Topp 4 bästa rabatter & erbjudanden just nu

1. Hello Fresh -
Upp till 1359 kr rabatt på dina fem första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)

2. Linas matkasse -
20% på dina 2 första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller till 11/06)

3. Middagsfrid -
Få 30+30+20+20% rabatt på dina fyra första kassar med koden "FAMILJEFRID" när du går via vår LÄNK. (Gäller till 30/03)

4. Better Feast -
25% rabatt på din första matkasse när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)


Uppdaterad: 2024-04-08

Spara pengar: Köp hel laxsida

Att köpa en hel sida lax istället för portionsförpackad lax är inte bara bättre för ekonomin, du får också en helt annan smakupplevelse. Vi kommer här att ge dig idéer på olika sätt att skära laxsidan på så att du får ut det bästa och mesta av din lax.

Först vill vi börja med det viktigaste, kniven. Det är enklare och faktiskt viktigt att du har en kniv som framför allt är slipad så den är riktigt vass men att den också klarar av att utföra de olika momenten som det innebär att stycka en laxsida. Det finns mängder av olika knivsorter och knivset, det viktiga är att kniven ligger bra i din hand och har ett längre blad.

Olika sätt att stycka laxen

För att få ut det mesta av din laxbit så är det enklast att börja med en viss del av laxen. Det kan vara olika vad en laxsida kostar men runt 79 -140 kr/kg är inte ovanligt. En laxsida väger vanligtvis runt 2 kg.

Här är tips på i vilken ordning du kan stycka din laxsida samt vilken typ av bitar du kan göra. Enkelt och hur smidigt som helst.

  1. Dra ut benen ur laxen. Använd pincett eller dina fingar. Benen sitter vanligen i främre delen av filén och är enkla att hitta.
  2. Skär loss kanterna längst fram på filén, genom att skära bort kanten på filén får du en jämn fin kant att börja med.
  3. Filéa bitar, raka 4 st. Bitarna påminner om de du köper portionsförpackade och är ca 3 cm breda.
  4. Fjärilskotletter med skinn. Skär 4 st ca 4 cm bredare bitar och behåll skinnet på undersidan. I mitten av kotletten skär du en skåra ned till skinnet. Jättefint att grilla.
  5. Bred bit med skinnet kvar. Skär en bit med skinnet kvar som är ca 10-14 cm lång. Den passar utmärkt till att grava eller ungsbaka.
  6. Skär kuber av stjärtbiten samt kantbitar (skinnfria) Rensa kantbitarna samt stjärtbiten från skinn och skär i kuber. Bitar som passar bra till exempelvis pasta med lax.

Lämna en kommentar