Topp 4 bästa rabatter & erbjudanden just nu

1. Hello Fresh -
Upp till 1359 kr rabatt på dina fem första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)

2. Linas matkasse -
20% på dina 2 första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller till 11/06)

3. Middagsfrid -
Få 30+30+20+20% rabatt på dina fyra första kassar med koden "FAMILJEFRID" när du går via vår LÄNK. (Gäller till 30/03)

4. Better Feast -
25% rabatt på din första matkasse när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)


Uppdaterad: 2024-04-08

HelloFresh

Hos HelloFresh kan du välja mellan fyra välplanerade kassar eller sätta ihop din egen varierade veckomeny.

Gå direkt till HelloFresh

Matkassar från HelloFresh

Nedan hittar du 5 matkassar från HelloFresh.

HelloFresh logga
Kalorismart
Välj mellan 18 recept varje veckaFärre än 650 kalorier per middag
1090 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Spara upp till 1357 kr på 5 första kassarna.
Beställ här
HelloFresh logga
Familjevänlig
Välj mellan 18 recept varje veckaKlassiska maträtterBarnvänlig
1090 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Spara upp till 1357 kr på 5 första kassarna.
Beställ här
HelloFresh logga
Vegetarisk
Färska grönsaker
1090 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Spara upp till 1357 kr på 5 första kassarna.
Beställ här
HelloFresh logga
Snabbt och enkelt
Tillagningstid på mindre än 25 minuterVälj mellan 18 recept varje vecka
1090 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Spara upp till 1357 kr på 5 första kassarna.
Beställ här
HelloFresh logga
Fisk och grönsaker
Recept med havets delikatesserFärska grönsakerVälj mellan 18 recept varje vecka
1090 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Spara upp till 1357 kr på 5 första kassarna.
Beställ här

HelloFresh är ett populärt matkasseföretag som startades i Tyskland år 2011 av bland annat en svensk vid namn Jessica Schultz. Företaget erbjuder sina matkassar i många andra länder som t.ex. USA, Storbritannien och Australien och sedan år 2019 även här i Sverige.

Vad är HelloFresh?

HelloFresh är ett företag som levererar matkassar i stora delar av världen. Det är det största matkasseföretaget i USA och är även en populär aktör i Sverige. De erbjuder en mer flexibel typ av matkasse där du själv får välja bland 18 nya recept varje vecka, vilka måltider som ska ingå i din kasse. HelloFresh är det enda matkasseföretaget som är koldioxidneutralt.

Vilka länder finns HelloFresh i?

HelloFresh är ett internationellt företag och finns i Europa, USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland. De har sitt kontor i Berlin i Tyskland och är en populär matkasseleverantör i Sverige.

HelloFresh olika matkassar

HelloFresh har färdiga matkassar men du kan alltid skräddarsy din matkasse utifrån dina önskemål. Alternativen för antal personer är två eller fyra. Du väljer sedan hur många recept du vill ha per vecka – tre, fyra eller fem. HelloFresh har sex olika kategorier som deras recept är uppdelade i.

Kategorierna är

 • Kött och grönt
 • Familjevänligt
 • Vegetariskt
 • Snabbt och enkelt
 • Kalorismart
 • Fisk och grönsaker

Detta är för att du lättare ska funna filtrera bland deras tillgängliga recept. Du har möjlighet att välja mellan 18 nya recept varje vecka. När du har lagt din beställning har du alltid chansen att ändra recepten i din matkasse fram till en viss tid innan din matkasse ska levereras.

Vad innehåller en matkasse från HelloFresh?

HelloFresh fokuserar på att alltid erbjuda sina kunder färska och goda råvaror. Grönsakerna köper de in lokalt när säsong tillåter. De använder bara svenskt kött och kyckling i sina matkassar och fisken som skickas med är MSC eller ASC-certifierad. När du beställer en matkasse från dem, förväntar de sig att du har vissa basvaror hemma. Det kan till exempel vara matvaror som smör, ägg och salt och peppar. Vilka matvaror du behöver ha hemma för att tillaga dina recept får du veta innan din leverans.

Exempel på recept från HelloFresh

Här är tre exempel på recept som du kunnat välja till din matkasse.

