Test av matkasse – Mathem

Senast uppdaterad: 2014-10-02
Den här artikeln är uppdaterad för mer 6 månader sedan, prisangivelser och information om innehåll i matkassar kan vara föråldrat.

Här kommer ett nytt test av matkasse, nämligen Mathem Vi valde att testa matkassen för 4 personer. Vi skriver om 3 av rätterna som ingick i den välfyllda matkasse som levererades från Mathem. För det var verkligen rikligt och bra kvalité på varorna som ingick i Mathems hemlevererade kasse. Efter ett litet missöde med vår planering som Mathems kundtjänst på ett strålande serviceinriktat sätt löste så att vi skulle vara nöjda, så levererades maten hem till oss i två fräscha matkassar.

Måndag – Chili con carne med nachochips

Första rätten var en klassiker som vi faktiskt glömt av, Chili con carne med ris, nachoschips och majs och gurksallad. En måltid som är enkel men väldigt god. Dessutom bra att göra matlådor av. Mathem har planerat veckan med ett upplägg som gör att varornas hållbarhet inte äventyras. Chili con carne är en rätt som man själv kan avgöra hur stark hetta det ska vara i rätten. Bra med möjlighet till varianter på det området då alla inte vill ha så kryddstark mat.

Test av Mathems Familjematkasse

Tisdag- Potatistortilla med italiensk salami och haricot verts.

Potatis kan vara svårt att pigga upp ibland, ideérna kan kännas rätt begränsade. Mathem kom dock med en kreativ lösning på potatisproblemet. En potatistortilla. En klassiker även den, men framför allt i Spanien. Potatistortillan görs i stekpannan med bland annat ägg och lök, enkelt smidigt och är en perfekt vardagsmåltid. Kan även passa till festligare tillfällen som del i en mysig tapasmåltid.

Onsdag – Citronkyckling med oliver

En hel kyckling kom från Mathem. Kanske är man ovan vid att tillaga en hel kyckling och framförallt stycka till den. Mathem hade bifogat en mycket pedagogisk beskrivning på hur fågel styckas och det gjorde att rätten enklare kunde tillagas. Besviken blir man inte heller när kycklingen tillagas i massa citron, vitlök och oliver i ugnen. Oerhört smidigt. Vi bytte ut riset som var föreslaget till mot ugnsrostade potatis-strips. Men timjan på. En lyxig vardagsmåltid som garanterat mättar och ger matlådor.

Intryck av Mathems 4 personers matkasse

Mathem använder sig av traditionella maträtter som tillagas med en extra tvist till dem. Vilket gör att de känns gedigna och ordentliga. Samtidigt är det rätter som man ibland kanske glömmer av och som faktiskt både är lättlagat och gott. Mathem gjorde ett smart och kreativt intryck på oss. Varför krångla till det? När det finns traditioner av fin husmanskost kan man utgå ifrån den och addera det lilla extra för att rätterna ska nå ny höjder. Mathems matkasse fick oss verkligen att börja tänka husmanskost igen. Trevligt.

Läs om aktuella erbjudanden från Mathem

Kommentera eller Fråga