Test av matkassar – Middagsfrid 3 dagarskassen

Senast uppdaterad: 2011-10-12
Den här artikeln är uppdaterad för mer 6 månader sedan, prisangivelser och information om innehåll i matkassar kan vara föråldrat.

Nytt test av matkassar – Middagsfrid 3 dagarskassen! Vi på Hittamatkassen.se testade ännu en matkasse den här gången från  Middagsfrid. Vi bestämde oss för en 3 dagarskasse för 2 personer. På måndagen levererades kassen på kvällen, vi fick tidigare på dagen ett sms om att matkassen skulle levereras och vilka basvaror som var bra att ha hemma för den kommande veckan. Bra med en kasse för två personer och med 3 stycken middagar, det skapar valmöjligheter och flexibilitet för veckan. Ibland kan andra nöjen på kvällar uppstå spontant och man hinner inte laga någon mat en kväll. Dock finns 3 rätter som kan lagas några av dagarna under veckan. Den här matkassen passar utmärkt för singel eller tvåpersons hushåll med mycket på schemat. Men även för barnfamiljer som behöver få sina veckomiddagar underlättade, maten hos Middagsfrid känns bekant på ett bra sätt och går hem hos även de yngre runt middagsbordet.

Måndag- Leverans av matkasse – Middagsfrid och tacopaj.

Middagsfrid hade packat en kasse full med fräscha och till stor del ekologiska matvaror. Vi bestämde oss för att göra tacopajen, med lammfärs och en fräsch sallad. Tacopajen var lättlagad och det fanns tips med i receptet om flera olika varianter, till exempel en lchf- variant av pajen med ägg i basen. Bra och smidigt. Extra plus för recept på egen god tacokrydda.

Tisdag- Het fiskgryta.

Tisdagens rätt blev fiskgryta med ris. En krämig het sås baserad på passerade tomater, grädde, curry bland annat. Mustigt! Den kryddiga och heta fiskgrytan  kommer att passa fint även under de kommande höstkvällarna. En för oss ny variant på fiskgryta som även räckte gott och väl till matlådor.

Onsdag – Fläskfilé med hemmagjord fransk potatissallad.

Onsdagens rätt var lite mer av en utmaning, men Middagsfrid har en variation av rätter som tar lite olika tid att laga. I början av veckan kan du läsa igenom receptbladet och försöka planera vad som passar bäst för vilken dag. Utmaningen i den här rätten var att det var ganska många olika moment. Men resultatet var väl värt den lilla extra ansträngningen. Mycket gott!

Matkassen från middagsfrid och recept.

I receptbladet som finns med i matkassen finns flera olika tips och förslag utöver receptet. Det finns även mer visuell förklaring i receptet som visar på hur du kan lägga upp momenten i de olika delarna av rätterna. Bra för att kunna laga så effektivt som möjligt. Det finns någon som tänkt innan.

Gå till Middagsfrid

Till Middagsfrid

Läs också

Kommentera eller Fråga