Matkasse i handen

Recept sommartårta

, 2018-11-29

Den här tårtan är för mig en riktig skolavslutningstårta. Min mamma brukade göra den när jag och min syster var små och vi slutade skolan. I år blev jag påmind om den då jag var hemma hos mina föräldrar runt skolavslutningen för att uppvakta min kusin som tog studenten. Jag gjorde slag i saken och gjorde tårtan till vårt midsommarfirande med grannarna. Den gick åt till minsta smula kan jag lova. Och den är verkligen inte svår att göra. Superenkel. Med den klassiska rulltårtan som grund och sen dekorerad med härlig fluffig grädde och färska jordgubbar. Det finns inget enklare, men jag kan lova att det blir succe´!

Rulltårta med lemoncurdgrädde och jordgubbar

Du kan ju självklart fylla din rulltårta med det du tycker bäst om men jag gillar lite fruktiga efterrätter och tårtor så jag väljer den här varianten. En mormors-klassiker är också att lägga mandarinklyftor i och på tårtan blir också jättegott. Servera med riktigt gott kaffe till. Och ta fram finaste servisen! En rulltårta gör du enkelt genom att vispa socker och ägg fluffigt. Tillsätt sedan mjöl och bakpulver, en gnutta vatten. In i ugnen i ca 5 min på 250 grader. Täck först en plåt med bakplåtspapper. Bred sedan ut smeten på pappret försök forma till en snygg kvadrat/rektangel med en slickepott. Sedan grädda, och tänk på att det går ganska snabbt. Förbered under tiden ett till bakplåtspapper som du strör strösocker på. Där ska du tippa din rulltårta så den får en fin sockrig yta. För att få bort bakplåtspappret från ungen som sitter ibland ganska bra på rulltårtan, så kan du pensla med kallt vatten samtidigt som du försiktigt försöker dra av pappret. Den sidan ska ändå få fyllning på sig så det är ingen större fara om den ser lite konstig ut. Helst ska dock tårtan inte gå sönder.

Fyllning och dekoration

Nu ligger rulltårtan på sockerpappret och det är dags för den goda lemoncurdfyllningen. Gör så här ta 1-1 1/2 dl vispgrädde och vispa upp, vispa så grädden är nästan klar. Då tar du en halv ( välj efter tycke och smak) burk lemoncurd och vänd försiktigt ned i grädden. Vänd runt grädden så att lemoncurd och grädde blir en jämn fyllning. Bred sedan ut fyllningen på rulltårtan. Skiva gärna några av jordgubbarna i tunnare skivor och lägg på halva ytan av rulltårtan. Tänk på att du rullar från den bredare sidan, så följ den sidan med jordgubbarna. Så det inte blir jordgubbar i halva tårtan(!). Nu ska den rullas, och då får man vara lite försiktig så att inte rullen spricker. Ta hjälp av pappret under för att rulla den till en jämn och fin rulle. Lägg på ett fint fat. Vispa nu resten av grädden fluffig och fin. Bred ut på rullen. Dela jordgubbar i halvor och dekorera tårtan. Om du vill så kan du också välja att göra bakelser. Då gör du bara fina skivor av rullen och brer grädde på dem samt toppar med jordgubbar. Lycka till!

Recept

Rulltårta

3 ägg

1 1/2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk vatten

Fyllning

1/2 halv burk lemoncurd

1- 1 1/2 dl vispgrädde (vispad)

Blanda ihop.

Jordgubbar.

2018-11-29

Kommentera eller Fråga

Om oss

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Hittamatkassen

[email protected]

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv
© 2011 - 2021 - HittaMatkassen.se