Årstiderna

Vårt betyg:
★★★★★ 3/5
Besökarnas betyg:

Bra att veta

 • Med skräddarsydd kasse avser vi möjligheten att byta ut recept.
  Möjlighet att skräddarsy kasse
 • 49kr per leverans
  Gratis frakt?
 • Färdiglagade rätter redo att värmas i ugn/micro
  Färdiglagade rätter
 • Anpassning utifrån laktos-, gluten- och fiskallergier
  Allergianpassade matkassar

Inriktning

 • Vegetarisk matkasse
 • Vegansk matkasse
 • Blandat vegetariska rätter & måltider med kött & fisk
  Flexitarisk matkasse
 • Måltider baserade på fisk & skaldjur, samt vegetariska rätter
  Pescetarisk matkasse
Inga erbjudanden just nu.
Foto av författare
Skribent: Josef Bekir
Uppdaterades:
Så finansieras sidanVi kan komma att erhålla ersättning från annonörer via affiliatelänkar.

Prisspann

439-1065 kr

Pris per portion

67 - 117 kr/st

Antal personer

1-4 st

Middagar

3-4 rätter

Överblick
Byta ut recept?Nej
Recept per vecka4
LeveransdagSöndagar, måndagar och onsdagar
TransportörUppgift saknas
Bindningstid6 månader vid prenumeration
Uppsägningstid30 dagar
BetalningsmetoderKort eller faktura

Alla matkassar från Årstiderna

Årstiderna erbjuder just nu 2 matkassar med olika inriktning. Välj antal portioner och dagar som du behöver, så får du fram rätt pris per portion.

Årstiderna logga
Veganska matkassen
KlimatvänligtVarierade recept100% ekologisk
1065 kr
Per kasse
67 kr
Per portion
1
2
3
4
Portioner
4
Dagar
Inga erbjudanden just nu.
Beställ här
Årstiderna logga
Vegetariska matkassen
Klimatvänligt valLakto-ovo-vegetarisk100% ekologisk
889 kr
Per kasse
74 kr
Per portion
1
2
3
4
Portioner
3
Dagar
Inga erbjudanden just nu.
Beställ här

Årstidernas matkassar skall passa till både barn och vuxna och recepten är näringsriktigt anpassade. Enligt information på deras hemsida skall dessa recept inte ta längre än 45 minuter att tillaga.

Snabbfakta om Årstidernas kassar

 • 100 % ekologiska varor
 • Har flera olika typer av Lådor/Matkassar med recept
 • Årstiderna är ett ekologiskt lantbruksföretag.
 • Kostnad per kuvert 74-110 kr.
 • Flera alternativ för det lilla hushållet.

Unik rabattkod för Hittamatkassen.se

Ange koden: HITTAMAT1 vid din beställning hos Årstiderna och få 20% rabatt på din första matkasse på prenumeration.

Årstiderna Matkasse är helt ekologisk

Årstiderna blev Årets matkasse 2016! De erbjuder helt ekologiska matkassar med hälsosamma och inspirerande recept. Du kan välja mellan 6 olika matkassar, samt ett stort utbud av tilläggsprodukter.  Det mindre hushållet kan enkelt köpa matkasse hos Årstiderna då deras matkasse kan beställas för 1 -2 personer.

Vår recension av Årstidernas matkasse

Recension av Årstidernas barnvänliga matkasse

Betyg: ★★★★☆ (4 av 5)

Vi testade Årstidernas Barnvänliga matkasse 3 middagar för 4 personer + fruktkasse. Kassen kostar 856 kr och då beställde vi en extra fruktkasse pris per kuvert blir då 71 kr. Matkassen innehöll råvaror och recept för följande rätter, 3 middagar för 4 personer.

 • Fiskfärsbiffar med grönsaksremoulad och potatis
 • Pizza med chorizo och squash samt snacksgrönsaker
 • Ugnsstekt kyckling med tomatsalsa, pommes och grönsaker
 • Låda med extra frukt. ca 3 kg.

Sammanfattning

Vi var nöjda och kan verkligen rekommendera Årstidernas Barnvänliga matkasse, speciellt med extralådan med ekologisk frukt. Sammanfattningsvis var vi mycket nöjda och tyckte att vi fick bra och spännande mat.  Barnen gillade maten och den var tydlig , god och enkel att tillaga. Allt känns gediget och av bra kvalité. Receptbladet är tydligt och informerar även hur de olika grönsakerna ska bearbetas, (tex. rivas, tärnas etc.) Budet skickar sms när lådan levererats utanför dörren, maten är också förpackad att klara ett par timmar utanför en dörr om så krävs. Det gick verkligen smidigt att laga mat med den Barnvänliga matkassen. Läs gärna mer här nedanför vad vi tyckte om Årstidernas Barnvänliga matkasse.

