Stora kryddiga köttbullar med rostad potatis

Recept av Cecilia
Portioner

4

portioner
Förberedelse

10

minuter
Tillagning

30

minuter

Det här är en höjdare, den är lättlagad, prismässigt bra och den är en måltid som faller många i smaken. Den kan såklart varieras som man vill. Tillbehören är det du som begränsar. En enkel men ack så god rätt! Njut gärna av ett glas rött till.

Kryddiga stora köttbullar i tomatsås och rostad potatis, med goda tillbehör en riktig fest. Du behöver följande till köttbullarna med tomatsås.

Kockläge

Förhindrar att skärmen tonas ner

Till detta recept behöver du

  • Köttbullar i tomatsås
  • Köttfärs

  • 2 ägg (beroende på hur mycket köttfärs du har.)

  • 1 klyfta vitlök (Pressad. Om du gillar vitlök kan du ha i mer.)

  • Svarta oliver (Hacka i småbitar)

  • Basilika (klipp skaften fint med en sax ner i färsen)

  • Salt och peppar

  • Tomatsås
  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • Några nypor färsk rosmarin och timjan.

  • 1 paket krossade tomater (späd ut med lite vatten)

  • Salt och peppar

  • (Rödvin) om du har öppnat en flaska kan du med fördel hälla i lite i tomatsåsen, ger en mustigare karaktär.

Gör så här

  • Så här gör du dina kryddiga köttbullar
  • Blanda ihop ingredienserna till en smet.
  • Rulla golfbollsstora köttbullar och bryn dem i en stekpanna så att de håller sin form.
  • Tillsätt sen tomatsåsen och dess ingredienser och låt puttra på medellåg värme till bullarna är klara. Låt dem puttra under ett lock.
  • Krispig rostad potatis
  • Potatis efter säsong (färskpotatis går utmärkt) – Skär dem i klyftor.
  • Ringla lite olivolja
  • Salt och peppra
  • Låt stå i ugnen på 200 grader tills de har en krispig yta och är mjuka inuti.

Lämna en kommentar