Snabbt och lättlagat – Matkassar & recept med snabb tillagning

Senast uppdaterad: 2018-05-20

När man kommer hem från jobbet och alla är hungriga kan det fresta på att först tänka ut vad för god-nyttig och hälsosam mat man ska laga för att sedan handla och sen gå hem och laga. Matkassarna ska underlätta i alla dessa steg, själva matlagningen får du dock göra själv. Och det går olika fort beroende på vilken takt man har. De olika matkassarna har anpassat sina recept så att matlagningen inte ska ta så lång tid och vara lätt.

Middagsfrid sätter kärleken till maten först och har med bra råvaror och näringsriktiga recept beräknat att tillagningen borde hamna runt en halvtimme. Men den egna takten spelar såklart in.
De har även recepten i videoformat på sin hemsida.

Linas Matkasse har delat in sina rätter i tre kategorier Snabb-Medel-Tuff. De olika kategorierna handlar om den tidsmängd som beräknats för de olika ingredienserna.
Snabb: 20-25 min innehåller ofta pasta eller ris som bas.
Medel: 30-35 min och innehåller till exempel potatis som kan ta lite längre att tillreda.
Tuff: 40-45 min. I Tuff-rätten kan ett mer avancerat moment ingå som är lite mer tidskrävande, kanske mer anpassat helgmatlagningen.

Tasteline har 1 rätt som ska gå att tillreda på 15 min. De har 3 rätter som ligger runt 30 min i tillagningstid och 1 rätt som kräver lite längre tid och i den kan det ingå råvaror som till exempel dinkel, quinoa, sötpotatis.

GI-boxen använder sig av färdiglagade portioner och de är nedfrusna. Som mest klarar de 4 dagar i kylen men 12-15 månader i frysen. Så den tid det tar att tina upp handlar om du har ungn eller micro! Inga konstiga tillsatser är tillsatta i maten utan det är rena och fräscha råvaror.

Kommentera eller Fråga