Beställning och leverans av matkassen

Att beställa matkassen gick smidigt, vi betalade med kort och allt verkade gå bra. Leveransen av matkassen skulle ske på måndagen men vi fick inte reda på när den skulle ske exakt utan fick ett tidsspann. Vi fick ett sms när lådorna var levererade utanför dörren. Matvarorna är förpackade så att de ska klara att stå i rumstemperatur eller ute tills kunden kommer hem och tar in dem. Och det stämde bra, allt var fräscht och i ordning när vi fick leveransen.

Råvaror och recept

Råvarorna och då framförallt frukt och grönsaker är verkligen toppen fina. Vi valde till en låda med färsk säsongsbaserad frukt, vilket visade sig innehålla en melon som var så god att barnen inte pratade om något annat. Recepten var smidiga och väldigt goda, vi har barn som är misstänksamma mot all mat som inte ser ut som köttbulle eller falukorv, men de åt och tyckte att de var gott så bra barnbetyg. För oss som tillagade och åt så får den korta tillagningstiden och de få momenten i recepten flera tummar upp.

Måltiderna från Årstiderna

Måltiderna var välbalanserade med mycket knapriga goda grönsaker som skars till plockgrönsaker vilket passar små barn väldigt bra. Bra att kunna ha ett fat med olika grönsaker uppskurna där barnen kan plocka till sig och tydligt ser vad det är för något.

Genomgående för måltiderna är att de är tydliga och enkla och med väldigt goda smaker. Råvarorna är av hög kvalité så det är lätt att göra goda rätter. Vi köpte lådan för 4 personer, då våra barn är små så blev det ordentligt över till bra matlådor följande dag vilket passar oss bra. Och alla blev mätta och belåtna.

bar-matkasse
pizza-matkasse
matkasse-arstiderna-recension

Priser och betalning

Priserna för de olika lådorna ser du här ovan. Priserna är fördelaktiga och allt i matkassen är ekologiskt. Du betalar med betalkort eller faktura. Betalkortet belastas på onsdagen samma vecka som du får din låda. Beställer du under 180 kr så tillkommer en leveransavgift på 35 kr.

Leverans

De levererar på lite olika dagar beroende på vart du bor. Detta kan du se genom att skriva i din adress på Årstidernas hemsida. Leverans sker på måndagar och söndagar.Varorna är förpackade och kylsäkrade så att de klarar av leveransen utan problem. Leveransen sker på kvällstid från och 1:a december 2018.

Du får ett sms innan leverans där en ungefärlig leveranstid står.

Kontakt

Kontakta Årstiderna per mail:
[email protected]
Telefonnummer:
08-720 50 20
Adress:
Årstiderna
Albybergsringen 3
13769 Österhaninge

Tilläggsprodukter och mer om Årstiderna.

Hos Årstiderna finner du ett stort utbud av tilläggsprodukter, du kan bland annat lägga till färsk ekologisk frukt, extra grönsaker, juicer, ägg, choklad, citruslådor, potatis med mera.

Årstiderna startades redan på 90-talet i Danmark då som ett ekologiskt lantbruk vilket Danmark legat i framkant med sedan länge. 1999 började man levererad lådor hem till människor med fräscha ekologiska råvaror.

5 svar på ”Årstiderna”

 1. I read the comments on Årstiderna and I wanted to share that I have had a very different experience with Årstiderna. I have never experienced a problem with the deliveries. Vegetables are so fresh and I love the recipees.
  However the jorden runt menu will not be available anymore so I am looking for alternatives… it’s a shame as I was really satisfied with their services.

  Svara
 2. Jättenöjd! Kanonfräscha råvaror, bra pris och framförallt ekologiskt. Det enda som är lite tråkigt är att det ofta är samma smaksättning, skulle vara kul med lite mer olika kryddor. Fast det fixar man ju egentligen lätt själv.

  Svara
 3. Fantastiskt bra och inspirerande! Råvaror du inte kan få tag på i Sverige! Rekommenderas varmt för alla som föredrar ekologiskt och nytänkande!

  Svara
 4. Årstidernas matlådor är helt sjukt goda. Bra kvalité och god smak. Vi har ätit low carb lådan (5 dagar). Den lådan har väldigt stora portioner och man tror nästan inte att det är sant men det är bra för då blir det matlådor dagen efter. Det är oftast fisk två gånger i veckan vilket är bra. Leveranserna går bra och är smidiga. Vi har också köpt juicelådan som också var jättebra.

  Jag rekommenderar båda lådorna jag har testat. Boxen får tummen upp.

  Svara

Lämna en kommentar