Ugnsbakad lax med Teriyaki sås

, 2020-09-15

Om man vill ha en lite mer japansk/asisatisk smak på sin lax kan man använda den söta japanska sojasåsen teriyaki. Såsen köper man i närmsta mataffär och den smakar mycket gott tillsammans med den feta laxen.

Teriyakilax med sesamfrön

Ugnsbakad lax med Teriyakisås och sesamfrön. Fisken ugnsbakas med sås och frön tillsammans med chili och lite rotfrukter!

Ugnsbakad lax med Teriyakisås – Ingridienser till 4 portioner

  • 4 laxfiléer
  • Teriyakisås
  • Sesamfrön
  • Ris (cirka 3-4 dl för 4 portioner)
  • Basilika/Thaibasilika
  • Chili
  • Ingefära
  • Morötter/squash/Tomater
  • Salt

Så lagar du till Teriyakilaxen

Sätt först ugnen på 150 grader. Lägg sedan laxen på ett ugnsfat och strö lite flingsalt över fisken. Häll sedan teriyakisåsen över laxen så att den täcker hela filén. Man kan med fördel även hälla teriyakisåsen runt fisken för att på så vis få lite extra över som sås. Lägg fint skuren morot, squash och finhackad chili och ingefära runt fisken och strö över ett lager sesamfrön över filéerna. Sedan kan man sätta in laxen i ugnen.

Koka nu upp vatten med lite salt och lägg i riset.

Rätten är färdig att ätas!

Lax brukar vanligtvis ta mellan 15-30 minuter på sig att steka färdigt i ugnen. Om man vill använder man stektermometer och när den visar 58-60 grader så bör laxen vara klar. Man kan även ta ut laxen och kika efter att den är färdig.

När ris och lax är klart lägger man upp rätten och njuter förhoppningsvis av en god och enkel rätt inspirerad av Japan. Vill man piffa upp rätten kan man med fördel forma riset med ett glas eller en annan valfri form.

Vår egen åsikt om teriyakilaxen

Vi gillar den här rätten väldigt mycket även om man inte vill äta den för ofta. Den söta teriyakisåsen är mycket god och ett enkelt sätt att göra lax lite annorlunda. Rätten passar perfekt att äta en vardagskväll eller under en middag. Lika bra går det att ta med den i matlådan till jobbet dagen efter!

2020-09-15

Kommentera eller Fråga

Om oss

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Hittamatkassen

[email protected]

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv
© 2011 - 2020 - HittaMatkassen.se