Japanska blandfärstacos med krispig kålsallad och stark chili
Ugnsrostad fläskytterfilé med honungsbakade grönsaker och rödvinssås
Vegetariska linsbiffar med grekisk potatis och hemlagad tzatziki

Nyttig och hälsosam mat

Recepten som du hittar hos HelloFresh är framtagna av experter som ser till att maten du lagar tillgodoser alla behov som kroppen har. De erbjuder nyttiga och hälsosamma recept som passar både vuxna och barn.

HelloFresh snabbt och enkelt

HelloFresh har flera recept som är snabb- och lättlagade. När du beställer din matkasse har du möjlighet att se tillagningstid för varje recept och kan därefter avgöra om du vill att måltiden ska ingå i kassen eller inte.

HelloFresh för 6 personer

Just nu erbjuder inte HelloFresh en matkasse för sex personer, enbart två eller fyra. Många andra leverantörer erbjuder matkassar som är anpassade för upp till sex personer.

HelloFresh matkasse för en person

Det finns många fördelar med att använda sig av matkasse när du bor i ett litet hushåll. Du kan inte välja att din matkasse ska vara för en person hos HelloFresh, bara för två personer men för del flesta är det inget problem. Maten som blir över är utmärkt att spara till matlådor och lägga dem i frysen. Då har du god och färdiglagad lunch för ett tag framöver.

Glutenfritt hos HelloFresh

HelloFresh har ingen färdig matkasse för dig som är glutenintolerant för tillfället. Eftersom du själv väljer vilka recept som ska ingå i din matkasse hos HelloFresh, kan du välja enbart glutenfria måltider och därmed göra din matkasse hos HelloFresh glutenfri. Många andra leverantörer erbjuder glutenfria matkassar. Vi har samlat dem så att du enkelt kan jämföra och hitta den som passar dig bäst.

Så beställer du en matkasse från HelloFresh

 1. För att beställa en matkasse från HelloFresh går du in på deras hemsida. Glöm inte att kika hos oss först om det finns ett prova-på pris eller en aktuell rabattkod.
 2. Välj hur många personer maten ska räcka till, antal middagar och hur ofta du vill att din matkasse levereras.
 3. Välj vilka av deras 18 recept du vill ska ingå i din matkasse.
 4. Matkassen levereras hem till dig. I matkassen hittar du dina matvaror och receptkort. Matvarorna kommer i exakta mått vilket gör det enkelt för dig vid tillagning samt att det minskar matsvinnet.
 5. Laga din middag med hjälp av ditt receptkort och njut av goda och inspirerande smaker.
 6. Du kan när som helst göra ändringar, pausa eller avsluta din beställning på ditt konto hos HelloFresh.
 7. Maten levereras i en låda med en kylpåse och ispack för att dina kylvaror ska hålla sig fräscha. Du behöver inte vara hemma när din kasse kommer. Om du vill kan kassen lämnas utanför din dörr eller tas emot av en granne om du har någon som är villig att hjälpa till.

Betalningsalternativ hos HelloFresh

Hos HelloFresh kan välja bland flera olika betalningsalternativ:

 • Kortbetalning (VISA, Mastercard)
 • Paypal
 • Klarna-faktura

När dras pengarna?

Vid din första beställning kommer en debitering att utföras direkt. När pengarna dras för efterföljande beställningar, beror på vilken leveransdag du har valt. Debitering sker alltid dagen efter deadline. Om din kasse blir levererad mellan lördag-tisdag kommer pengarna dras torsdag kl. 06.30. Om du har leverans mellan onsdag-fredag, dras pengarna måndag kl.06.30.

Avsluta ditt abonnemang hos HelloFresh

Du har ingen bindningstid hos HelloFresh och du kan pausa eller avsluta din prenumeration helt, när som helst. Ska du exempelvis resa någonstans eller av annan tillfällig anledning inte vill ha hem din matkasse kan du enkelt pausa din prenumeration och snabbt återuppta den när du vill. För att säga upp HelloFresh går du in på ditt konto via deras hemsida. Du behöver avbryta din matkasse en viss tid innan din leverans ska ske. Om du avbryter din prenumeration för sent kommer nästa matkasse att levereras ändå och avslutas automatiskt efter det.

