Matkasse i handen

Månadens matblogg – Matsafari

, 2020-10-02
Sockerdoppade lussekatter.(Bild: matsafari.nu)

Sockerdoppade lussekatter.(Bild: matsafari.nu)

Årets sista månadens matblogg är – Matsafari.nu. Ann-Sofi, kreatören bakom Matsafari.nu är en driven tjej som skriver om mat med stor glädje och en stor portion humor. Matsafari är en riktig energikick som inspirerar till roligare matlagning. Vi på hittamatkassen.se vill nu presentera Ann-Sofi och Matsafari.nu för er och passa på att önska alla en riktigt God Jul och Gott Nytt år med massor av god mat 2015!

Hej Ann-Sofi!

Hur länge har du drivit bloggen Matsafari?

Ann-Sofi, kreatören bakom matsafari.nu (Bild: matsafari.nu)

Ann-Sofi, kreatören bakom matsafari.nu (Bild: matsafari.nu)

Jag startade min blogg i april 2010 då jag var mitt inne i en utmattningsdepression. Jag hade tappad aptiten på både livet och mat och min blogg blev min ljusglimt i vardagen. Tack vare matbloggen började jag sakta men säkert äta mat igen och jag fick samtidigt lära mig mer om matlagning. Matsafari blev lite som en resa i matens värld och 2011 fick jag frågan att flytta min blogg till Niklas Ekstedts matsajt Matmolnet och där jag bloggade i 2 år. För precis 1 år sedan stod jag i valet och kvalet att antingen lägga ner Matsafari eller flytta till min egen sida. Jag beslutade mig för att flytta till egen domän och jag har verkligen inte ångrat det beslutet även att det innebär mer arbete. Nu skriver jag när jag vill och om vad jag vill.

Vad skulle du säga är kärnan i din blogg?

Jag skulle säga humor.Jag skriver ofta mina inlägg med glimten i ögat och jag bjuder på mig själv.

Har du någon erfarenhet eller tanke om matkasse med hemleverans?

Jag har aldrig testat någon matkasse eftersom jag gärna vill skapa mina egna recept och tycker det är roligt att improvisera i köket. Men visst har tanken slagit mig då och då vid stressiga tidpunkter att det skulle vara skönt att låta någon annan tänka ut middagar åt mig.

Kommer du laga julbord, och vad måste i så fall stå på ditt julbord?

I år kommer jag att laga ett väldigt traditionellt svensk julbord med allt vad det innebär. Jag kommer få besök av goda vänner från Frankrike och jag vill förmedla och dela med mig av våra svenska traditioner. Jag kommer bjuda på alla sorters sill, lutfisk, senapsgriljerad skinka, juliga köttbullar, prinskorv och så lax förstås. En av mina vänner är dessutom vegetarian så jag kommer göra några vegetariska rätter där våra härliga säsongsgrönsaker får spela huvudrollen.

Egen sushi är godare! Goda, ekologiska råvaror. (Bild från matsafari.nu)

Egen sushi är godare! Goda, ekologiska råvaror. (Bild från matsafari.nu)huvudrollen.

Vilket redskap i köket skulle du säga är ditt favoritredskap?

Diskmaskinen! Utan den skulle det inte vara riktigt lika roligt att laga mat!

Vad skulle du vilja tipsa om för maträtt?

Jag vill och hoppas att år 2015 kommer bli ett år då människor blir mer medvetna om vad de äter. Jag hoppas på mer ekologiska, närodlade och vegetariska maträtter.Ingen ska behöva äta mat med onödiga tillsatser då egentligen ingen vet konsekvenserna av det.

Som avslutning, ditt bästa julgodistips?

I år testade jag faktiskt att smaksätta den vanliga knäcken med egenplockade småländska blåbär. Den blev en megahit med slukande åtgång.

Pigga upp knäcken med blåbär. Tips från matsafari.nu (Bild: matsafari.nu)

God Jul önskar vi dig Ann-Sofi och ett Gott nytt mat år 2015! Besök gärna matsafari.nu

2020-10-02

Kommentera eller Fråga

Om oss

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Hittamatkassen

[email protected]

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv
© 2011 - 2021 - HittaMatkassen.se