Test av Linas matkasse – 3 middagar

Senast uppdaterad: 2011-10-23
Den här artikeln är uppdaterad för mer 6 månader sedan, prisangivelser och information om innehåll i matkassar kan vara föråldrat.

Vi på Hittamatkassen.se beställde en Linas Matkasse som innehöll varor för 3 middagar och anpassat för 2 personer. Kassen levererades runt halv sju tiden på tisdagen så vi hann laga den första rätten samma kväll för att vi var nyfikna (och hungriga!). Kassen innehöll allt som utlovats och varorna höll god kvalité. Ett plus var den ekologiska köttfärsen som fanns med. Mycket bra tycker vi på Hittamatkassen.

Tisdag- Persilje och basilika järpar med pasta och egen salsa.

Första rätten från Linas matkasse

Järparna blev otroligt goda och doftade mycket gott tack vare all basilika och persilja. Rätten var lättlagad, då man först tillredde järparna och satte in dem i ugnen, lade pastan i vattnet och under tiden hackade och gjorde i ordning den egna salsasåsen med tomat, lök paprika och oliver. Gott och smidigt. Räckte även till matlådor då man kunde koka extra pasta och färsen räckte till ca 12 järpar. Denna rätt var kategoriserad som snabb rätt tillagningsmässigt. Vilket vi tyckte stämde.

Onsdag- Kyckling och fetaostgräddade rotfrukter med citron och basilikavinägrett.

Andra rätten Kyckling och rotfrukter i ugn

På onsdagen bjöd vi hem en person till vilket kycklingen med fetaostgräddade rotfrukter räckte mer än väl till. Det var rikligt tilltaget av både kyckling och rotfrukter, vilket uppskattades då det räckte både till påfyllning och matlådor. Både kyckling och rotfrukter skötte sig självt i ugnen och vi kunde under tiden göra i ordning vinägretten. En enkel men välsmakande rätt. Helt enligt säsongsutbudet av råvaror dessutom.

Torsdag – Sesampanerad sej med vitlöksfrästa grönsaker och ris.

Tredje rätten sesampanerad sej

Det här var en sån där dag när man inte riktigt hade tid för en sån här typ av rätt. Vi borde kanske ha lagat den till onsdagens bjudning istället. Men enligt receptbladet så hade den samma tillagningsgrad som kycklingrätten- medel, och vi valde därefter. Något gick lite fel. Vi fräste grönsakerna i vitlök och även den sesampanerade sejen, vilket resulterade i en kanske inte så önskad överdosering av vitlökssmak. Vi gjorde fel helt enkelt. Ibland kan det bli så och det var inte Linas Matkasse fel. Rätten hade verkligen potential och vi var för stressade. Även den här rätten räckte till matlådor.

Beställ Matkassen:

Till Linas Matkasse

Läs mer om Linas matkasse och recensioner.

Läs gärna vår recension av vårt helhetsintryck av Linas matkasse och jämför med de andra kassar vi provat.

2 Kommentarer

 1. Maggan skriver:

  Undrar om det finns typ gå ner i vikt matkassar för 1 person

  • Sofia skriver:

   Hej! Linas matkasse erbjuder tyvärr ingen kasse endast för 1 person men det finns fler kassar som erbjuder viktminskning och är planerade för 2 personer. City Gross erbjuder det till exempel.
   Vänliga Hälsningar
   Sofia

Kommentera eller Fråga