Värva dina vänner och få bonus

Hos HelloFresh kan du bjuda in dina vänner och på så sätt ge dem 680 kr rabatt på sina tre första matkassar. Du kan dessutom skicka gratis matkassar. Detta gör du genom ditt HelloFresh konto som du kommer åt via deras hemsida. För varje ny vän du värvat som gör en beställning hos HelloFresh, får du en bonus.

HelloFresh – prisvärt eller inte

Med en matkasse slipper du tänka på att åka och handla, klura ut menyn för veckan och du minskar matsvinnet då matvarorna levereras i rätt mängd. Du får alltid färska ingredienser och lokalt odlade grönsaker när säsongen tillåter. Hos HelloFresh kan du betala 36kr/portion vilket är mycket prisvärt. De har dessutom några av de billigaste matkassarna, jämfört med andra matkasseleverantörer.

Hur mycket kostar HelloFresh?

Priset för en matkasse hos HelloFresh är mellan 530 kr (2 personer, 3 middagar) till 1 000 kr (4 personer, 5 middagar). Beroende på vilken storlek på matkasse som du väljer, blir priset per portion annorlunda. 

Rabatt och prova-på pris

Precis som många andra matkasseleverantörer, erbjuder HelloFresh oftast ett prova-på pris som ger dig rabatt på deras matkasse. Hos oss hittar du de bästa erbjudanden och rabatter på matkassar just nu.

HelloFresh studentrabatt

Som student är HelloFresh matkasse ett perfekt sätt att spara både pengar och tid. Via Mecenat och Studentkortet får du 35% rabatt på din första kasse och sedan 10% rabatt på alla dina efterföljande beställningar.

Är HelloFresh bra?

HelloFresh är en mycket omtyckt leverantör av matkassar. De har fått 4,4 av 5 på Trustpilot vilket är ett utmärkt betyg. Även andra hemsidor som jämför matkassar likt matkassen.nu ger goda omdömen och högsta betyg till HelloFresh matkasse.
Det är det största matkasseföretaget i USA och har fått bra omdöme av de allra flesta av deras kunder. Vi har provat en matkasse från HelloFresh och skrivit en recension av vår upplevelse.


Hello Fresh – Recension

Betyg: ★★★★☆ (4.5 av 5)

Nu när sommaren och semestern är över och de flesta av oss börjar jobba igen kan det vara svårt att få tiden att gå ihop. Något som hjälper mig på traven är att beställa matkasse. Det är otroligt vad mycket tid man sparar när man slipper lägga tid på att gå och handla och fundera ut middagar. Den här gången valde jag att testa och recensera en matkasse från Hello Fresh.

Utbud

Hello Fresh har fyra olika slags matkassar

 • Klassiskt
 • Familjevänligt
 • Vegetariskt
 • Snabbt och enkelt

De tre förstnämnda kassarna har samma pris medan kassen ”snabbt och enkelt” är snäppet dyrare. Hello Fresh erbjuder 12 nya recept varje vecka. Vid beställning av en matkasse väljs recept ut beroende på vad för inriktning du valt på kassen men du kan alltid välja fritt mellan deras 12 recept oberoende vad för inriktning du valt. Du kan välja om din kasse ska vara anpassad till två eller fyra personer och även hur många recept du vill ha per vecka, antingen 3, 4 eller 5 (i kassen ”snabbt och enkelt” går det att få max 3 recept per vecka).

Jag valde att beställa kassen Klassiskt för 2 personer med 5 recept. Jag bytte dock ut de flesta av recepten som blev rekommenderade för mig. Att själv få välja vilka recept jag ville få hem var väldigt bra då det ofta händer att middagar som ingår i matkassar inte passar mig i smaken. Man kan även välja att få dubbla portioner av ett recept om det är något som man tycker låter extra gott.

Leverans

Vid beställning väljer du en dag samt ett tidsintervall som du vill att din kasse ska levereras på. Till min adress kunde jag välja leverans alla dagar utom fredagar vilket var överraskande bra. Många andra matkasse-företag erbjöd endast en eller två olika dagar då leverans kunde ske. Några dagar innan leveransen skulle komma fick jag ett mail där de gav mig en mer specifik tid och på dagen för leverans dök den upp rätt tid som planerat. Jag fick även en länk på sms där jag kunde följa min leverans och se exakt vart den var. Perfekt för den som inte har möjlighet att vara hemma  under hela tidsspannet då det sträckte sig över 1,5h. Du kan när som helst ändra leveransdag och det börjar då gälla så fort som möjligt.

