Recension av matkasse – Mathem

Här kommer vår recension av Mathem som är baserat på vårt test av Mathems matkasse för 4 personer och 5 middagar. En prisvärd matkasse med möjlighet för tillägg av varor om man så önskar. Vi var i kontakt med Mathems kundtjänst då en liten miss i vår planering upstått, Mathems kundmottagande och service var generös. Vi fick en positiv känsla av första mötet med Mathem. Bra, långsiktig lösning av Mathem för nöjda kunder.

Leverans och innehåll

Ett mail skickades till oss några dagar innan leverans av matkassen med information om leveranstider och basvaror som var bra att ha hemma för kommande vecka. Matkassarna levererades till vår dörr utan några problem, två fräscha och rejält tilltagna kassar med varor. Allt som enligt receptbladet utlovades var medskickat. Smidigt och prisvärt tyckte vi.

Recept och tillagning

Den vecka som vi testade Mathems matkasse så fick vi en känsla av att man på ett smart sätt använde sig av klassiska husmanskost rätter. Husman från olika länder kan tilläggas. Smart, då dessa rätter är klassisker av en anledning, de är smidiga att tillaga och samtidigt väldigt goda. Receptbladet var tydligt strukturerat med matkassens innehåll och ett litet brev om tanken med veckans rätter. Recepten är smart upplagda och tydliga. Svårighetsnivå för tillagning av rätten finns också utsatt vid receptet. Tillagningen var smidig  trots det faktum att en av rätterna innehöll en hel kyckling som skulle styckas för tillagningen. Kan verka svårt men Mathem hade bifogat en länk till Svensk Fågel som har lättförståeliga anvisningar till hur man styckar fågel. Genomtänkt tycker vi.

Omdöme – Mathems matkasse

Mathems matkasse krånglar inte till det. Det är gott och igennkänningsfaktorn är stor av många av rätterna. Men det trots det är rätter som man inte tillagar så ofta ändå. Nu fick vi chansen att bli påminda om hur gedigen husmanskosten känns att tillaga och äta.  Det är rikligt och rejält, fräscht, varorna kom väl förvarade och kylda. Matkassen för 4 personer är verkligen prisvärd och som vi nämnde tidigare – den krånglar inte till det. Det är styrkan i Mathems matkasse.

Kommentera eller Fråga