Matkasse i handen

Inspirerande recept – matmedmera

, 2020-10-02

matig sallad

Matiga sallader till sommaren. Bilder tillhör Malgorzata och matmedmera.eu

Vi har äran att presentera månadens matblogg igen! Den här månaden får vi möta en person som verkligen är passionerad för matlagning och hennes blogg är fylld av spännande recept och inspiration. Månadens matblogg är matmedmera.eu! Bloggen drivs av Malgorzata Haggu som är en matkreatör, hälsoguru och biolog från Göteborg och hon har drivit bloggen i 4 år. På matmedmera hittar du frestande variationer av klassiska rätter, himmelska bakverk, sallader och allt gott du kan tänka dig.  Du finner också bra tips för hur du kan underlätta din matlagning och bakning. Du får också tips om inspiration för din sommarmatlagning.

Varför startade du matmedmera.eu och hur länge har du drivit bloggen?

Jag älskar laga mat och prova nya recept. Först samlade jag på olika mattidningar eller klippte ut recept. Det blev många pärmar fulla med recept och inspiration. Till sist tappade jag ordningen. Tänkte då börja blogga och ha recept upplagda där efter respektive kategori. Snart insåg jag att även kunde ta bilder på mat jag har skapat. Det är också mycket roligt, och nu efter nästan fyra år är matmedmera.eu fylld med mina egna och omgjorda recept samt bilder tagna både med min mobil och systemkamera. Att starta egen matblogg var det roligaste beslutet i mitt liv!

 Vad skulle du säga är din bästa matupplevelse?

przepis pulled kurczak

Pulled Pork i hemlagat bröd med coleslaw. Foto: Malgorzata Haggu.

Jag är matälskare och alltätare, smakat på det mesta men självklart har jag min favoritmat. Jag älskar välkryddat kött exempelvis pulled pork som serveras med goda och smakrika tillbehör såsom coleslaw, inlagd lök, färskpotatis…allt i ett hembakat bröd, som ger en smakexplosion i munnen.

 Berätta om vad mat och matlagning betyder för dig?

Mat är det viktigaste som finns. Mat för mig ska vara både nyttig och smakrik med stor variation vad gäller grönsaker, frukter, kött eller fisk. Att laga färgglad mat som dessutom smakar otroligt gott är så avkopplande. Älskar att laga mat som är en fröjd både för gommen och ögonen. Mina endorfiner börjar utsöndras bara jag tänker på hur är det roligt att laga mat.

Har du någon erfarenhet av matkasse som levereras hem?

Nej, det har jag inte. Fortfarande räcker tiden och jag handlar själv. Jag tycker dock att idéen är utmärkt.

Kan du tipsa våra läsare om hur de kan göra matlagningen mer spännande och rolig?

Köttbullar i olika variationer. Foto: Malgorzata Haggu.

Ja, det kanske låter lätt att säga för en som driver matblogg men min första tips är att sällan laga samma maträtt två gånger. Lek med olika kryddor och örter, de är A och O i matlagning och gör den mer spännande. Matlagning ska vara en rolig upplevelse och därför är det bäst att välja enkla klassiker i en ny tappning. Köttbullar är aldrig förbrukade. Det finns hur många som helst recept på köttbullar.

Vilken rätt tror du blir din mest lagade rätt 2014?

Jag tycker att en matig sallad som passar både som lunch, buffé eller tillbehör blir min mest lagade rätt 2014. Just nu på matmedmera.eu finns uppsjö av sallader gjorda på olika gryn, varvade med kött, grönsaker eller fisk, både varma och kalla, en del helt vegetariska. En sallad för mig är mycket mer än några gröna salladsblad med gurka och tomat. Tillsätter man bönor, gryn, frön, halloumi, kött, fisk eller ägg blir salladen till en mättande maträtt.

 Vilket redskap i köket skulle du säga är ditt favoritredskap?

Min matberedare som hackar, knådar, river och vispar.

Som avslutning, ditt bästa fredagsmat-tips!

karp och avocadopesto linguine

Fredagsmys, hemlagad pesto med pasta. Foto: Malgorzata Haggu.

Pasta med hemgjord pesto, grönsaker, fisk eller kött och till det ett glas vin. Enkelt, snabbt och gott.

Tack Malgorzata för fina tips och inspiration inför sommaren och för att du delar med dig av dina kunskaper inom matlagning!

2020-10-02

Kommentera eller Fråga

Om oss

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Hittamatkassen

[email protected]

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv
© 2011 - 2021 - HittaMatkassen.se