God laxburgare

Recept av Cecilia
Portioner

4

portioner
Förberedelse

10

minuter
Tillagning

20

minuter

Det här receptet på oasär ett av de absolut enklaste laxrecepten vi känner till. Det är gott och passar till matlådan och går snabbt att laga till.

Kockläge

Förhindrar att skärmen tonas ner

Ingredienser till recept på Laxpasta

  • 4 laxfiléer

  • Pasta (använd gärna färskpasta)

  • 2 dl Matlagningsgrädde

  • Margarin/smör eller olivolja

  • 1 dl Creme Fraiche

  • Timjan

  • 1 matsked Fiskfond

  • 1 citron

  • 1 tomat

  • Salt, peppar

Pasta med lax – Gör så här

  • Börja med att hacka upp laxen i tärningar på cirka 2cm.
  • Sätt sedan på varmt vatten i en kastrull till pastan och när vattnet kokar kan du lägga i pastan.
  • Värm upp en gryta med lite smör/margarin eller olivolja.
  • När margarinet har smält – häll i grädden, creme fraiche, fiskfond och lite salt och peppar. Koka sedan upp detta under svag värme.
  • När grädden och de övriga ingredienserna kokar lägger man i lax och tomat och låter denna koka i 2-5 minuter (det går snabbt!).
  • Innan man häller upp laxen tillsammans med pastan kan man hacka i lite timjan och smaka av med salt och peppar och hälla i en gnutta citronsaft för att få lite fräsch syrlighet.
  • Sedan bör laxpastan vara färdig att serveras, smaklig måltid!

Vår egen åsikt om detta recept på pasta med lax

  • Vi själva gillar det här receptet inte bara för att det går så snabbt att laga denna rätt. Laxpastan går också alldeles utmärkt att spara och ha till matlåda dagen/dagarna efter. Om man vill spetsa till receptet kan man med fördel reducera lite vitt vin innan man häller på grädde och creme fraiche till såsen. Då blir det extra djup i rätten.
  • Lite vin till laxen?
    När man äter fetare fisk som ju lax är så passar det oftast bra med ett vin som knyter an till denna ”feta” känslan. Ett ekfatslagrat chardonnay med lite nöt toner brukar oftast passa väldigt bra. Så om du är på väg till systemet eller letar billigt vin eller öl på en bordershop kan det vara bra att ha i minnet!

Lämna en kommentar