Gott recept på Pad thai
Recept av Cecilia
Portioner
4
portionerFörberedelse
15
minuterTillagning
30
minuterDet är enkelt att själv göra en av de mest klassiska thailändska rätterna som finns, Pad Thai, det vill säga stekta nudlar med kyckling. Vår Pad thai är lite hemmagjord, du kan säkert en annan variant eller så kan du sätt din speciella prägel på rätten. Vi delar här med oss av vårt stekta nudlar med kyckling recept.
Kockläge
Förhindrar att skärmen tonas ner
Ingredienser
- stekta nudlar med kyckling
Risnudlar
3 st Kycklingfiléer
2 dl groddar
- Till Pad thaisåsen
1 msk fisksås
Terriyakisås
1 chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk socker
- Tillbehör till rätten
Korriander färsk
Hackade jordnötter
1 Lime
Gör så här
- Skär filéerna i strimlor och bryn dem tillsammans med den gula finhackade löken och vitlöken samt chili, så kycklingen får fin färg och smak.
- Använd gärna en wok-panna med olja i. Koka upp vatten i en kastrull och låt nudlarna mjukna i det kokande vattnet.
- Tillsätt nu fisksås och terriyakisås efter behag, ingen av såserna är särskilt starka men de ger en mustig rund smak till rätten.
- En nypa salt kan också slängas i.
- Häll sedan av nudlarna och vänd ner dem i kycklingröran. Rör omkring så att såsen hamnar över nudlarna ordentligt.
- Riv av lite limeskal över rätten och krama ur lite limesaft.
- Finhacka nu jordnötterna och skär upp resten av limen i klyftor och klipp av lite korriander.
- Toppa allt med jordnötter, korriander och lime.
- A roi maak!
Läs mer
- Kanske är du också intresserad av:
Undvik att odla och äta groddar om du vill äta onyttigt
Den bästa dieten – finns den?