Topp 4 bästa rabatter & erbjudanden just nu

1. Hello Fresh -
Upp till 1359 kr rabatt på dina fem första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)

2. Linas matkasse -
20% på dina 2 första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller till 11/06)

3. Middagsfrid -
Få 30+30+20+20% rabatt på dina fyra första kassar med koden "FAMILJEFRID" när du går via vår LÄNK. (Gäller till 31/05)

4. Better Feast -
25% rabatt på din första matkasse när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)


Uppdaterad: 2024-05-06

Odla egna ärtskott

Något av det enklaste du kan odla hemma som dessutom är väldigt lyxigt och gott är  – ärtskott. Det är dessutom billigt att köpa en ask med torkade gula ärtor för ungefär 10 kronor.

Vi ska guida dig igenom att odla dina egna ärtskott hemma. Du kan odla i en gammal glasslåda, plastbehållare till matvaror eller någon slags bricka. Du behöver heller inte stora mängder jord, utan ett tunt lager jord i botten på kärlet som du odlar i. Var inte rädd för att lägga ärtorna tätt ihop på jorden.

Det här behöver du för att odla egna ärtskott

  • Gula torkade ärtor
  • Jord
  • Odlingskärl, glassbytta, bricka, plåtburk med mera.
  • Plastfilm

Det bästa är att du dagen innan plantering kan lägga den mängd ärtor du vill odla i blöt för att ärtan ska kunna lösas upp och gro enklare. Du kan välja vilken typ av jord du vill till din ärtskottsodling, endast ett tunt lager på botten av odlingskärlet behövs.

Lägg först i jorden och lägg sedan dina blötlagda ärtor ovanpå jorden. Du behöver inte lägga jord ovanpå ärtorna utan det räcker att du lägger dem ovanpå och kanske lätt trycker till dem. Spraya sedan på ärtor och jord så att de blir riktigt blött och fuktigt. Täck sedan över odlinsgkärlet med plastfilm tills du ser att de börjar gro. Se till att jord och ärtor hålls fuktig.

Skörda i 2 omgångar

När skotten börjat växa till sig och fått viss längd så kan du börja skörda. Det är en spröd, krispig och fräsch smak på ärtskotten som passar bra på smörgåsen eller till middagen.

Då klipper du av skottet en bit ned på stjälken, genom att göra så kan skottet växa upp en gång till. På så sätt så kan du skörda i flera omgångar på dina ärtskott.

Du kan med fördel ha flera ärtskottsodlingar igång som varvar varandra så kan du vara självförsörjande på ärtskott hemma.

Lämna en kommentar