Flexitarian kassar

Här samlar vi de matkassar som är inriktade på flexitariansk mat. Med en flexitarisk matkasse kan du enkelt minska på din köttkonsumtion och undvika rött kött.

MatkasseBeskrivningLäs mer omBeställ
Linas matkasseLinas matkasse är Sveriges största matkasseföretag som har ett mycket stort utbud av inriktningar på sina matkassar. Vi samlar alla Linas alla matkassar. Maten är fräsch, hälsosam och inspirerande.

Gå till vår recension av Linas Matkasse
Linas matkasse
City GrossHar mat online och erbjuder fler matkassar, 5 el. 3 middagar för 2 eller 4 personer. Laktosfri eller glutenfri matkasse med 5 eller 3 middagar för 2 eller 4 personer. Ovo-lakto vegetarisk kasse eller en helgkasse. Viktväktarkassen för 2-4 personer med 5 middagar. Nu också ekologisk kasse och Bamses matkasse.City Gross
MatkomfortHär får du mer än en matkasse då de har nästan färdiglagade middagar i 5 olika varianter - Premium, Vego Premium, Sthlmslådan och Familjefavoriter, nu även Vroom med minimal tillagningstid. Ät mat med hög kvalité från Matkomfort.

Just nu rabatt!

Ange rabattkod: hittamatkassen och få 150 kr rabatt upp till 4 leveranser.
Matkomfort
HelloFreshHos HelloFresh kan du välja mellan fyra välplanerade kassar eller sätta ihop din egen varierade veckomeny.HelloFresh
MiddagsfridHar 5 olika matkassar, Orginalkassen Barnkassen, Veggokasse, Snabbakassen, Flexitariankassen.Middagsfrid
ÅrstidernaHelt ekologisk matkasse. Erbjuder flera olika matkassar, Flexitariska matkassen, Vegansk matkasse och Vegetarisk matkasse. Ange koden:HITTAMAT1 för 20% rabatt på ditt första köp.Årstiderna
Mat.seOnlinebutik för mat eller matkassar. Välj mellan matkassarna Vardagsmaten eller laktosfria kassen. Du kan också planera din egen kasse. Färdigplanerade med recept och inköpslista. Välj matkassen som den är och/eller lägg till matvaror.Mat.se
EcovivaEkologiska matkassar. 6 olika matkassar välj mellan Ecoviva ekologisk matkasse, Ecoviva ekologisk vegetarisk, ekologisk laktosfri eller ekologisk glutenfri, Barnvänlig matkasse och flexitarian.Ecoviva
Veckansmiddag6 olika kassar. Traditionell kasse, Barnkasse, GI-kasse, ovo-laktovegkasse, komfortkasse. Har prova på erbjudande! Laktos och glutenalternativ. Nu också lchf.Veckansmiddag
Mat & RoHar flera olika matkassar, bla. familje matkasse och en lågkolhydrat, ekologisk vegetarisk. Laktos och glutenfritt alternativ finns.Mat & Ro

Sammanfattning  – Flexitarian matkasse

  • Inget rött kött, endast fågel och fisk samt vegetariskt.
  • Inspirerande och goda recept och råvaror.
  • Prenumerera på flexitariansk matkasse eller gör enstaka köp.
  • Ät hälsosammare med flexitariansk kosthållning
  • Gör en miljöinsats genom att välja bort rött kött på veckodagarna.

Vad är en flexitarian

Idag säger man att ca en tredje del av alla svenskar väljer en flexitarian kost och på så sätt aktivt väljer bort det röda köttet i sin kost. Man äter mat utan nöt, fläsk och vilt och baserar i stället sina måltider på fisk, fågel och grönsaker. Att välja en flexitarisk kost bidrar både till en bättre miljö och främjar även den egna hälsan så rött kött i stora mängder kan vara problematiskt för hälsan. Många vittnar om en positiv hälsoeffekt av att välja bort det röda köttet. Genom att aktivt minska din köttkonsumtion gör du även insats för miljö och natur, då köttindustrin släpper ut stora mängder av växthusgasen metan.

