Recension matkasse – Middagsfrid

Här kommer nu en recension av Middagsfrid , baserat på vårt test av 3 dagarskassen. Här läser du en en utvärdering av leveransen, maten och recepten.

Att beställa en matkasse underlättar för vardagspusslet som alla måste tampas med i veckorna. Rätterna är väl genomtänkta och och råvarorna levereras direkt hem till din dörr. Middagsfrid fungerar smidigt och är tillmötesgående.Vi bestämde oss för 3 dagarskassen då vi båda har scheman som kan förändras mycket under veckan. 3 dagarskassen skapar möjligheter att vara flexibel.

Leverans och innehåll

Måndagmorgon skickades ett sms om att matkassen från Middagsfrid skulle levereras under kvällen. Samtidigt fick vi även lista på basvaror som vi själva skulle står för. Bra med framförhållning då det gav oss tid att handla några utav dessa innan. Matkassen bars upp till lägenhetsdörren- skönt! Matkassen var fylld med fräscha råvaror och ingredienser och innehöll allt som utlovades. Något som är roligt med matkasse är att de gamla vanorna vad det gäller val av ingredienser utmanas och man får nya idéer då det oftast är någon ingrediens som man inte använt tidigare.

Recept och tillagning

Receptbladet som skickas med i kassen är enkelt och överskådligt och dessutom fyllt av tips på hur du kan utveckla rätterna, frysa in etc. Något som vi uppskattade var den mer visuella beskrivningen av tillagningsprocessen. Middagsfrid har gjort en grafisk karta över i vilken ordningen de olika momenten ska tillagas. Enkelt och mer lätt överskådligt än text! Det finns även text för den mer teoretiskt lagde. Och tydliga recept. Tillagningen varierar i tid, någon av rätterna har aningen fler moment och tar lite längre tid. En sån rätt kanske man ska tillaga när lite mer tid finns kanske en fredagskväll? Men variationen är positiv. Veckans alla dagar har ju som bekant olika utmaningar vad det gäller schemat.. Tack vare tydliga instruktioner så kan man lägga upp sin matlagning som en mästerkock.

 

Omdöme- testvecka Middagsfrid

Hittamatkassen.se ger Middagsfrid ett bra betyg. Maten är bekant men ändå ofta med en liten tvist. Vi upplever att rätterna går hem hos många oavsett ålder. Middagsfrids matkasse kan fås i olika storlekar beräknat för olika antal personer. 3 dagarskassen fungerade mycket bra för oss på 2 personer men kan även fungera för en mindre familj, ett hushåll med fler personer bör välja en kasse för exemelvis 4 personer. Rätterna ger mycket mat och räcker gott och väl till matlåda för dagen därpå.

Läs också

Kommentera eller Fråga