Recension Middagsfrid – Barnkassen

Sammanfattning recension Middagsfrid

Barnkassen bjuder på 4 rätter en av varje, kött, fisk kyckling och vego. Vi valde alltså Barnkassen (ord pris 795 kr) plus en fruktkasse med 3 kg frukt (131 kr), maten är planerad för 4 personer med fyra stycken middagar. Leveransen gick bra, vi fick ett sms innan med ett tidsspann på 2 timmar vilken kassen skulle levereras inom. Sen kunde vi också följa budbilen och hur långt det var kvar innan de kom till oss.

Råvarorna var fina förutom riktigt risiga bananer men de reklamerade vi och fick pengar tillbaka. Rätterna var väldigt goda och genomtänkta. Dock var det pasta till köttbullarna och den vegetariska lasagnen skulle det vara lasagneplattor, något som kassen inte innehöll. Kanske de flesta har hemma redan men vi tyckte att det borde följa med lasagneplattor i alla fall.

Receptbladet är verkligen kanonbra, lättläst och förståeligt med bra bilder av rätterna. Påkostat och tydligt. Vi var nöjda med barnkassen och kommer att köpa den igen. Läs gärna mer här nedanför om du vill fördjupa dig mer. Och här kan beställa och läsa mer om Middagsfrid.

Beställning och leverans

Det var smidigt att beställa och betala kassen med kort. Jag fick ett leveransdatum och information om leverans. Jag kunde på en gång även planera om jag ville ha kasse varje eller varannan vecka och om jag ville göra tillägg i form av fruktkasse eller frukostkasse. Smidigt och enkelt att manövrera tyckte jag. Det går dessutom enkelt att byta matkasse till någon annan av Middagsfrids matkassar om man känner för att testa lite olika.

Recept och råvaror

Recepten var väldigt väl genomarbetade och kändes noggrant planerade. Vissa ingredienser ska räcka till flera rätter och då finns det tydligt utsatt och hur stor mängd det beräknas till varje rätt. Bra så att allt används och inte kastas i slutändan. Kassen känns väldigt välplanerad med goda välavvägda rätter med lite grönsaker till som barnen gillar.

Även rätterna  panerad fisk med dillsmör, köttbullar med tomatsås och mozzarella, vegetarisk tacolasagne samt kyckling med tortillas och tzatsiki fungerar bra med både stora och små i familjen. Rätterna tar i genomsnitt en halvtimme att laga. Råvarorna är bra, de är inte ekologiska men de är bra kvalité och smakar gott. Det är svenskt kött och fågel.

Frukten i fruktkassen ca 3 kg är bra, lite blandat, tyvärr var bananerna dåliga men när jag ringde och reklamerade dem var det inte något problem alls. Jag fick välja mellan att få pengarna tillbaka på kortet eller tillgodo.

Hantera prenumeration och betalning

Hos Middagsfrid så prenumererar du på din matkasse och uppsägning eller paus i abonnemanget måste ske senast 9 dagar innan nästa leverans. Även ändringar som till exempel byte till en av Middagsfrid andra kassar måste även det ske 9 dagar innan kommande leverans.

Betalning kan ske via kortbetalning eller e-faktura samt pappersfaktura. Väljer du att betala med faktura tillkommer en kostnad på 45 kr. Betalar du med kort så sker debiteringen ungefär 5 dagar innan kassen levereras, betalningen är ssl-krypterad och du får signera din betalning via DIBS. Trygg e-handel alltså. Efter veckan med matkasse fick vi även möjlighet

Om Middagsfrid

Middagsfrid är en del av Axfood koncernen och grundades av Kicki Theander 2007. De erbjuder 5 olika matkassar samt tilläggsprodukter i form av frukostkasse och fruktkasse.

  • Orginalkassen
  • Barnkassen
  • Veggokassen
  • Snabba kassen
  • Flexitariankassen

Läs mer

Skrivet av:
Publicerat: 2017-10-18

Kommentera eller Fråga