Matkasse i handen

Månadens Matblogg – MatMammans blogg

, 2020-10-02
Klassisk Husman, köttfärslimpa. Så gott! (Foto: Matmammans blogg)

Klassisk Husman, köttfärslimpa. Så gott! (Foto: Matmammans blogg)

Vi är mycket glada över att få presentera Matmammans blogg som månadens matblogg. Bitte som driver bloggen är krönikör och skribent hon driver sedan 2009 Matmammans blogg. Bloggen är fylld av goda och inspirerande recept och framförallt har recepten ofta en långa tradition bakom sig. För Bitte är det viktigt att lyfta fram recept som lagats av ”Matmammor” flera generationer tillbaka. Men på bloggen finner du olika typer av rätter allt ifrån svensk husmanskost till indisk curry. Allt på Matmammans blogg skapas med stor kärlek. Låt dig inspireras av Månadens Matbloggare!

Hej Bitte!

Bitte driver Matmammans blogg. (Foto: Matmmansblogg)

Bitte driver Matmammans blogg. (Foto: Matmmansblogg)

Varför startade du matmammans blogg och hur länge har du drivit bloggen?

 Jag startade Matmammans Blogg för att bakning och matlagning är det roligaste jag vet vid sidan av att skriva – att kombinera de sakerna kändes helt rätt. Många av mina recept kommer från min mamma och mormor och farmor och det känns roligt att få dela med sig av dem. Jag startade bloggen 2009.

Du nämner på din blogg att du använder mycket ärvda recept från andra ”matmammor”, är det viktigt för dig att föra matlagningstraditioner vidare?

Jag tycker det är väldigt viktigt att föra matlagningstraditioner vidare, mat är ju en del av vårt kulturarv och även om matvanor förändras över tid är det både roligt och nyttigt att känna till sin historia. Sen tycker jag också att forna tiders långkok är ett mycket bra och trevligt sätt att laga mat och att det kan ge harmoni i en stressig värld. Många av mormors rätter står sig väl även i konkurrens från ”modernare” maträtter. En kärleksfullt tillagad kalops slår det mesta!

Matlagning och familjen, hur får man familjen att delta i matlagningen på ett bra sätt?

Det ska vara lätt och enkelt när barnen är med i köket – inte för höga krav och för stora pretentioner. Tänd ett ljus, laga något gott, strunta i disken en stund och låt det bli lite rörigt. Det är mitt bästa tips för att göra barnen intresserade!

Vilken rätt tror du blir din mest lagade rätt 2014?

Min mest lagade rätt 2014 blir förmodligen linssoppa. Det kan låta lite trist men det är oerhört gott, billigt och lättlagat och dessutom blir jag mer och mer förtjust i vego.
Fisksoppa med hemlagad aioli. (Foto:Matmammans blogg)

Fisksoppa med hemlagad aioli. (Foto:Matmammans blogg)

Vilket redskap i köket skulle du säga är ditt favoritredskap?

Bara ett? Hmm… Det är inte helt lätt, men om jag nu måste välja så får det bli matberedaren. Den använder jag jätteofta.

Som avslutning, ditt bästa fredagsmat-tips!

Tex mex är alltid gott (det är knappast någon slump att ”fredagstaco” är den nya lilla svarta i middagsväg). Går att variera på mängder med vis och är omtyckt av de allra flesta. Prova att fräsa räkor med vitlök och finhackad jalapeño och lägg i mjukta tortillabröd med lite avodaco, majs, salsa och crème fraiche. Supergott!
Lammburgare (Foto: Matmammans blogg)

Lammburgare (Foto: Matmammans blogg)

Tack Bitte för att du delar med dig av kunskap och goda upplevelser! Vi önskar dig många fina matupplevelser i framtiden och följer Matmammans blogg.

 

2020-10-02

Kommentera eller Fråga

Om oss

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Hittamatkassen

[email protected]

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv
© 2011 - 2021 - HittaMatkassen.se