Revbensspjäll med chiliglaze

Recept av Cecilia
Portioner

4

portioner
Förberedelse

5

minuter
Tillagning

15

minuter

Supergod recept på revbensspjäll med chiliglaze med enkel tillagning.

Tips! För att få riktigt möra spjäll så förkokar man dom i ca 1,5 timme innan du lägger dem på grillen eller i ugnen.
Förkokningen är inget avancerat, de sköter sig själva då de puttrar i grytan.

Kockläge

Förhindrar att skärmen tonas ner

Ingredienser

  • Ingredienser till förkokning av revbensspjäll
  • Revbensspjäll (så mycket som du behöver)

  • 2 msk kalvfond

  • 1 gul lök (hackad)

  • 2 morötter (hackade)

  • 3 msk smör

  • Den goda glazen till revbensspjällen.
  • 1 dl terriyaki sås

  • 0.5 dl soya

  • 1 msk olivolja

  • 2 msk riven färsk ingefära

  • färsk timjan

  • 1 färsk chili (finhackad)

Gör så här vid förkokning

  • Hacka löken och morötterna.
  • Börja med att lägga i smör och löken i en stor kastrull
  • Lägg revbensspjällen i kastrullen tillsammans med lök, morot och kryddor.
  • Häll på vatten så att det täcker plus lite till.
  • Koka på svag värme, det ska bara puttra försiktigt i grytan i ca 1,5 timme.
    Tips! Buljongen som blir över efter kokandet kan du använda som grund i soppa tex.
  • Rör ihop ingredienserna till glazen och pensla revbensspjällen innan grillen eller ugnen.

Lämna en kommentar