Revbensspjäll med chiliglaze
Recept av Cecilia
Portioner
4
portionerFörberedelse
5
minuterTillagning
15
minuterSupergod recept på revbensspjäll med chiliglaze med enkel tillagning.
Tips! För att få riktigt möra spjäll så förkokar man dom i ca 1,5 timme innan du lägger dem på grillen eller i ugnen.
Förkokningen är inget avancerat, de sköter sig själva då de puttrar i grytan.
Kockläge
Förhindrar att skärmen tonas ner
Ingredienser
- Ingredienser till förkokning av revbensspjäll
Revbensspjäll (så mycket som du behöver)
2 msk kalvfond
1 gul lök (hackad)
2 morötter (hackade)
3 msk smör
- Den goda glazen till revbensspjällen.
1 dl terriyaki sås
0.5 dl soya
1 msk olivolja
2 msk riven färsk ingefära
färsk timjan
1 färsk chili (finhackad)
Gör så här vid förkokning
- Hacka löken och morötterna.
- Börja med att lägga i smör och löken i en stor kastrull
- Lägg revbensspjällen i kastrullen tillsammans med lök, morot och kryddor.
- Häll på vatten så att det täcker plus lite till.
- Koka på svag värme, det ska bara puttra försiktigt i grytan i ca 1,5 timme.
Tips! Buljongen som blir över efter kokandet kan du använda som grund i soppa tex. - Rör ihop ingredienserna till glazen och pensla revbensspjällen innan grillen eller ugnen.