Middagsfrid

Har 5 olika matkassar, Orginalkassen Barnkassen, Veggokasse, Snabbakassen, Flexitariankassen.

Gå direkt till Middagsfrid

Matkassar från Middagsfrid

Orginalkassen (Stora Matkassen)
Prova-På-Pris 645:- 945:-
5 middagar
4 personer

En populär matkasse för hela familjen.

Orginalkassen (Mellanstora kassen)
Prova-På-Pris 525:- 725 - 725:-
3 middagar
4 personer

Middagsfrids klassiska matkasse för hela familjen i mellanformat med 3 middagar för 4 personer.

Orginalkassen (Lilla Matkassen)
Prova-På-Pris 465:- 615:-
4 middagar
2 personer

Orginalkassen är populär bland familjer och i den lilla matkassen får du 4 middagar för 2 personer.

Middagsfrid Barnkassen
Prova-På-Pris 545:- 795:-
4 middagar
4 personer

Barnkassen är anpassad efter barnen med goda och inspirerande rätter.

Vegokassen
Prova-På-Pris 525:- 675:-
4 middagar
3 personer

Vegokassen är en lakto-ovo-vegetarisk kasse med goda gröna recept för hela familjen.

Flexitariankassen 4f ör 2
Prova-På-Pris 445:- 595:-
4 middagar
2 personer

Flexitariankasse för 2- 4 personer med 4 middagar utan rött kött.

Flexitariankassen 4 för 4
Prova-På-Pris 595:- 795:-
4 middagar
4 personer

En större variant av av den populära flexitariankassen med 4 middagar för 4 personer utan rött kött.

Snabba kassen
Prova-På-Pris 645:- 795:-
3 middagar
4 personer

Laga god mat snabbt! En matkasse med kort och snabb tillagningstid och goda rätter för hela familjen.

Erbjudande från Middagsfrid

Middagsfrid bäst i test 2018 enligt DN!  Middagsfrid är en av de största, om inte den största, aktören på hemleverans av mat. Man levererar till ett stort antal områden och städer i Sverige. Middagsfrid erbjuder näringsriktig mat med mycket grönsaker och fibrer. Kicki Theander är grundare av Middagsfrid och brinner för att mat ska bestå av;

 • Goda råvaror som ska vara bra i alla led, både för människor, djur och natur.
 • Näringsriktig mat med fibrer och mycket grönsaker.
 • Kött och fågel är alltid svenskt.
 • Minst 25% ekologiska varor.

Våra recensioner av Middagsfrid

Läs vår senaste recension av Middagsfrid.

Äldre recensioner:

 • Barnkassen bjuder på 4 rätter en av varje, kött, fisk kyckling och vego. Vi valde alltså Barnkassen (ord pris 795 kr) plus en fruktkasse med 3 kg frukt (131 kr), maten är planerad för 4 personer med fyra stycken middagar. Leveransen gick bra, vi fick ett sms innan med ett tidsspann på 2 timmar vilken kassen skulle levereras inom. Sen kunde vi också följa budbilen och hur långt det var kvar innan de kom till oss.
 • Råvarorna var fina förutom riktigt risiga bananer men de reklamerade vi och fick pengar tillbaka. Rätterna var väldigt goda och genomtänkta. Dock var det pasta till köttbullarna och den vegetariska lasagnen skulle det vara lasagneplattor, något som kassen inte innehöll. Kanske de flesta har hemma redan men vi tyckte att det borde följa med lasagneplattor i alla fall.
 • Receptbladet är verkligen bra, lättläst och förståeligt med bra bilder av rätterna. Påkostat och tydligt. Vi var nöjda med barnkassen och kommer att köpa den igen. Läs gärna mer här nedanför om du vill fördjupa dig mer. Och här kan beställa och läsa mer om Middagsfrid.

Beställning och leverans

Det var smidigt att beställa och betala kassen med kort. Jag fick ett leveransdatum och information om leverans. Jag kunde på en gång även planera om jag ville ha kasse varje eller varannan vecka och om jag ville göra tillägg i form av fruktkasse eller frukostkasse. Smidigt och enkelt att manövrera tyckte jag. Det går dessutom enkelt att byta matkasse till någon annan av Middagsfrids matkassar om man känner för att testa lite olika.

Recept och råvaror

Recepten var väldigt väl genomarbetade och kändes noggrant planerade. Vissa ingredienser ska räcka till flera rätter och då finns det tydligt utsatt och hur stor mängd det beräknas till varje rätt. Bra så att allt används och inte kastas i slutändan. Kassen känns väldigt välplanerad med goda välavvägda rätter med lite grönsaker till som barnen gillar.