Fördelar med att välja bort rött kött

Det finns en mängd fördelar genom att välja bort rött kött som man gör i en flexitariankost. Den kanske främsta anledningen är att vi faktiskt inte behöver äta så mycket rött kött som vi konsumerar idag. Skulle alla halvera sin köttkonsumtion idag så skulle klimatmålet med en temperaturhöjning på max två grader kunna nås med lätthet. Konsumtionen av kött är idag överdriven och aldrig innan i människans historia har vi konsumerat så mycket kött per person. Köttindustrin släpper ut stora mängder av växthusgasen metan som bidrar till växthuseffekten som höjer temperaturen på jorden.

Kan man få brist genom att välja bort kött

Genom att äta en allsidig kost som är varierad och näringsrik så är inte risken att få näringsbrist alls stor. Det finns gott om proteinkällor som mer än väl kan ersätta det röda köttet i din kost. Som flexitarian äter du dessutom vitt kött det vill säga kyckling och fisk och skaldjur så det finns ingen andledning till oro. Bra proteinkällor från växtriket är bland annat soya, bönor, linser och grönsaker som broccoli. För dig som funderar på järnbrist så finns det även där en uppsjö av växtalternativ med bra järninnehåll bland annat linser och bönor, fullkornsprodukter, spenat med mera.

Ersätt kött med andra alternativ

Det är lätt att välja bort kött idag då alternativen är så många och det är så enkelt att hitta dem. Genom att välja bort det röda köttet så kan du istället laga mer grönsaker och upptäcka vilka goda och smakrika alternativ det finns till kötträtter. Det finns till exempel ett stort antal rotfrukter som kan ersätta köttet på tallriken genom rätt tillagning. Du kan också välja att handla halvfabrikat i affären och laga en soya, tofu eller quorn rätt. Gott och enkelt.

Skillnad på flexitarian och vegetarian

Som vegetarian kan du äta på olika sätt men den största gemensamma nämnaren för alla vegetarianer är att man väljer bort kött, även fisk, fågel och skaldjur. Är man ovo-lakto vegetarian så äter man produkter med animaliskt ursprung som ost, ägg och mjölkprodukter. Äter man en helt vegetarisk kost, vilket också kan benämnas som vegansk kost så väljer du bort all mat med animaliskt innehåll och äter endast växtbaserad mat.

Därför ska du välja en flexitarian matkasse

Genom att välja en flexitariansk matkasse gör du det enkelt för dig själv att minska på din konsumtion av rött kött då kassen innehåller fågel och fisk samt vegetariska rätter. En flexitariansk kasse innehåller alltså bara vitt kött av fågel och fisk. Det gör den för att köttindustrin med rött kött är en stor miljöpåverkan samt påverkar vår hälsa vid överdrivet intag. ’

Med en flexitariansk kosthållning gör du både en insats för miljön samt för för din hälsa. Det kan ibland vara svårt att inspireras till en ny kosthållning och med matkasse får du en genväg. Allt är inhandlat och planerat i en matkasse vilket innebär att du endast behöver tillaga dina nya rätter.

Rätterna är noggrant planerade och framtagna för att vara enkla och smidiga att laga. Med matkasse blir vardagsmaten mer spännande och god.

Så fungerar en flexitarian matkasse

De flesta matkassarna med flexitariansk inriktning beställer du genom en prenumeration. Du kan ofta välja hur ofta du vill att din matkasse levereras, varje, varannan eller var tredje vecka. Vanligt är att matkasseprenumerationen inte har någon bindningstid utan att du när som helst kan säga upp din matkasse eller pausa den. Det kan sägas att det krävs ett par dagars framförhållning minst 7 dagar innan nästa leverans om du ska göra förändringar i din prenumeration.

Flera av matkassarna erbjuder tilläggsprodukter till matkassarna, såsom frukt eller frukostkassar till exempel. Underlätta din vardag genom att välja att beställa hem en matkasse för hemleverans. Och prova att börja äta flexitariskt på veckodagarna så att du och din familj äter hälsosamt samt gör en insats för miljön. Flextariansk mat är inspirerande och mycket god! Testa idag.

2020-05-01

Om oss

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Hittamatkassen

[email protected]

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv
© 2011 - 2020 - HittaMatkassen.se