Matkasse i handen

Recept hemmagjord schnitzel

, 2020-10-02 Schnitzel är en traditionell Österrikisk rätt och faktiskt inte svår att tillaga. Man kan lätt tro att det är svårare att göra en krispig god schnitzel än vad det faktiskt är. Du kan både använda fläskkotlett utan ben eller skinkschnitzel. Vi vill tipsa om en klassisk rätt som kan pigga upp vardagsmatlagningen.

Vad du behöver för att göra en schnitzel

Skinkschnitzel är väldigt billigt och finns ofta i matbutiken. Men det går som sagt även bra med en benfri fläskkotlett. För att inte köttet ska bli segt och svårtuggat så krävs dock en viss behandling innan du preparerar köttet med paneringen. Gör så här: Lägg köttbitarna, en i taget på en skärbräda och ta en kavel. Ge köttbiten en bra omgång med kaveln så att du riktigt slår sönder fibrerna i köttet och köttbiten blir större och mer än halveras i höjd. Ge kanterna på köttbiten några extra omgångar.

Panering till schnitzel

Paneringen är enkel. Knäck 1-2 ägg i en djup tallrik och lägg ner köttbitarna, en taget i ägget så att hela köttbiten får ägg på sig på alla sidor. Blanda ihop ströbröd och mjöl i ytterligare en djup tallrik och lägg ner din köttbit med ägg på i blandningen. Massera in ströbrödsblandningen på köttbiten så precis hela biten är täckt av ett fint, jämnt lager.

Stekning av schnitzel

Lägg en rejäl klick smör i stekpannan och låt pannan bli varm. Låt inte pannan bli jättehet då vi inte vill bränna paneringen. Lägg ner dina schnitzlar i det gyllenbruna smöret och stek den på varje sida tills du ser att ytan fått en fin gyllene, krispig yta. Salta och peppra på båda sidor av köttbiten. Då är de klara. Servera din schnitzel med rostade potatisklyftor i ugn. Och en god grönsallad, samt en klick remoladsås till. Om du vill njuta extra mycket kan du drick en ljus god lager till eller varför inte testa med ett mousserande vin till?

Recept

Börja med att sätta på ugnen, ca 200 grader och klyfta upp potatisen, torka försiktigt av klyftorna innan du häller olja och salt över dem. Då fastnar oljan bättre på potatisklyftorna. Gör ordning din sallad. Preparera din skinkschnitzel med kaveln och panera den.
  • Skinkschnitzel
  • Ägg
  • Mjöl
  • Ströbröd
  • Salt och peppar
Njut av din egengjorda schnitzel!
2020-10-02

En kommentar

  1. Daniela skriver:

    Vad roligt att ni tar upp detta då jag själv kommer från Österrike och lagar Schnitzel då och då. Har dock aldrig tillagat Schnitzel på det sättet som beskrivs här och tror inte att detta brukar vara det traditionella tillagningssättet.

Kommentera eller Fråga

Om oss

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Hittamatkassen

[email protected]

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv
© 2011 - 2021 - HittaMatkassen.se