att du som vill skapa nya goda vanor får det enklare med en vegansk matkasse. Den veganska matkassen innehåller råvaror och recept så att du enkelt kan tillaga dina veganska rätter. Du slipper att planera och handla alla ingredienser.

Bästa veganska kassen

Den bästa veganska kassen just nu på marknaden hittar du hos Årstiderna med en helt ekologisk matkasse med fokus på miljö och goda smaker. Du kan även beställa vegansk kasse för det mindre hushållet –  1 person vilket är toppen för det mindre hushållet. Du kan beställa den ekologiska veganska kassen för 1 eller 2 personer och den finns med 4 middagar. Årstiderna är också så pass stora att de levererar i större delen av landet. Även Gröna Kassen erbjuder en helt vegansk matkasse med säsongsanpassad meny.

Jämför vegetariska kassar

Genom att jämföra olika vegetariska eller veganska kassar som det också kallas så kan du hitta fram till den som passar dig bäst med smaker och i prisväg. i Listan ovanför hittar du alla matkassar samlade som är helt vegetariska och utan animaliska produkter. Vi har också en sammanställning över alla ovo-lakto-vegetariska matkassar där det ingår olika animaliska produkter såsom ägg, ost och mjölk.

Vegansk glutenfri matkasse

En vegansk matkasse som också är glutenfri finns hos bland annat Gröna Kassen som erbjuder ett Glutenfritt alternativ. Hos Årstiderna finns en mycket spännande vegansk kasse men den innehåller glutenprodukter, deras glutenfria alternativ är Hälsokassen.

Vegetarisk matkasse barn

Det finns inga restriktioner mot att barn skulle äta en helt vegetarisk kost bara den är varierad och innehållsrik av olika näringsämnen. Enligt Livsmedelsverket är det viktigt att kosten innehåller följande för att täcka näringsbehoven;

  • Baljväxter, som bönor, ärter, linser, tofu eller andra sojaprodukter
  • Fullkornsprodukter, till exempel havregryn, korngryn, råris, fullkornsbröd och/eller fullkornspasta
  • Grönsaker och rotfrukter
  • Frukt och bär
  • Lättmjölk och magra mejeriprodukter – eller berikade vegetabiliska drycker
  • Rapsolja och rapsoljebaserade matfetter

Årstiderna vegansk matkasse

Årstiderna har både en helt vegansk matkasse samt en ovo-lakto-vegetarisk kasse som lämpar sig både för familjen på 4 personer och för det mindre hushållet med 1-2 personer. När du beställer den veganska matkassen får du 4 färdigplanerade rätter helt utan animaliska ingredienser. Om du vill prova på att äta en vegansk kost under en tid eller helt enkelt välja att äta veganskt i veckorna så kan vi verkligen rekommendera att prova på den här matkassen. Det kan även vara en stor inspiration för dig som redan är vegan att välja en vegansk matkasse då vi alla kan behöva inspiration till veckomåltiderna och slippa stressen att veckohandla inför matlagningen.

Så fungerar en vegansk matkasse

En vegansk matkasse kan köpas vid enstaka tillfällen eller så kan du prenumerera på den. Du väljer själv hur ofta du vill att din matkasse kommer, varannan, varje eller var tredje vecka. Hur ofta matkassen levereras kan variera från matkasse till matkasse.

Du kan med fördel testa flera olika veganska matkassar för att se vilken som passar dig bäst, då de kan skilja sig åt. Om du vill göra ändringar i prenumeration så undersök hur lång tid i förväg du måste vara ute för att göra förändringarna, ofta handlar det om ca 7 dagar innan kommande leverans. Du sköter din prenumeration via ”Mina Sidor” på Matkassens hemsida där du själv väljer när din matkasse ska komma och om du vill växla mellan olika inriktningar på matkasse.

Generellt så har matkassar med hemleverans ingen bindningstid på sin prenumeration utan du kan säga upp din matkasse när du önskar. Maten levereras hem i kylbil så att kylkedjan på dina råvaror inte ska bli bruten.

2021-02-09

Om oss

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Hittamatkassen

[email protected]

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv
© 2011 - 2021 - HittaMatkassen.se