Recension Mat.se – Vardagskassen

Potatissallad med ägg tonfisk och bacon. (Bild: hittamatkassen.se)

Mat.se – Potatissallad med ägg tonfisk och bacon. (Bild: hittamatkassen.se)

Recension Mat.se – Vardagskassen. Vi har provat den färdigplanerade matkassen Vardagskassen hos Mat.se som innehåller 5 rätter. Priset för vardagskassen kan variera från vecka till vecka men vi betalade lite över 500-lappen för vår.

Det som är bra med att handla från Mat.se är att du även kan handla alla andra varor utöver middagsmaten och även få dem hemskickade samtidigt. Vi handlade frukostmat, städartiklar, tandborstar med mera.

Vardagskassens innehåll och recept

I samma stund som jag valde att lägga till vardagskassens inköpslista i min varukorg (du måste ha registrerat en användare hos Mat.se först) så skickas recepten till min mail. Det som fungerar bra tycker jag är att jag själv kan välja vilken veckovariant jag vill av vardagskassen, jag tyckte att v.24 var en kasse som passade vår familj bättre så jag valde den istället för den aktuella veckan. Alla ingredienser finns redan sammanställda i inköpslistan men du kan faktiskt plocka bort varor som du kanske redan har hemma.

Det som inte riktigt framgår är hur många recepten är planerade för. Till skillnad från andra matkassar så får du hela förpackningar av råvarorna precis som när du handlar, det kan alltså bli över av råvaran och i värsta fall svinn. Det riktigt smidiga är dock att du själv kan påverka inköpslistan och lägga till eller ta bort.

Rätterna i Vardagskassen

Menyn bestod av följande rätter med lite varierande tillagningstid.

Recepten mailades på en pdf och när jag skulle läsa dem i mobilen i köket så var det lite svårt att uppfatta måttangivelserna på receptet då det kanske inte var mobilanpassat..? Allt löste sig i alla fall och jag tycker att det blev goda rätter. Även om det kändes lite upprepande med pasta och hemgjord pesto och sen tortellini med gräslök och färskost..men det erbjuds faktiskt även en matkasse där du själv sätter samman recepten, kanske något vi prövar nästa gång.

Råvarorna var fina och med kassens ändå låga pris var vi väldigt nöjda. Det var trots allt vardagsmat med enkel tillagningsprocess så jag tycker verkligen att vi fick vad som utlovades.

Mer information om Mat.se

Många matkasseleverantörer erbjuder endast matkassar som en prenumerationstjänst. Så fungerar det inte med den här tjänsten, här går du in och handlar din matkasse när du vill utan några som helst förpliktelser. Kassen kan tom levereras samma dag eller dagen därpå. Du kan betala med kort direkt på sajten. Handlar du över 700 kr så blir leveransen hem gratis. Än så länge finns Mat.se i Göteborg, Malmö och Stockholm. Utöver Vardagskassen så erbjuder de Gröna kassen och Gör din egen matkasse, den första med ovo-lakto-vegetariska recept och den andra med dina egna val på rätter.

Vi var nöjda med matkassen även om den inte riktigt var lika “lättmanövrerad” som andra matkassar vi testat. Nästa gång får det bli att vi väljer recept för matveckan. Men annars är Mat.se en fantastiskt smidig tjänst som verkligen är noggranna och håller hög kvalitet.

Läs mer om Mat.se

 

Skrivet av:
Publicerat: 2017-06-22

Kommentera eller Fråga

Sök matkasse

Sök matkasse

Använd vår sökfunktion och se efter vilka matkassar som levererar hem till din postort.
Sök här