Hemmagjord schnitzel
Recept av Cecilia
Portioner
4
portionerFörberedelse
5
minuterTillagning
15
minuterSchnitzel är en traditionell Österrikisk rätt och faktiskt inte svår att tillaga. Man kan lätt tro att det är svårare att göra en krispig god schnitzel än vad det faktiskt är. Du kan både använda fläskkotlett utan ben eller skinkschnitzel. Vi vill tipsa om en klassisk rätt som kan pigga upp vardagsmatlagningen.
Kockläge
Förhindrar att skärmen tonas ner
Ingredienser
4 bitar Skinkschnitzel
1-2 Ägg
2 Mjöl
3 dl Ströbröd
1 krm Peppar
1/2 tsk Salt
Gör så här
- Panering till schnitzel
- Knäck 1-2 ägg i en djup tallrik och lägg ner köttbitarna, en taget i ägget så att hela köttbiten får ägg på sig på alla sidor.
- Blanda ihop ströbröd och mjöl i ytterligare en djup tallrik och lägg ner din köttbit med ägg på i blandningen.
- Massera in ströbrödsblandningen på köttbiten så precis hela biten är täckt av ett fint, jämnt lager.
- Stekning av schnitzel
- Lägg en rejäl klick smör i stekpannan och låt pannan bli varm. Låt inte pannan bli jättehet då vi inte vill bränna paneringen.
- Lägg ner dina schnitzlar i det gyllenbruna smöret och stek den på varje sida tills du ser att ytan fått en fin gyllene, krispig yta.
- Salta och peppra på båda sidor av köttbiten.
- Servera din schnitzel med rostade potatisklyftor i ugn och en god grönsallad, samt en klick remouladsås till.
SERVERINGSFÖRSLAG
- Passar perfekt med potatisklyftor. Börja med att sätta på ugnen, ca 200 grader och klyfta upp potatisen, torka försiktigt av klyftorna innan du häller olja och salt över dem. Då fastnar oljan bättre på potatisklyftorna. In med potatisklyftorna i ugnen tills de blir färdiga. Gör ordning din sallad. Preparera din skinkschnitzel med kaveln och panera den. Servera gärna med en citronklyfta till.
- Njut extra mycket och drick en ljus god lager till eller varför inte testa med ett mousserande vin?