Koreanska pannkakor med dilldressing

Recept av Cecilia
Portioner

4

portioner
Förberedelse

20

minuter
Tillagning

30

minuter

Pannkakor är den mest kända maträtten i hela världen. Du hittar flertal recept på söta pannkakor, taco pannkakor eller amerikanska pancakes. Du kan experimentera mycket och koreanska pannkakor är ett smaskigt bevis på det.  Hemma hos oss äts pannkakor utan dåligt samvete, traditionellt med sylt och grädde eller som fyllda crêpes med salta och söta pålägg, i olika skeppnader.

Kockläge

Förhindrar att skärmen tonas ner

Ingredienser

  • Pannkakssmet
  • 4 dl rismjöl

  • 4 ägg

  • 2 tsk salt

  • 1 röd chili

  • 8 dl mjölk

  • 2 vårlökar

  • 3 msk hackad dill

  • 2 msk olivolja

  • Fyllning
  • 200 g rökt lax

  • 100 g isbergsallad

  • 1 morot

  • 1 bit gurka

  • 1 rödlök

  • Dilldressing
  • 2 msk vitvinsvinäger

  • 1 msk citronjuice

  • 1 msk fint hackad schallotenlök

  • 3 msk hackad dill

  • salt

  • svartpeppar, grovmalen

  • 1 dl olivolja

Gör så här

  • Vispa lätt ägg, mjölk, olivolja och rismjöl.
  • Hacka fint dill och strimla tunt vårlök och chili.
  • Blanda grönsaker med pannkakssmeten och stek pannkakor.
  • Du kanske behöver spreja stekpanna med olja ner du steker första pannkaka.
  • Vispa ingredienser till dilldressing.
  • Strimla isbergsallad, riv morötter, tärna gurka.
  • Fördela grönsaker på varje pannkaka, lägg på lax och skeda dilldressing över.
  • Rulla pannkakan och dela i mitten om det önskas.
  • Servera med extra dilldressing vid sidan om.

TIPS!

Lämna en kommentar