Recension Linas matkasse

Läs om uppdaterade priser från Linas matkasse här.

Linas matkasse är en av de största leverantörerna som erbjuder hemleverans av mat och recept i Sverige. Maten är god, känns nyttig och fräsch tycker vi här på Hittamatkassen.se. Vi beställde hem en 3 middagarskasse för 2 personer. Innan fick vi ett mail som innehöll en lista på varor som var bra att ha hemma när matkassen kom.

3 dagarskasse från Linas Matkasse

Leverans och innehåll

Vi blev sms meddelade att matkassen skulle komma mellan 17-22 på tisdagen vilket vi tyckte var ett ganska långt spann att vänta på matkassen. Skulle man planera för annan mat den kvällen eller inte? Nu kom kassen vid 18.30 så då hann vi ändå laga mat den kvällen från Linas Matkasse . Kassen innehöll allt som utlovats enligt varulistan på receptbladet. Rikligt med rotfrukter vilket kändes fräscht. Linas matkasse strävar i största möjliga mån efter att ha ekologiska varor och det uppskattar vi på Hittamatkassen. Ett stort plus var den ekologiska köttfärsen till järparna.

Recept och tillagning

Rätterna var indelade i snabb och medel i tillagningstid. Vilket var bra och gav en idé om hur vi skulle lägga upp rätterna för veckan. Recepten var även smidigt upplagda så att man lätt och effektivt kunde laga rätten. Rätterna kändes bekanta men ändå med en liten tvist. Järpar är en ganska klassisk rätt men man kan piffa till den genom att tillsätta lite andra örter och byta ut tillbehören mot andra. Innovativt och enkelt. Hittamatkassen uppskattar när man tex får recept på salsasås och får göra den från grunden. Hälsosamma och genomtänkta rätter får man hos Linas matkasse.

Omdöme -testvecka med Linas matkasse

Vi var nöjda med Linas Matkasse och upplevde att vi fick det som utlovades, genomtänkta recept med nyttiga och hälsosamma ingredienser. Rätterna är bekanta men ändå med nyskapande känsla över sig. Veckans tema var att gå tillbaka till den svenska husmanskosten med säsongens utbud av råvaror och låta dessa möta medelhavsingredienser. Vi tyckte att resultatet till stor del blev lyckat, trots att vi lyckades överdosera den sesampanerade sejen med något för mycket vitlök. Linas matkasse och Middagsfrid är stora leverantörer av mat hem och det kan märkas ibland, den personliga touchen försvinner. Men vi upplever ändå att det är någon som tänkt till i förväg över val av rätter och upplägg av recept så vi uppskattade verkligen vår vecka med matkassen!

Beställ Linas Matkasse

Till Linas Matkasse

Läs mer

Läs gärna mer om vilka rätter vi lagade med Linas matkasse och jämför Linas matkasse med andra recensioner vi gjort av matkassar.

Kommentera eller Fråga