Tasteline – Omdöme

, 2020-09-15

Enkla recept och smidig kommunikation

Då jag uppskattar denna enkelhet är vi nöjda trots att en hel del problem har uppstått. Första veckan glömde de att skicka med själva receptet i pappersform, men som tur var hade det mailats ut några dagar innan så det löste sig med lite stekos på datorskärmen. Några av recepten saknade information och då kom ett mail med rättelser och ett korrekt recept. I två av tre kassar så saknades flera varor, både kött och grönsaker så vi fick ändå gå och handla för att komplettera. Att ringa dem för att få kompensation för detta var inte lätt, till slut fick vi kontakt via mail och då kompenserades vi genast genom prisavdrag.

Vi kommer hem väldigt sent på måndagskvällar och därför är det bra att det räckte att säga att det är okej att lämna kassen utanför ytterdörren en gång via mail (till skillnad från Linas då vi var tvungen att komma ihåg att sätta upp en lapp varje måndag morgon innan vi gick till jobbet).

Recension av tastelines matkasse – Tillagning av maten

Till skillnad från en del andra matkassar är recepten relativt enkla och går hyfsat snabbt (max 45 minuter om man är två personer som lagar). Det är inga ”konstigheter” vilket innebär att det inte blir särskilt exotiska rätter men därmed är det också ett ganska säkert kort för att man ska tycka om maten och få barnen med sig. Ett stort plus är att det ges ett alternativ till varje rätt för hur man kan göra rätten nyttigare enligt GI-modellen. Det finns också en tydlig faktaruta med information om antal kalorier och andel fett, protein och kolhydrater.

Så fungerar rätterna och varorna i tastelines matkasse

Vissa grönsaker har ibland känts lite ”trötta” och inte jättefräscha, men de har aldrig varit så gamla att de inte kunnat användas. Övriga varor har hållit god kvalitet. Så här har den senaste veckans mat med kassen sett ut:

Rätt 1 – Basilikadoftande tonfiskpasta med tomat. Detta var en väldigt snabb och enkel pastarätt med fullkornspasta som passade perfekt när vi kom hem sent efter ett träningspass. Kryddorna gjorde att denna ”student/ungkarlsmat” såg ut som och doftade mer som en festmåltid!

Rätt 2 – Fläskkotletter med krämiga kantareller och höstsallad. Denna var god, men skulle ta 30 minuter och tog närmare en timme då inte köttet blev klart. Som i övriga recept skulle ugnen endast vara på 175 grader och då händer i alla fall inte mycket i vår (relativt nya) ugn. Räckte inte riktigt till fyllig matlåda till båda två dagen efter. Plus för färska kantareller, kändes lyxigt en vardag.

Rätt 3 – Små västerbottenbiffar med lingsonsås och pressad potatis. Med enkla medel var detta köttbullar-och-mos-koncept utvecklat till en mycket ”piffigare” rätt. Lite onödigt med 2,5 dl 40-procentig grädde kanske, det gav ett kalori-innehåll på 820 kalorier. Överlag är det denna fetthalt i grädden varje vecka. Kanske lite mycket begärt att man ska ha ”Skånsk stark senap” och lingonsylt hemma. Det gick så klart lika bra med vanlig senap. Smart att pressa potatisen, blev av någon anledning mycket godare än vanlig kokt opressad potatis.

Rätt 4 – Ratatouille med bönor och stekt ägg. Smart att slänga med ett ägg i denna vegetariska rätt, då blir till och med jag mätt! Men inte särskilt gott, helt okej men inte mer.

Rätt 5 – Saffranskryddad fisksoppa med lax, torsk och räkor. Den här rätten var helt fantastisk, och det var den som fick oss att glömma allt strul med glömda varor, fel recept och okontaktbart företag! Riktigt, riktigt god, och det kommer från två personer som egentligen letar efter en matkasse UTAN fisk därför att vi oftast inte gillar fiskrätten oavsett leverantör!

Sammanfattningsvis om Tastelines matkasse

Det är är en bra kasse för dig som inte är ute efter helt nya och spännande rätter, men som gärna vill hitta på lite mer än korvstroganoff och köttbullar utan att krångla till det så mycket, och utan att behöva googla grönsakerna i matkassen innan för att komma igång. Tasteline är ju en etablerad receptsida och därför kan man också räkna med att hitta tillbaka till recepten i efterhand även om man tappat bort receptpappret eller inte orka spara dem. Kocken och Jag kändes lyxigare och hade godare såser men var inte lika prisvärda. Linas Matkasse var nyttigare och hade bättre organisation, men jag anser inte att jag har tid att skära grönsaker en timme varje kväll! Därför kommer jag att fortsätta med Tasteline tills jag hittar en fiskfri matkasse – så länge de inte fortsätter att glömma viktiga ingredienser och själva receptet.

2020-09-15

Kommentera eller Fråga

Om oss

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Hittamatkassen

[email protected]

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv
© 2011 - 2021 - HittaMatkassen.se