Även rätterna  panerad fisk med dillsmör, köttbullar med tomatsås och mozzarella, vegetarisk tacolasagne samt kyckling med tortillas och tzatsiki fungerar bra med både stora och små i familjen. Rätterna tar i genomsnitt en halvtimme att laga. Råvarorna är bra, de är inte ekologiska men de är bra kvalité och smakar gott. Det är svenskt kött och fågel.

Frukten i fruktkassen ca 3 kg är bra, lite blandat, tyvärr var bananerna dåliga men när jag ringde och reklamerade dem var det inte något problem alls. Jag fick välja mellan att få pengarna tillbaka på kortet eller tillgodo.

Hantera prenumeration och betalning

Hos Middagsfrid så prenumererar du på din matkasse och uppsägning eller paus i abonnemanget måste ske senast 9 dagar innan nästa leverans. Även ändringar som till exempel byte till en av Middagsfrid andra kassar måste även det ske 9 dagar innan kommande leverans.

Betalning kan ske via kortbetalning eller e-faktura samt pappersfaktura. Väljer du att betala med faktura tillkommer en kostnad på 45 kr. Betalar du med kort så sker debiteringen ungefär 5 dagar innan kassen levereras, betalningen är ssl-krypterad och du får signera din betalning via DIBS. Trygg e-handel alltså. Efter veckan med matkasse fick vi även möjlighet

Här kommer nu en recension av Middagsfrid , baserat på vårt test av 3 dagarskassen. Här läser du en en utvärdering av leveransen, maten och recepten.


Rätterna är väl genomtänkta och och råvarorna levereras direkt hem till din dörr. Middagsfrid fungerar smidigt och är tillmötesgående.Vi bestämde oss för 3 dagarskassen.

Leverans och innehåll

Måndagmorgon skickades ett sms om att matkassen från Middagsfrid skulle levereras under kvällen. Samtidigt fick vi även lista på basvaror som vi själva skulle står för. Bra med framförhållning då det gav oss tid att handla några utav dessa innan. Matkassen bars upp till lägenhetsdörren- skönt! Matkassen var fylld med fräscha råvaror och ingredienser och innehöll allt som utlovades. Något som är roligt med matkasse är att de gamla vanorna vad det gäller val av ingredienser utmanas och man får nya idéer då det oftast är någon ingrediens som man inte använt tidigare.

Recept och tillagning

Receptbladet som skickas med i kassen är enkelt och överskådligt och dessutom fyllt av tips på hur du kan utveckla rätterna, frysa in etc. Något som vi uppskattade var den mer visuella beskrivningen av tillagningsprocessen. Middagsfrid har gjort en grafisk karta över i vilken ordningen de olika momenten ska tillagas. Enkelt och mer lätt överskådligt än text! Det finns även text för den mer teoretiskt lagde. Och tydliga recept. Tillagningen varierar i tid, någon av rätterna har aningen fler moment och tar lite längre tid. En sån rätt kanske man ska tillaga när lite mer tid finns kanske en fredagskväll? Men variationen är positiv. Veckans alla dagar har ju som bekant olika utmaningar vad det gäller schemat.. Tack vare tydliga instruktioner så kan man lägga upp sin matlagning som en mästerkock.

Omdöme- testvecka Middagsfrid

Vi ger Middagsfrid ett bra betyg. Maten är bekant men ändå ofta med en liten tvist. Middagsfrids matkasse kan fås i olika storlekar beräknat för olika antal personer. 3 dagarskassen fungerade mycket bra för oss på 2 personer men kan även fungera för en mindre familj, ett hushåll med fler personer bör välja en kasse för exemelvis 4 personer. Rätterna ger mycket mat och räcker gott och väl till matlåda för dagen därpå.

Innehåll

Middagsfrid har 5 stycken olika matkassar. För barnfamiljen så hittar du den populära Barnkassen med 4 middagar anpassade efter barns önskemål och smak. Det är stor vikt vid att maten ska vara av högsta kvalité och utan E-nummer  och helfabrikat. Det senaste tillskottet förutom Veggokassen är Flexitariankassen, en matkasse för dig som vill välja mer vegetarisk mat men ändå äta fisk och kyckling ibland. En lyxigare kasse för dig som vill njuta lite extra är Bistrokassen, den perfekta helgkassen.

