Recension City Gross – Bamses matkasse

Sammanfattning recension City Gross

citygross_bamsesmatkasse

Bamses matkasse recension.

Vi beställde City Gross Bamses matkasse, med 4 middagar för 4 personer den kostade 629 kr plus 50 kr i leveransavgift. Det är ingen prenumeration om du inte aktivt väljer det under “Mina sidor”. Det kommer sms och mail precis innan leverans så vi kunde följa budbilen och se hur många leveranser det var innan oss.

Goda och genomtänkta rätter

Rätterna är genomtänkta och goda. Varje råvara i varje rätt känns motiverad och det är lagom många moment i recepten. En av rätterna – Poké bowl blev en ny favorit och fick barnen att äta massor av fina grönsaker. Recepten är dessutom jättefint utformade i en Bamse-tidning där vi får tips om olika grönsaker samt vad barnen kan göra för att hjälpa till. Maten kommer i en jättefin Bamse-låda, bara en sån sak.

Beställning och leverans

Det fungerar bra och smidigt att beställa matkassen från City Gross. Jag betalade med kort och kunde även välja faktura. Det finns två alternativ när det gäller leverans av matkassen, det ena innebar att jag själv hämtade upp matkassen på närmaste City Gross-affär och det andra är hemleverans. Vi valde det senare och då tillkom det en leveranskostnad på 50 kr.

Vi fick vår matkasse hem sent på måndagskvällen i en jättefin Bamse-låda (som barnen älskade, den har varit tåg, båt, garage och allt du kan tänka dig). Jag fick innan leverans sms och mail som berättade om när kassen skulle komma och var chauffören var i staden och hur många leveranser det var kvar innan mig. Tydlig och transparent kommunikation.

Recept och råvaror

Poke´Bowl - en ny favoriträtt från City Gross.

Poke´Bowl – en ny favoriträtt från City Gross.

Recepten finns i en tidning som är illustrerad med Bamse, där finns tydliga uppslag med bilder och tillvägagångssätt. Receptbladet tipsar också om hur barnen kan vara delaktiga i matlagningen. Utöver receptbladet kom även en Bamse-tidning, till 4-åringens glädje. (Utöver det kom även lite annan reklam som kändes lite onödig, inte minst av miljömässiga skäl). Det är 4 tydliga rätter planerade för 4 personer som vi får.

Det är Mat-Tina som planerar Bamses matkasse och rätterna är verkligen goda klassiker med en twist. Den rätt som kanske inte är en klassiker utan en nyhet är Poké Bowl, det innebär att du gör flera olika skålar med ingredienser där barnen själva får lägga ihop sin tallrik. Något som är genialt. Aldrig har väl så mycket grönsaker slunkit ned under en måltid hos både vuxna och barn.

En nyhet som är här för att stanna. Utöver Poké Bowl med kycklingfärs så var det köttbullar med tomatsås, ugnsbakad torsk med citronmos och gräddstuvad pytt i panna med gulbeta och apelsin. Rätterna är lättlagade och goda. Det är inte en massa hackande och råvarorna är välmotiverade i rätterna. Bamsekassen passar verkligen en barnfamilj.

Hantera prenumeration och betalning

Jag kunde även hantera allt gällande min beställning på mina sidor och där kan jag också välja att lägga till varor som jag behöver utöver min beställda matkasse. Där går det också att välja prenumeration som val, något du aktivt får välja och inget som automatiskt läggs på. Vilket är bra, jag känner mig inte låst av en prenumeration utan kan vecka till vecka bestämma helt fritt när jag vill ha matkasse.

Om City Gross

City Gross öppnar sin första butik 1993, och nu 2017 finns det 40 butiker i hela landet. De är unika med sitt butiksstyckade kött och och stenugnsbakade bröd. Hos City Gross är råvaran i fokus och det är just bra och gedigna råvaror som du får när du handlar hos City Gross.

Läs mer

Skrivet av:
Publicerat: 2017-11-14

Kommentera eller Fråga