Ingredienserna levereras i en låda och är paketerad i påsar utefter dina recept. Varje påse har en cirkel med en viss färg som matchar färgen på dina receptkort du får med. Ett smart och tydligt sätt att visa vad som tillhör vad. Kylvarorna levererades i en smidig kylpåse för att se till att varorna håller sig färska.

Maten

Allt kött och kyckling som Hello Fresh använder sig av i sina matkassar kommer från Sverige. Fisken, grönsakerna och frukterna är certifierade så färska råvaror är i fokus. Man märker snabbt att Hello Fresh jobbar för att ingen mat ska gå till spillo och minska matsvinnet vilket är otroligt bra. Förpackningarna med kryddor och liknande innehåller exakt den mängd som du behöver till ditt recept vilket inte bara är bra för miljön men gör det enkelt för dig vid tillagning.

Pris

För en matkasse som jag beställde (2 personer, 5 recept) betalar du 670kr, alltså 67kr per portion. Väljer du kasse för 4 personer blir det betydligt billigare per portion. Då kostar det istället ca 47kr per portion. Hello Fresh kör även kampanjer som t.ex. 30% rabatt på dina två första matkassar. Vare sig det är kampanj eller inte tycker jag att priset är rimligt då jag som nämnt tidigare sparar så mycket tid.

Prenumeration

Hello Fresh kör precis som alla andra matkasse-företag en prenumerationstjänst. Matkassen blir levererad varje vecka men du kan välja att hoppa över en vecka när du vill. Du kan även när som helst avsluta din prenumeration. Det kan dock hända att du inte får hoppa över en vecka eller avsluta din prenumeration om du försöker göra det för tätt inpå din leverans. Se därför till att göra det i god tid. Väljer du att avsluta din prenumeration kommer den att avslutas så fort som möjligt.

Sammanfattning

Jag var positivt inställd till Hello Fresh innan jag testat det och jag har samma inställning efteråt. Det jag uppskattar mest är att få välja fritt bland alla deras recept och även att förpackningarna är såpass exakta när det gäller mängden av ingredienser man får. Jag skulle definitivt rekommendera er att prova Hello Fresh, speciellt om ni vill ha möjligheten att vara flexibla och byta dag/tid/recept för din matkasse.  


HelloFresh jämfört med andra leverantörer

Här är en snabb överblick över skillnader mellan Hello Fresh, Linas Matkasse, Ica och Matkomfort. De tre förstnämnda har liknande koncept på du själv får välja din innehållet i den matkasse bland ett antal olika recept. Årstiderna har däremot färdiga matkassar. En mer utförlig jämförelse av olika matkassar och leverantörer kan du göra på vår startsida.

Hello FreshLinas MatkasseMarley SpoonÅrstiderna
Betyg på Trustpilot4,442,93,8
Antal valbara kassar/recept18 recept/vecka50 recept/vecka30 recept/vecka8 olika matkassar
Prisexempel (2 pers, 4 middagar)660 kr769 kr639 kr485 kr

Vanliga frågor och svar

Vilka städer levererar HelloFresh i?

HelloFresh levererar sina matkassar i städer runt om i hela Sverige.

Är HelloFresh prisvärt?

Hos HelloFresh kan du betala så lite som 36kr/portion vilket är mycket prisvärt. Du slipper lägga tid på att åka och handla själv och dina varor levereras direkt till din dörr.

Hur mycket kostar HelloFresh?

Priset för en matkasse hos HelloFresh är mellan 549 kr (2 personer, 3 middagar) och 969 kr (4 personer, 5 middagar).

Hello Fresh kundservice

Kundcenter har öppet:
Måndag, tisdag och onsdag från 10.00 till 21.00
Torsdag 09.00-19.00
Lördag 09.00-17.00
Söndag 12.00-21.00

Kundtjänst tel:  +46 858 097 065
Kundtjänst e-post:  [email protected]