Leverans

Leveransdagar är Söndag, Måndag eller Tisdagar beroende på var du bor i landet. Är du inte hemma vid leverans så kan din kasse lämnas vid dörren efter först ha bestämt med dig via telefon. Det är viktigt att chauffören har portkod och liknande om du bor i lägenhetshus.

Betalning

Välj betalningssätt mellan betalkort (VISA, MasterCard eller American Express) efaktura eller pappersfaktura. När du handlar på pappersfaktura så tillkommer en avgift på 45 kr. Priset du betalar för din kasse inkluderar planering, inköp, plockning, packning och hemkörning av mat och recept.

Uppsägning eller förändring

Middagsfrid matkasse

Middagsfrid är en prenumerationstjänst utan bindningstid, vill du pausa eller avsluta så kan du enkelt göra det minst 9 dagar innan kommande leverans. De har också en Nöjd-Kund-Garanti, är du inte nöjd med en råvara eller med kassen kan du reklamera den och få dina pengar tillbaka det gör du via kundtjänst eller på ”Mina Sidor”. Idag levererar på inte mindre än 300 postorter. Du kan också göra ändringar genom att ringa Middagsfrids Kundtjänst på 08-55 117 118.

Tydligt receptblad och noggrant utvalda råvaror

Med matkassen får du tydliga och snyggt utformade receptblad samt noggrant utvalda råvaror. Du kan också välja att lägga till någon av tilläggsprodukterna till din matkasse. Du finner tilläggsprodukterna här nedanför.

Kontakta Middagsfrid

Kundtjänst 08-55 117 118

Öppet telefontider;

Måndag – tisdag kl. 10-22
Onsdag – fredag kl. 10-15
Söndag 17-22

Maila till: [email protected]

Adress: Sankt Paulsgatan 22B
118 48 STOCKHOLM

Tilläggsprodukter hos Middagsfrid

Du som redan är kund kan även ta del av tilläggsprodukterna.

 • Frukostkassen 395 kr, prova-på-pris 365 kr. (Planerad för 4 personer)
 • Fruktkassen 145 kr, prova-på-pris 131 kr. 3-3,5 kg frukt, alltid med ekobananer.

Senast uppdaterad: 2020-08-06

8 Kommentarer

 1. Charlotte skriver:

  Jag och min familj har nyligen testat Middagsfrids 5-dagarskasse för 875 kr/vecka. Vi var nöjda med vår testvecka och skulle gärna beställa 5-dagarskassen igen!

  • Anonym skriver:

   Hej Charlotte, vi har också testat middagsfrid och var nöjda med vår vecka, enkel och bra mat med goda recept. Det var ju även bra anvisningar för recepten så att det gick snabbt och enkelt att sätta sig in i dem.

 2. Jonny skriver:

  Vi har haft Middagsfrid en längre tid. Ofta saknas det varor och ofta är det grönsaker som är ofräscha/ruttna. Har nu avslutat prenumerationen, det går dock inte att bli borttagen från deras mailinglista.

  • Hittamatkassen skriver:

   Hej Jonny, vi har haft denna matkasse själva och varit väldigt nöjda. Tycker att du borde ringa till middagsfrid och berätta det du varit med om. Vi har ringt när det har strulat och de har varit väldigt trevliga och fixat så att vi blivit nöjda.

 3. Richard skriver:

  Håller med Jonny. Vi hade middagsfrid i ett par månader och nästan varje vecka var det varor som saknades eller dåliga grönsaker. Ja de krediterar varans värde på nästa kasse men vad hjäper det när man inte kan laga receptet som det är tänkt?! Stor del av kassens fördel försvinner när man måste åka iväg oplanerat och kompletteringshandla…. Recepten var fullständiga vilket man inte kan säga om många andra kassar. Barnen tyckte att ungefär hälften av recepten var ok (medel).

 4. Vegetarianen skriver:

  Går det överhuvudtaget att få en helvegetarisk matkasse i Jönköping?

  • Hittamatkassen skriver:

   Hej! Som det ser ut idag ser det inte ut att finnas någon matkasse som levererar helt vegetariskt i Jönköping. Du kan alltid kontakta matkassar som erbjuder helt vegetariskt om att de borde erbjuda sina matkassar i Jönköping. Allt gott!

 5. Tina Magnusson skriver:

  Hej undra om ni har enbart svenskt kött i era matkassar

Kommentera eller Fråga

Om oss

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Hittamatkassen

[email protected].se

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv
© 2011 - 2020 - HittaMatkassen.se