Recension Linas Barnkasse

linasbarnkasse_kassen

Vi på hittamatkassen.se har i veckan testat Linas Barnkasse med 3 middagar för 4 personer (prova-på-pris 299 kr) ordinarie pris 609 kr. Vi valde också att lägga till Linas Fruktkasse (109 kr) med 4 kg frukt. Barnkassen finns också med 5 middagar för 4 personer samt som laktosfri 5 middagar. Linas Barnkasse är en matkasse som är inriktad mot barnens preferenser med rena, enkla goda smaker och nyttig och hälsosam mat.

Beställning och leverans

Att beställa matkasse från Linas gick väldigt smidigt, det går att beställa utan att skapa konto och registrering vilket kan vara omständigt. Vi kunde också enkelt välja att lägga till fruktkassen 1 gång. Linas matkasse är en prenumeration som du påbörjar även om du bara testar en matkasse, viktigt är att gå in och avsluta prenumerationen senast 8 dagar innan kommande leverans. Det är enkelt att göra via dina sidor på Linas hemsida, där gör du också de förändringar du vill du göra, lägga till extraval, eller byta matkasse.

Vi gillade att det är så smidigt. Leveransen meddelades på helgen så att det skulle finnas tid att kika över de varor som eventuellt skulle finnas hemma. Matkassen hade ett tidsspann på 17-22 för leverans vilket också denna gång gjorde att vi fick laga annan mat samma kväll som kassen skulle komma för små magar orkar inte vänta. Fruktkassen kom samtidigt som matkassen och alla varor var i god kondition.

Tillagning av maten

I matkassen hittade vi receptbladet som var väldigt proffsigt och lättöverskådligt. Det märks att Linas matkasse är ett stort företag. Recepten signalerar tydligt vilket som är snabbast i tillagningstid och vilka som tar lite längre tid. Kanske lite mycket “merförsäljning” i receptbladet..? Det innehöll också  bonusrecept vilket var trevligt.

linasbarnkasse_1Rätt 1

Första rätten vi gjorde var Spaghetti Pomodoro med kyckling. Snabb och enkelt recept, Gott och rikligt, en pasta med tomatsås kyckling och ärtor. Inga konstigheter. Och det ska det väl inte vara i en barnkasse.

Rätt 2

Kalkonfärsbollar i kokosmjölk med broccoli, tomat och ris. Rätt med asiatisk tvist, goda smaker och lättlagat. Kul variant på köttbullar.

Rätt 3

Oxpytt med rödbeta och mild pepparotskräm

Lyxig pytt med god pepparrotskräm som lätt slank ned i magen. Färdiga tärningar med grönsaker kom med kassen, samt förkokt oxbringa i hel bit, fick tärnas.

Så fungerar rätterna och råvarorna i Linas Barnkasse och fruktkassen

linasbarnkasse_2Det är faktiskt smarta varianter av klassiker som pytt-i-panna och köttbullar som Linas barnkasse erbjuder. Och ja det funkar bra att som vuxen äta rätterna. Goda och genomtänkta recept var vårt intryck. Sen kanske kassen anpassats väl mycket efter det faktum att många barn inte äter så mycket grönsaker.. Däremot lyckas Linas barnkasse att smyga in en del nyttigheter i rätterna och det är bra.

Fruktkassen innehöll desto mer nyttigheter, 4 kg frukt som inte riktigt framgick om den var helt ekologisk(?) Bananerna var i alla fall ekologiska. Fruktkassen innehåller klassiska frukter såsom äpple, apelsin, banan, päron men också passionsfrukt, melon, och grapefrukt. Det var fint att ha så mycket frukt hemma tycker vi. Värt 109 kr helt klart.

Läs mer om Linas Matkasse

Skrivet av:
Publicerat: 2015-04-02

Kommentera eller Fråga