Topp 5 bästa rabatter & erbjudanden just nu

1. Årstiderna.se -
Få gratis japansk universalkniv värd 950 kr när du köper valfri matkasse via vår LÄNK.
(Så långt lagret räcker)

2. ICA.se -
299 kr för första matkassen för nya kunder som går via vår LÄNK. (ordinarie upp till 669 kr)
(Exklusivt erbjudande)

3. Simple Feast -
20 % rabatt på din första matkasse med rabattkoden "YOURPLANTS" när du går via vår LÄNK
(gäller till 2022-01-31)

4. Linas matkasse -
Spara upp till 1 549 kr på 4 första matkassarna när du går via vår LÄNK.
(gäller till 2022-02-15)

5. Hellofresh.se -
Spara upp till 965 kr på de fyra första kassarna när du går via vår LÄNK
(Exklusivt erbjudande)

Uppdaterad: 2022-01-03

HelloFresh

Hos HelloFresh kan du välja mellan fyra välplanerade kassar eller sätta ihop din egen varierade veckomeny.

Gå direkt till HelloFresh

Matkassar från HelloFresh

Kalorismart
Prova-På-Pris 490:- 490 - 896:-
3 - 5 middagar
2 - 4 personer

Kombinera kött och fisk med vegetariska måltider.

Familjevänlig
Prova-På-Pris 490:- 490 - 896:-
3 - 5 middagar
2 - 4 personer

Klassiska rätter med en barnvänlig touch lagade på färska, naturliga ingredienser.

Vegetarisk
Prova-På-Pris 490:- 490 - 896:-
3 - 5 middagar
2 - 4 personer

Fullproppad med färska grönsaker och naturliga proteiner från växtrikets gröna åkrar.

Snabbt och enkelt
Prova-På-Pris 490:- 490 - 896:-
3 - 5 middagar
2 - 4 personer

Goda middagar av hög kvalitet på bara 15-30 minuter för de dagar när du har lite mindre tid.

Fisk och grönsaker
Prova-På-Pris 490:- 490 - 896:-
3 - 5 middagar
2 - 4 personer

Goda recept med havets delikatesser och vegetariska måltider som bjuder på färska grönsaker

Hello Fresh är ett populärt matkasseföretag som startades i Tyskland år 2011 av bland annat en svensk vid namn Jessica Schultz. Företaget erbjuder sina matkassar i många andra länder som t.ex. USA, Storbritannien och Australien och sedan år 2019 även här i Sverige.


Hello Fresh – recension och omdöme

Betyg: ★★★★☆ (4.5 av 5)

Nu när sommaren och semestern är över och de flesta av oss börjar jobba igen kan det vara svårt att få tiden att gå ihop. Något som hjälper mig på traven är att beställa matkasse. Det är otroligt vad mycket tid man sparar när man slipper lägga tid på att gå och handla och fundera ut middagar. Den här gången valde jag att testa och recensera en matkasse från Hello Fresh.

Utbud

Hello Fresh har fyra olika slags matkassar

  • Klassiskt
  • Familjevänligt
  • Vegetariskt
  • Snabbt och enkelt

De tre förstnämnda kassarna har samma pris medan kassen ”snabbt och enkelt” är snäppet dyrare. Hello Fresh erbjuder 12 nya recept varje vecka. Vid beställning av en matkasse väljs recept ut beroende på vad för inriktning du valt på kassen men du kan alltid välja fritt mellan deras 12 recept oberoende vad för inriktning du valt. Du kan välja om din kasse ska vara anpassad till två eller fyra personer och även hur många recept du vill ha per vecka, antingen 3, 4 eller 5 (i kassen ”snabbt och enkelt” går det att få max 3 recept per vecka).

Jag valde att beställa kassen Klassiskt för 2 personer med 5 recept. Jag bytte dock ut de flesta av recepten som blev rekommenderade för mig. Att själv få välja vilka recept jag ville få hem var väldigt bra då det ofta händer att middagar som ingår i matkassar inte passar mig i smaken. Man kan även välja att få dubbla portioner av ett recept om det är något som man tycker låter extra gott.

Leverans

Vid beställning väljer du en dag samt ett tidsintervall som du vill att din kasse ska levereras på. Till min adress kunde jag välja leverans alla dagar utom fredagar vilket var överraskande bra. Många andra matkasse-företag erbjöd endast en eller två olika dagar då leverans kunde ske. Några dagar innan leveransen skulle komma fick jag ett mail där de gav mig en mer specifik tid och på dagen för leverans dök den upp rätt tid som planerat. Jag fick även en länk på sms där jag kunde följa min leverans och se exakt vart den var. Perfekt för den som inte har möjlighet att vara hemma  under hela tidsspannet då det sträckte sig över 1,5h. Du kan när som helst ändra leveransdag och det börjar då gälla så fort som möjligt.

