När vi firade 6 år tillsammans så gjorde vi den här rätten, tanken var att vi skulle följa vår tradition och laga lika många rätter som år tillsammans. Det här var året då det falerade. Efter den tredje rätten Confite de Canarde så låg vi som valrossar i köket. Den var mäktig, men god! Men den här rätten med pilgrimsmussla och pancetta hann vi få i oss, och den är en höjdare.

Recept på pilgrimsmussla med pancetta

Recept av Cecilia
Portioner

4

portioner
Förberedelse

10

minuter
Tillagning

40

minuter



Receptet kommer från Pluras kök där Mauro Scocco gjorde den här goda rätten.

Kockläge

Förhindrar att skärmen tonas ner

Till detta recept behöver du

  • Ingredienser
  • 5 skivor pancetta (eller bacon)

  • ärtskott

  • 1 blomkålshuvud

  • 1 klyfta vitlök (finhackad)

  • 1 schallottenlök

  • 3 dl grädde

  • 2 msk vitvinsvinäger

  • salt och peppar

  • färska pilgrimsmusslor

  • 4 vitlöksklyftor

  • Smör

Gör så här

  • Så här gör du de vitlöksfrästa pilgrimsmusslorna med blomkålspuré och pancetta
  • Skär blomkålen i mindre bitar, lägg i den i en gryta tillsammans med hackad vitlök och schallottenlök och grädden i 30 min.
  • Lyft sen upp blomkålen ur grytan och mixa med vitvinsvinäger och smör, salt och peppar.
  • Späd ev med kokgrädden till önskad konsistens.
  • Pilgrimsmusslorna fräser du i het panna för att ge dem en fin yta, ställ sedan in dem i ugnen med finhackad vitlök och låt dem vara där max 10 min 150 grader.
  • Uppläggning och servering
  • Dekorera med pancettan och ärtskotten. Finnemang som förrätt.

  • Vi rekommenderar ett Chablis, Chardonnay eller Riesling till.

Lämna en kommentar