Matkasse i handen

Månadens matblogg – Made by Mary

, 2020-10-02
madebymary

Mjuk lavendel -och citronkaka med björnbär. (Bild från made by mary.)

Månadens matblogg är en sann kreatör med många strängar på sin lyra. Med stort sinne för kreativitet, god mat och mod, vill vi presentera Maria Strömberg och hennes blogg Made by Mary! Maria är en Stockholmsbaserad frilansfotograf och stylist, hon driver sedan ett par år tillbaka bloggen Made by Mary där estetiken och god mat går hand i hand. 2013 blev Maria utnämnd till vinnare av ”Stora Matbloggspriset” för bästa ”Bak- och Dessertblogg”.  Hon blev även ”Folkets val” samma år. Möt en sann inspiratör och konstnär i månadens matblogg!

Hej Maria!

Vad skulle du säga är kärnan i din blogg?

Kärnan i bloggen är bra recept i kombination med snygga bilder. För mig är det viktigt att maten/receptet även presenteras vackert, annars blir jag inte intresserad av att laga det. Sen vet jag också att många läsare kikar in hos mig just för bildernas skull och själv så ja, jag älskar verkligen matfotografering! 

 Hur viktigt är estetiken i matlagning?

För mig är den jätteviktig. Mamma har under hela min uppväxt sagt att ”man äter inte bara med munnen, man äter med ögonen också”. Så vi dukade ofta upp fint även på vardagar något som har följt med mig upp i vuxen ålder. Jag äter hellre pasta och tomatsås med tända ljus och fint porslin än ”fine dining” på papperstallrikar framför tv’n. Mot besökaren på bloggen tror jag också att det är extremt viktigt med estetiken och hur du presenterar dina recept/rätter. Du kan vara världens bästa kock men om du inte kan presentera dina recept/rätter på ett vackert sätt tror jag att det är svårt att få andra att prova dina recept. Vackra bilder inspirerar till matlagning helt enkelt!

Rostad tomatsallad. (Bild från made by mary.)

Rostad tomatsallad. (Bild från made by mary.)

 Har du någon relation till matkasse för hemleverans och i så fall vilken?

Nej det har jag inte, jag har aldrig provat matkasse för hemleverans.  

 Hur kom det sig att du startade blogga och hur ser planerna ut i framtiden?

Jag startade bloggen efter att jag som 32-åring fick en Stroke i lillhjärnan. När jag kom hem från sjukhuset ville jag göra en slags ”revision av livet” och när jag gjort det insåg jag att jag inte alls levde mitt liv som jag ville. Jag hade slutat laga mat, fotografera och måla tavlor och ägnade på tok för mycket tid åt sådant som jag inte alls älskade. Då bestämde jag mig för att göra något åt det, jag hade fått en andra chans i livet och då ska man ta vara på det. Så jag startade ”madebymary” drygt halvår efter att jag blivit sjuk.

Bloggen blev ett sätt för mig att få mer ork, det påskyndade min läkning och blev en slags sjukgymnastik för min skadade hjärna. Dessutom fick jag ägna tid åt matlagning och fotografering, det kreativa helt enkelt. Att det något år senare skulle sluta med att jag sa upp mig från mitt dåvarande jobb som Customer Delivery Manager för att starta eget som matstylist och matfotograf hade jag ingen aning om, men så blev det.

Idag driver jag bloggen professionellt, jag jobbar som frilansande matstylist och matfotograf och längtar till hösten 2014, för då blir det lite omtag på bloggen. Några nyheter helt enkelt..mer än så kan jag inte säga 😉

Vilket är ditt favoritredskap i köket?

Mod och kreativitet. Utan dem, att våga prova nytt och experimentera, blir det inte mkt skapande i köket. Då kan man ha all utrustning i världen men ändå inte få till fantastiska recept.

 Vad tror du att du kommer laga mycket av under hösten 2014?

Vegetariskt, glutenfritt, hälsosamt. Jag vill inspirera andra att komma längre bort från färdigmat och halvfabrikat. Att laga god hälsosam mat behöver inte vara komplicerat alls! Givetvis kommer även det söta att dyka upp men i ny tappning och med annat ”perspektiv”.

Tack Maria för din inspirerande blogg. Vi önskar dig många fantastiska matupplevelser i framtiden!

2020-10-02

Kommentera eller Fråga

Om oss

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Hittamatkassen

[email protected]

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv
© 2011 - 2021 - HittaMatkassen.se