Topp 4 bästa rabatter & erbjudanden just nu

1. Hello Fresh -
Upp till 1359 kr rabatt på dina fem första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)

2. Linas matkasse -
20% på dina 2 första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller till 11/06)

3. Middagsfrid -
Få 30+30+20+20% rabatt på dina fyra första kassar med koden "FAMILJEFRID" när du går via vår LÄNK. (Gäller till 30/03)

4. Better Feast -
25% rabatt på din första matkasse när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)


Uppdaterad: 2024-04-08

Mat.se

Onlinebutik för mat eller matkassar. Välj mellan matkassarna Vardagsmaten eller laktosfria kassen. Du kan också planera din egen kasse. Färdigplanerade med recept och inköpslista. Välj matkassen som den är och/eller lägg till matvaror.

Gå direkt till Mat.se

Matkassar från Mat.se

Hittar inga matkassar för din kombination

Vår recension av Mat.se 2021

Betyg: ★★★★☆ (4 av 5)

Recension Mat.se – Vardagskassen. Vi har provat den färdigplanerade matkassen Vardagskassen hos Mat.se som innehåller 5 rätter. Priset för vardagskassen kan variera från vecka till vecka men vi betalade lite över 600-lappen för vår.

Det som är bra med att handla från Mat.se är att du även kan handla alla andra varor utöver middagsmaten och även få dem hemskickade samtidigt. Vi handlade frukostmat, städartiklar, tandborstar med mera.

Vardagskassens innehåll och recept

I samma stund som jag valde att lägga till vardagskassens inköpslista i min varukorg (du måste ha registrerat dig hos Mat.se först) så skickas recepten till min mail. Det som fungerar bra tycker jag är att jag själv kan välja vilken veckovariant jag vill av vardagskassen, jag tyckte att v.24 var en kasse som passade vår familj bättre så jag valde den istället för den aktuella veckan. Alla ingredienser finns redan sammanställda i inköpslistan men du kan faktiskt plocka bort varor som du kanske redan har hemma.

Det som inte riktigt framgår är hur många recepten är planerade för. Till skillnad från andra matkassar så får du hela förpackningar av råvarorna precis som när du handlar, det kan alltså bli över av råvaran och i värsta fall svinn. Det är smidigt att du själv kan påverka inköpslistan och lägga till eller ta bort.

Rätterna i Vardagskassen

Menyn bestod av följande rätter med lite varierande tillagningstid.

Recepten mailades som pdf och när jag skulle läsa dem i mobilen i köket så var det lite svårt att uppfatta måttangivelserna på receptet då det kanske inte var mobilanpassat..? Allt löste sig i alla fall och jag tycker att det blev goda rätter. Även om det kändes lite upprepande med pasta och hemgjord pesto och sen tortellini med gräslök och färskost..men det erbjuds faktiskt även en matkasse där du själv sätter samman recepten, kanske något vi prövar nästa gång.

Råvarorna var fina och med kassens ändå låga pris var vi väldigt nöjda. Det var trots allt vardagsmat med enkel tillagningsprocess så jag tycker verkligen att vi fick vad som utlovades.

Handla alla veckans varor hos Mat.se

Många matkasseleverantörer erbjuder endast matkassar som en prenumerationstjänst. Så fungerar det inte med den här tjänsten, här går du in och handlar din matkasse när du vill utan några som helst förpliktelser. Kassen kan levereras samma dag eller dagen därpå. Du betalar med kort direkt på sajten. Handlar du över 700 kr så blir leveransen hem gratis. Utöver din matkasse kan du handla allt annat du behöver för veckan då Mat.se är en komplett onlinebutik.

Än så länge finns Mat.se i Göteborg, Malmö och Stockholm. Utöver Vardagskassen så erbjuder de Gröna kassen och Gör din egen matkasse, den första med ovo-lakto-vegetariska recept och den andra med dina egna val på rätter.

Vi var nöjda med matkassen även om den inte riktigt var lika ”lättmanövrerad” som andra matkassar vi testat. Nästa gång får det bli att vi väljer recept för matveckan. Men annars är Mat.se en fantastiskt smidig tjänst som verkligen är noggranna och håller hög kvalitet.

Matkasse från Sveriges mest effektiva mataffär online

Mat.se är en del av Axfood koncernen och är en av Sveriges största och mest effektiva onlinebutiker för mat. De erbjuder allt som en fysisk matbutik erbjuder och har snabba och kostnadsfria leveranser om du handlar för över 700 kr. Här hittar du allt som finns i en fysisk matvaruaffär med olika märken och erbjudanden. Vi har använt oss mycket av onlinebutiken Mat.se då leveransen är mycket smidig och flexibel samt att allt finns där som vi behöver för veckan. De har en stor vegetarisk och ekologisk avdelning där man kan hitta det mesta man söker.

Mat.se har flera olika färdigplanerade matkassar där du själv kan påverka kassens innehåll. Att välja en färdigplanerad matkasse från Mat.se innebär att du sparar både tid och pengar. Utöver matkassen så kan du även handla alla andra varor du behöver för veckan och få dem hemlevererade tillsammans med din matkasse.

Så handlar du hos Mat.se

Det är enkelt och kostnadsfritt att registrera ett konto hos mat.se, när du väl gjort det så klickar du på knappen ”Matkassar” i menyn på hemsidan. Du får då välja mellan ett antal matkassar. Matkassarna är generellt planerade för 4 personer och du kan själv välja mellan olika veckors menyer eller gå in och ändra de rätter som föreslagits i din matkasse. Systemet är väldigt flexibelt.

Matkassen visas som en inköpslista

Matkassen visas för dig som en lång inköpslista där du även där kan välja att ta bort eller byta ut varor i din matkasse. Om du till exempel redan har pasta hemma så kan du välja att ta bort det från listan. Annars visas alla produkter som du behöver för att kunna tillaga matkassen. När du lagt till matkassen i din kundkorg kan du även fortsätta att handla övriga varor för veckan.

Produkterna visas tydligt med bild och innehållstexter samt priser. Ofta har Mat.se även fina erbjudanden med prisnedsättningar.

Sätt samman en egen matkasse utifrån receptbanken

Du kan själv välja egna recept utifrån det tema du är intresserad av. På så sätt så skapar du en matkassa som består av de recept som du gillar och är intresserad av. Den tjänsten kostar inget extra utan du kan alltid byta ut de recept som föreslagits i din matkasse.

Priser

Kostnaden för matkasse hos Mat.se varierar då menyerna varierar från vecka till vecka och är beroende på vilka varor som ligger till grund för den matkasse du valt. Minsta belopp att handla för om du vill ha gratis leverans är 700 kr. Annars tillkommer en leveransavgift på 49 kr.

Betalning

Du betalar med betalkort (VISA, Mastercard, American Express) och signerar med BankID. Vill du betala med faktura så tillkommer en fakturaavgift på 29 kr. Klicka i ”Betala med faktura” när du är i kassan på Mat.se.

Leverans

Leveranser av matkassen sker hela veckan, du väljer själv vilket tidsspann du önskar för din matkasse att komma. Leveranser på helger kostar 49 kronor extra. Väljer du leverans samma dag som du handlar tillkommer också avgiften på 49 kr.

Du kan enkelt gå in och ändra din beställning fram till sista minut innan beställningsstopp för din leveranstid.

Kontakta Mat.se

Ring på 010-8844827
Öppettider:
Mån-Fre 8-22
Lördag 8-17
Söndag 14-22

Lämna en kommentar