Ingredienserna levereras i en låda och är paketerad i påsar utefter dina recept. Varje påse har en cirkel med en viss färg som matchar färgen på dina receptkort du får med. Ett smart och tydligt sätt att visa vad som tillhör vad. Kylvarorna levererades i en smidig kylpåse för att se till att varorna håller sig färska.

Maten

Allt kött och kyckling som Hello Fresh använder sig av i sina matkassar kommer från Sverige. Fisken, grönsakerna och frukterna är certifierade så färska råvaror är i fokus. Man märker snabbt att Hello Fresh jobbar för att ingen mat ska gå till spillo och minska matsvinnet vilket är otroligt bra. Förpackningarna med kryddor och liknande innehåller exakt den mängd som du behöver till ditt recept vilket inte bara är bra för miljön men gör det enkelt för dig vid tillagning.

Pris

För en matkasse som jag beställde (2 personer, 5 recept) betalar du 670kr, alltså 67kr per portion. Väljer du kasse för 4 personer blir det betydligt billigare per portion. Då kostar det istället ca 47kr per portion. Hello Fresh kör även kampanjer som t.ex. 30% rabatt på dina två första matkassar. Vare sig det är kampanj eller inte tycker jag att priset är rimligt då jag som nämnt tidigare sparar så mycket tid.

Prenumeration

Hello Fresh kör precis som alla andra matkasse-företag en prenumerationstjänst. Matkassen blir levererad varje vecka men du kan välja att hoppa över en vecka när du vill. Du kan även när som helst avsluta din prenumeration. Det kan dock hända att du inte får hoppa över en vecka eller avsluta din prenumeration om du försöker göra det för tätt inpå din leverans. Se därför till att göra det i god tid. Väljer du att avsluta din prenumeration kommer den att avslutas så fort som möjligt.

Sammanfattning

Jag var positivt inställd till Hello Fresh innan jag testat det och jag har samma inställning efteråt. Det jag uppskattar mest är att få välja fritt bland alla deras recept och även att förpackningarna är såpass exakta när det gäller mängden av ingredienser man får. Jag skulle definitivt rekommendera er att prova Hello Fresh, speciellt om ni vill ha möjligheten att vara flexibla och byta dag/tid/recept för din matkasse.  


Innehåll

Hello Fresh erbjuder sina kunder skräddarsydda matkassar där du får välja vad för slags inriktning du vill ha på din kasse, antal personer du vill ha mat till och hur många middagar som ska ingå i kassen per vecka. Varje vecka kan du välja mellan 12 nya måltider och du kan även ändra recepten fram till 4 dagar innan leveransen ska ske av din matkasse.

Maten

Recepten är indelade i fyra olika kategorier – klassiskt, familjevänligt, vegetariskt, snabbt och enkelt. Baserat på ditt val kommer du få receptförslag som då ska passa in på det du önskar men du kan alltid välja bland recepten själv och på så sätt få en mer varierad kasse. Företaget satsar på färska ingredienser och råvaror. De använder bara svenskt kött och kyckling i sina matkassar och fisken som skickas med har fångats i skandinaviska vatten och är MSC eller ASC-certifierad.

Hello Fresh skickar den exakta mängd ingredienser som du behöver för att kunna laga din måltid för att slippa matsvinn. Vid leverans packas alla ingredienser i kassen med isolering och ispåsar för att det ska hålla sig fräscht.

Prenumerationstjänst

Beställer du matkasse hos Hello Fresh är det en prenumerationstjänst vilket innebär att en ny matkasse skickas ut varje vecka. Det enda du behöver göra är då att gå in och välja vilka recept du vill ha. Du kan när som helst avbryta din prenumeration och du har ingen bindningstid. Ska du exempelvis resa någonstans eller av annan tillfällig anledning inte vill ha hem din matkasse kan du enkelt pausa din prenumeration och snabbt återuppta den när du vill.

Bra att veta

Leverans

Hello Fresh kan leverera sina matkassar till de flesta ställen i Sverige. Beroende på vart du bor har man olika leveransdagar. Stockholm, Göteborg och Malmö kan få leverans mellan sön-ons medans leverans sker mellan mån-ons i övriga Sverige. Du väljer själv vilken av dessa dagar som din kasse ska komma. Du behöver inte vara hemma när din kasse kommer. Om du vill kan kassen lämnas utanför din dörr eller tas emot av en granne om du har någon som är villig att hjälpa till.

Accepterade betalmedel

Kort och faktura

Uppsägning

Du kan hoppa över veckor, byta recept och avbryta din prenumeration när som helst. Hello fresh prenumerationstjänst är helt utan bindningstid.

Hello Fresh kundservice

Kundcenter har öppet:
Måndag, tisdag och onsdag från 10.00 till 21.00
Torsdag 09.00-19.00
Lördag 09.00-17.00
Söndag 12.00-21.00

Kundtjänst tel:  +46 858 097 065
Kundtjänst e-post:  [email protected]