Fisk med smörslungad aspergépotatis och ärtor
Recept av Cecilia
Portioner
4
portionerFörberedelse
15
minuterTillagning
40
minuterSovmorgon är skönt och ibland när man sover lite längre så kan det vara så att det nästan närmar sig lunch. Då kan pannkaksfrukost vara en god start på dagen. Vi brukar göra fluffiga härliga amerikanska pannkakor med ett mycket enkelt recept som vi delar med oss av här.
Kockläge
Förhindrar att skärmen tonas ner
Ingredienser
4 bitar fisk (gärna fet fisk)
1 kg aspergé potatis kokt och slungad i smör
- Vitvinssås
3 dl vitt vin till sås
1 fiskbuljongstärning
2 scharlottenlökar
3 dl grädde
persilja
- Ärtblandningen
4 portioner ärtskott
4 portioner sugarsnaps
4 portioner sockerärtor
mynta
rivet citronskal
olivolja
salt
peppar
- Potatis och palsternackspuré med syrlighet
4 potatisar man kan göra mos av (ej färskpotatis)
2 palsternackor
1 dl grädde
rivet citronskal
smör
salt
peppar
Gör så här
- Bryn fisken snabbt i smör i het panna för att få fin färg.
- Koka aspergé potatisar och slunga dem sedan i riktigt smör.
- Hacka sugarsnaps (använd bara ärtorna)
- Hacka sockerärtor (fint hackade strimlade på längden)
- Blanda med ärtskott samt och en gnutta mynta.
- Rör ihop med rivet citronskal (inte för mycket) olivolja och salt och peppar.
- Vitvinssåsen
- Skala och finhacka schalottenlöken.
- Fräs löken i en kastrull tills den får färg.
- Häll ned vin, buljongtärning och myntan. Låt koka och reducera tills ca hälften av vätskan är kvar.
- Tillsätt grädde och koka i 10-12 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och timjan.
- Potatis och palsternacka-puré
- Skär potatis och palsternacka i små tärningar
- Låt potatis och palsternacka koka i grädde så att de blir mjuka.
- Tillsätt smör, rivet citronskal och lite salt och peppar.
- Mixa med mixerstaven till en mjuk slät puré.
Läs mer
- Till rätten drack vi ett gott Riesling från systembolaget, passar mycket bra till rätter med lite syrlighet.