Ugnsbakad Lax med Crème Fraiche och färskpotatis

, 2020-10-02

Ugnsbakad Lax med Crème Fraiche och färskpotatis är en god, billig och lättlagad rätt som passar både till en middag och att ta med i matlådan på jobbet. Dessutom innehåller den billiga ingredienser.

Baka Lax i ugnen

Ugnsbakad Lax

4 portioner – Ingredienser – Ugnsbakad Lax med Crème Fraiche

  • Färskpotatis (under sommaren)
  • 4 Laxfiléer
  • Crème Fraiche
  • Sallad
  • Tomat
  • Dill, timjan eller persilja
  • Olivolja
  • Flingsalt

Ungefärlig kostnad per portion:  20-25 kronor

Instruktioner Ugnsbakad Lax

Ta fram laxfiléerna och lägg dem i en ugnsform. Strö först lite flingsalt över laxen och bre sedan ett tunt lager Crème Fraiche över laxen. Sedan kan man hälla lite olivolja över laxen och sätta in den i ugnen på cirka 175 grader.

Skölj sedan potatisen och sätt på kokning.

Under tiden laxen står i ugnen och potatisen kokar kan man göra en enkel sallad med tomater, valfri salladssort, olivolja och salt.

Potatis, lax och creme fraiche

Rätten är färdig att serveras!

Laxen brukar vanligtvis ta cirka 15-30 minuter på sig att bli klar. Om man är osäker på hur långt tid det tar att göra ugnsbakad lax kan man göra på två olika sätt. Antingen tar man ut laxen ur ugnen och kikar efter om laxen är färdig eller så använder man en ugnstermometer (stektermometer) och när den visar 58-60 grader så kan man ta ut laxen.

Lägg sedan upp den ugnsbakade laxen, potatis, sallad på tallriken och garner med dill, timjan eller persilja. Som avslutning kan man även ringla lite olivolja vackert över tallriken.

Ugnsbakad Lax med Crème Fraiche  – Vårt eget omdöme

Det här är en mycket lättlagad rätt som passar både till middag och till matlådan på jobbet. Den går snabbt att laga och med Crème Fraiche på laxen så blir rätten saftig och fungerar även att värma upp i mikron dagen efter.

2020-10-02

Kommentera eller Fråga

Sök matkasse

Sök matkasse

Använd vår sökfunktion och se efter vilka matkassar som levererar hem till din postort.
Sök här

Om oss

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Hittamatkassen

[email protected]

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv
© 2011 - 2020 - HittaMatkassen.se