Topp 4 bästa rabatter & erbjudanden just nu

1. Hello Fresh -
Upp till 1359 kr rabatt på dina fem första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)

2. Linas matkasse -
20% på dina 2 första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller till 11/06)

3. Middagsfrid -
Få 30% rabatt på dina tre första kassar med koden "SOMMARFRID" när du går via vår LÄNK. (Gäller till 30/06)

4. Better Feast -
25% rabatt på din första matkasse när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)


Uppdaterad: 2024-06-10

Är matkasse krångligt? Fördelar och nackdelar

Är det dyrt med matkasse funderar du på? Blir matkostnaderna mycket större per månad om vi börjar prenumerera på en matkasse? Det finns olika tankar om det här med matkasse som levereras hem men en sak är säker det är bevisat att en av våra största tidstjuvar är just att handla mat och planera mat. Och ja, som bekant är tid idag också pengar. Eller förlust av att kunna umgås med de vi håller nära för att vara lite mer verklighetsförankrad. Vi ska i det här inlägget reda i för och nackdelar med matkasse.

Fördelar och nackdelar med att handla maten på nätet

Är det dyrare med matkasse?

Ja det kan skilja i priser mot att handla i mataffären, men handlar du en helt ekologisk kundkorg i mataffären får du ofta betala lite mer också. Matkassarna har bra avtal för sina råvaror och ger dig som kund ett bra pris.

I kassens pris ingår även hemtransport och planering samt recept utöver dina råvaror. Det handlar om vad du vill ha för mat och vad du är villig att betala för den. Linas matkasse har en matkasse som är ekologisk till 70% för att hålla ett mycket bra pris.

I ett test av Råd och Rön så visar det sig att till exempel Linas matkasse inte skiljer sig från butikspriser och att du till och med tjänar pengar på att handla deras matkassar i jämförelse med butikens motsvarighet.

Är det krångligt med matkasseprenumerationen?

Det som du måste komma ihåg när du börjar abonnera eller prenumerera på en matkasse är att välja hur ofta du vill att den ska levereras. Det kan vara lite krångligt att komma ihåg men kanske kan du sätta en påminnelse i telefonen? I prenumerationen kan du välja en mängd olika alternativ. Vill du då ändra så måste du komma ihåg att det ska ske ett visst antal dagar innan kommande leverans. Läs noga på ”Dina Sidor” på matkassens hemsida.

Tänk om jag inte är hemma när matkassen kommer?

Ja det flesta matkasseföretag har faktiskt tänkt på det här då det händer ofta att kunder inte är hemma. Många matkassar kylförpackar sina känsliga råvaror så att kylkedjan inte ska bryta vid något tillfälle och att varorna även ska klara av att stå utanför dörren ett par timmar. Läs på hos den matkasse du är intresserad av hur de förpackar sina matkassar. Årstiderna förpackar till exempel med tättsluten frigolitbox och is till sina kylvaror just för att klara en viss tid utanför kylen. En del matkassar vill att du är hemma men sms.ar innan maten levereras samt att du ofta kan följa transporten på en karta så du vet när de kommer.

Vad händer om jag inte gillar maten eller om maten är dålig?

Många av kassarna har prov-på-erbjudanden eller starterbjudanden, det innebär att du som vill prova en matkasse kan göra det och till ett bättre pris. Då kan du faktiskt prova flera olika matkassar till riktigt bra priser innan du bestämmer dig för den du gillar bäst. Och du kan på så sätt undvika de som du inte gillar. Om maten är dålig kan du reklamera den, när vi recenserade Middagsfrids Barnkasse fick vi dåliga bananer med i fruktkassen som vi beställde. Jag ringde och reklamerade dem, fick välja på att ha pengarna tillgodo eller få dem tillbaka på kortet. Enkelt och smidigt.

Varför finns det ingen riktigt billig matkasse eller för 1 person?

Jo det finns det! Hos City Gross finns till exempel en matkasse som heter just Billiga matkassen som kostar endast 399 kr. Sen gällande matkassar för det mindre hushållet, så börjar marknaden se bättre ut på det området. Bäst aktör när det gäller matkassar för 1 eller 2 personer är Årstiderna, de ha flera olika inriktningar på matkasse som du kan beställa som ensamhushåll eller 2 personershushåll.

Här har vi samlat alla kassar för små hushåll.

Läs mer om matkassar och recensioner

Lämna en kommentar