Recension av Årstiderna – den barnvänliga matkassen

Här kommer en recension av Årstiderna – den barnvänliga matkassen. Vi testade Årstidernas Barnvänliga matkasse 3 middagar för 4 personer + fruktkasse. Kassen kostar 856 kr och då beställde vi en extra fruktkasse pris per kuvert blir då 71 kr. Matkassen innehöll råvaror och recept för följande rätter, 3 middagar för 4 personer.

  • Fiskfärsbiffar med grönsaksremoulad och potatis
  • Pizza med chorizo och squash samt snacksgrönsaker
  • Ugnsstekt kyckling med tomatsalsa, pommes och grönsaker
  • Låda med extra frukt. ca 3 kg.

Sammanfattning

Vi var nöjda och kan verkligen rekommendera Årstidernas Barnvänliga matkasse, speciellt med extralådan med ekologisk frukt. Sammanfattningsvis var vi mycket nöjda och tyckte att vi fick bra och spännande mat.  Barnen gillade maten och den var tydlig , god och enkel att tillaga. Allt känns gediget och av bra kvalité. Receptbladet är tydligt och informerar även hur de olika grönsakerna ska bearbetas, (tex. rivas, tärnas etc.) Det kan vara lite knepigt med leveransen om du måste skicka nyckel till porten i lägenhetshuset för att lådan ska kunna levereras, men har du reservnyckel eller portkod så ska det inte vara något problem. Budet skickar sms när lådan levererats utanför dörren, maten är också förpackad att klara ett par timmar utanför en dörr om så krävs. Det gick verkligen smidigt att laga mat med den Barnvänliga matkassen. Läs gärna mer här nedanför vad vi tyckte om Årstidernas Barnvänliga matkasse.matkasse-arstiderna-recension

Beställning och leverans av matkassen

Att beställa matkassen gick smidigt, vi betalade med kort och allt verkade gå bra. Efter en liten stund så fick vi dock ett litet mail från Klarna som sköter Årstidernas betalningar som sa att det skulle ske en återbetalning av beloppet. Ok, så jag ringde upp kundtjänst hos Årstiderna som förklarade att de precis gått över till Klarna och att det ibland buggade. Det får vi såklart ha förståelse för och ingen skada skedd! Vi fick dessutom 20 % rabatt på kassen som kompensation, mycket generöst!

Leveransen av matkassen skulle ske på måndagen men vi fick inte reda på när den skulle ske exakt utan fick ett tidsspann. Årstiderna ville ha tillgång till portkod eller ha en extranyckel skickad till sig för att kunna leverera, något vi inte har. Som tur var fanns redan en nyckel till vårt hyreshus inlämnat fick jag information om så det skulle ordna sig ändå.

Vi fick ett sms när lådorna var levererade utanför dörren. Matvarorna är förpackade så att de ska klara att stå i rumstemperatur eller ute tills kunden kommer hem och tar in dem. Och det stämde bra, allt var fräscht och i ordning när vi fick leveransen.

Råvaror och receptfiskfarsbullar-arstiderna

Råvarorna och då framförallt frukt och grönsaker är verkligen toppen fina. Vi valde till en låda med färsk säsongsbaserad frukt, vilket visade sig innehålla en melon som var så god att barnen inte pratade om något annat.

Recepten var verkligen smidiga och väldigt goda, vi har barn som är misstänksamma mot all mat som inte ser ut som köttbulle eller falukorv, men de åt och tyckte att de var gott så bra barnbetyg. För oss som tillagade och åt så får den korta tillagningstiden och de få momenten i recepten flera tummar upp. Skönt med smidig och god vardagsmat. Till pizzan kom till exempel färdiga ekologiska bottnar, jättebra.

Årstiderna är en helt ekologisk matkasse men det som vi blev lite fundersamma över var att de resterande råvarorna, kyckling, fisk, pizzadeg m.m var av danska märken, Årstiderna är ett danskt företag som har flera stora gårdar i Danmark. Och att frakta från Danmark hit till Göteborg är ungefär lika långt som att köra från någon stad i Sverige, när det kommer till kritan.

Måltiderna från Årstidernabar-matkasse pizza-matkasse

Måltiderna var välbalanserade med mycket knapriga goda grönsaker som skars till plockgrönsaker vilket passar små barn väldigt bra. Bra att kunna ha ett fat med olika grönsaker uppskurna där barnen kan plocka till sig och tydligt ser vad det är för något.

Genomgående för måltiderna är att de är tydliga och enkla och med väldigt goda smaker. Råvarorna är av hög kvalité så det är lätt att göra goda rätter. Vi köpte lådan för 4 personer, då våra barn är små så blev det ordentligt över till bra matlådor följande dag vilket passar oss bra. Och alla blev mätta och belåtna.

Läs mer om Årstiderna och läs fler recensioner

 

Skrivet av:
Publicerat: 2017-10-02

Kommentera eller Fråga

Sök matkasse

Sök matkasse

Använd vår sökfunktion och se efter vilka matkassar som levererar hem till din postort.
Sök här