Topp 4 bästa rabatter & erbjudanden just nu

1. Hello Fresh -
Upp till 1359 kr rabatt på dina fem första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)

2. Linas matkasse -
20% på dina 2 första matkassar när du går via vår LÄNK. (Gäller till 11/06)

3. Middagsfrid -
Få 30% rabatt på dina tre första kassar med koden "SOMMARFRID" när du går via vår LÄNK. (Gäller till 30/06)

4. Better Feast -
25% rabatt på din första matkasse när du går via vår LÄNK. (Gäller tillsvidare)


Uppdaterad: 2024-06-10

Matkasse utan fläsk

Nedan hittar du 6 matkassar från 3 leverantörer som erbjuder Matkasse utan fläsk.

Linas matkasse logga
Klassiskt och inspirerande
Klassiska, varierade rätter80 valbara rätter per veckaSmakrika rätter
1099 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
20%på dina två första matkassar!
Beställ här
Linas matkasse logga
Enkelt och lättlagat
80 valbara rätter per veckaLättlagade recept
1639 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
6
Portioner
3
4
5
Dagar
20%på dina två första matkassar!
Beställ här
Better Feast logga
Vardagslådan
Färdiglagade rätterFrån 2x måltider och 1x mellanmål i 5 dagar
1179 kr
Per kasse
59 kr
Per portion
2
3
4
Portioner
5
Dagar
25% rabatt på första måltidskassen
Beställ här
HelloFresh logga
Familjevänlig
Välj mellan 18 recept varje veckaKlassiska maträtterBarnvänlig
1090 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Spara upp till 1357 kr på 5 första kassarna.
Beställ här
HelloFresh logga
Vegetarisk
Färska grönsaker
1090 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Spara upp till 1357 kr på 5 första kassarna.
Beställ här
HelloFresh logga
Fisk och grönsaker
Recept med havets delikatesserFärska grönsakerVälj mellan 18 recept varje vecka
1090 kr
Per kasse
55 kr
Per portion
2
4
Portioner
3
4
5
Dagar
Spara upp till 1357 kr på 5 första kassarna.
Beställ här

Många hushåll väljer idag att äta mindre kött. En vegetarisk kost är enligt forskning mycket mer hälsosam än köttbaserad kost och minskar risken för sjukdomar som bland annat högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och fetma. Det är inte bara bra för din hälsa, det är även bra för miljön. Det är bland annat av dessa anledningar som många väljer att inte äta kött. Vill du minska på köttintaget, inte vill äta fläskkött på grund religiösa skäl eller bara vill välja bort fläsk av andra anledningar finns det massor av olika alternativ av matkassar för dig. 

Mat utan fläskkött

Vill du inte utesluta all sorts kött helt utan endast fläskköttet finns det en mängd olika matkassar som passar dig. Leverantörer av matkassar är medvetna om de olika behov som finns i våra hushåll idag har och har därför skapat en rad variationer på deras matkassar. Hos en del leverantörer av matkassar, som till exempel Linas Matkasse och Marley Spoon, kan du till och med välja vilka måltider du vill ska ingå i din matkasse. De flesta leverantörer erbjuder alltså ett stort urval av måltider med bland annat nötkött, kyckling, fisk och skaldjur vilket gör det enkelt för dig att välja bort de måltider du inte vill ha, till exempel de som innehåller fläskkött.

Kost för muslimer och kosher

Inom religioner som islam och judendomen äter man inte fläskkött. Inom islam äter man inte fläskkött eller blodmat. Praktiserande judar äter inte heller fläskkött eller blodmat. De äter inte heller skaldjur. Med blodmat menas maträtter gjorda av blod exempelvis blodpudding. Då vissa matkasseleverantörer erbjuder dig att sätta ihop din egna matkasse är det enkelt att få en matkasse som passar ditt hushåll och dina kostvanor.

Ersätt kött med andra alternativ

Du kan enkelt ersätta fläskkött med andra alternativ, beroende på vilken kost du vill hålla dig till. Vill du helt utesluta köttet helt kan du välja en vegetarisk, vegansk eller pescetarisk matkasse. Skillnaden på kassarna är att 

  • En vegetarisk kasse innehåller inget kött. Du äter en näringsrik kost som är mer baserad på grönsaker och andra alternativ till kött. 
  • En vegansk matkasse innehåller inte heller något kött men i den är även alla varor som kommer från djurriket borttagna eller utbytta mot andra alternativ som till exempel mjölk, ägg och smör. 
  • En pescetarisk matkasse innehåller middagar där köttet är utbytt mot fisk. 

Idag finns det ett stort utbud av alternativ till kött. Populära matvaror som är både vegetariska och veganska och som ofta används i maträtter istället för kött är tofu, quorn och oumph. Med hjälp av information på internet kan du enkelt ta reda på vad du kan äta istället för kött för att få i dig de näringsämnen som är viktiga för din hälsa. Beställer du hem en matkasse med färdiga recept har de redan tagit hänsyn till detta och du kommer äta goda middagar som uppfyller alla dina närings- och vitaminbehov.

Fördelar med matkasse

Genom att beställa hem matkassar slipper du lägga tid på att leta recept, som ofta tar en evighet. Recepten som du kan välja mellan för matkassarna är väl genomtänkta och ofta framtagna av erfarna kockar. När du beställer en matkasse slipper du tänka på att ta dig till affären, plocka varor, stå i kassakön, packa, lasta in i bilen och sedan snabbt ta dig hem innan frysvarorna börjar smälta. Beställer du en matkasse väljer du i lugn och ro för hur många personer måltiderna ska räcka och vilken dag du vill ha leverans. Du betalar smidigt över internet och maten levereras direkt till din dörr. Utan stress och utan ansträngning.

Minska matsvinnet

Matkassarnas innehåll och storlek skiljer sig från företag till företag. Med din matkasse får du tillhörande recept som säger exakt hur du ska göra och ungefär hur lång tid maträtten tar att laga. Du får hem endast den mängd matvaror du faktiskt behöver till dina middagar vilket är ett perfekt sätt för att minska matsvinnet. Ungefär trettio procent av all den mat vi köper slängs i onödan enligt Naturvårdsverket, vilket inte alls är bra för miljön. Att använda sig av matkassar är alltså ett enkelt sätt för att bidra till en bättre miljö. 

Hur beställer jag en matkasse? 

Första steget är att välja vilken matkasse du vill använda dig av. Hos oss hittar du en enkel överblick över de bästa erbjudanden du som kund få för tillfället. De olika leverantörerna har olika fördelar så jämför gärna för att se vilken matkasse som passar bäst för dig och ditt hushåll. Leverantörerna av matkassarna erbjuder en prenumerationstjänst då de levererar en matkasse till dig en gång i veckan, hur ofta kassarna skickas ut kan variera från företag till företag. En del matkassar har färdigvalda recept och andra kassar låter dig välja från ett urval av recept som skickas hem till dig. Prenumerationen fortgår så länge du vill och du kan när som helst avsluta din prenumeration. Det behöver dock göras en viss tid innan din nästa matkasse skickas ut. 

Den ökade medvetenheten gällande miljö och hälsa har även ökat efterfrågan på matkassar med ett varierat innehåll. Vare sig du vill minska köttintaget för miljön, äta hälsosammare eller välja bort fläskkött på grund av religösa skäl, finns det en matkasse för dig.