Matkasse i handen

Hamburgare.org tipsar om de godaste hamburgarna

, 2020-10-02
gnarly_burger_4

Månadens matblogg.Goda och inspirerande burgare från hamburgare.org

 

Månadens matblogg är hamburgare.org . Bakom bloggen finns Stefan Falk, han har sedan 2010 drivit bloggen hamburgare.org som just fokuserar på hamburgaren och allt som hör till en riktigt fin hamburgar-upplevelse. Stefan kan verkligen hamburgare och vi vill här presentera honom och hans blogg för er. Hamburgare.org är en engagerad blogg fylld med massor av tips för kunna ta din hamburgare med tillbehör till nya höjder. Stefan ger dessutom tips om hur du kan förhöja tillbehören till din burgare samt ger ett mycket gott helg-mattips.

Hur länge har du drivit bloggen och när började du laga samt äta hamburgare?

Bloggen har jag drivit sen tidig sommar 2010. Lagat och ätit hamburgare har jag gjort sedan barnsben, men det var i samband med bloggstarten jag började nörda ner mig ordentligt och mala egen färs, baka bröd och gå på djupet.

Vad är det bästa med hamburgare?

Det bästa med hamburgaren är nog dess uppbyggnad. Det är något nästan magiskt med kombinationen av mjukt, rostat bröd och stekt kött. Både i hur enkelt det är att äta och att det är så lättillgängligt för många men även kombinationen av smaker och konsistenser.  Och självklart att de går att variera så att nästan alla kan hitta en hamburgare de tycker om.

Kan du berätta om din bästa upplevelse av att äta hamburgare?

Min bästa upplevelse var första gången jag satte mig och åt på Shake Shack bakom American Museum of Natural History på Upper West Side i New York. Just där och just då blev både den restaurangen, Shake Shack i stort och deras Double Shackburger min måttstock för hur både en snabbmatsrestaurang och en hamburgare ska, och bör, vara. På god andra plats hamnar alla de fredagar när jag var mindre och bodde hemma, när mamma startade traditionen med fredagsburgare hemma. Köpebröd, vanlig nötfärs, smältost, kavlis hamburgerdressing, sallad, lök och ketchup. Och såna där vågiga pommes som hon friterade i en fritös. Det var där min kärlek till burgare och dess tillbehör cementerades. Det var nog lika mycket burgarna i sig som att det var fredag och helg som skapade bra associationer.

Goda sides, skuren pommes och coleslaw. Bild från hamburgare.org

Goda sides, skuren pommes och coleslaw. Bild från hamburgare.org

2014, vad tycker du ska ligga bredvid eller på hamburgaren?

Under 2014 skulle jag vilja att fler upptäcker hur fantastiskt goda enkla burgare kan vara. Det behöver inte ligga så mycket på burgarna. Kanske en ostskiva och lite stekt lök. Less is more. Mal en färs på 50% hängmörad högrev och 50% short ribs och använd ett riktigt bra bröd. Satsa på att rosta brödet så det blir lite knaprigt och stek köttet på hög värme så en ordentlig stekyta bildas. På sidan av skulle jag vilja se mer egenskurna pommes. Gärna från ett lite mer varierat potatisutbud i affärerna. Potatissorten gör väldigt stor skillnad.

Vad tycker du om matkassar för hemleverans och har du någon egen erfarenhet av det?

Matkassar för hemleverans tycker jag är en utmärkt idé. Jag har ingen egen erfarenhet av det. Det jag däremot har erfarenhet av är att inte veta vad jag ska handla till middag på grund av att fantasin tryter. Att få varierade, och kanske nya, recept ”serverade” åt sig är strålande. Om det även minskar svinnet eftersom man inte handlar lika mycket onödigt är det ytterligare en bonus.

Vilket redskap i köket skulle du säga är ditt favoritredskap?

inlagd_rodlok_1

Inlagd rödlök. Bild från hamburgare.org

Oj. Favoritredskap. Jag får nog säga vågen. Den använder jag nästan jämt. Både i bakning och matlagning.

Som avslutning, har du någon helg-mattips som du skulle vilja dela?

Jag tycker om att laga mat och har inget emot att lägga ett par timmar i köket om det blir gott. Tar man sig tid under helgen skulle jag vilja slå ett slag för lågtempad högrev (salta, peppra och stek runtom i smör/olja, in i ugnen vid 75 – 90 grader i så många timmar som behövs för att uppnå innertemp vid önskad stekgrad, 6 timmar kanske?), ugnsrostade rotsaker och en hemgjord bearnaisesås, de blir så mycket godare än alla köpesåser som finns!

2020-10-02

Kommentera eller Fråga

Om oss

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Hittamatkassen

[email protected]

Hogmalms Media AB
Org.nr: 559132-4347
Ytterbyvägen 5c
442 30, Kungälv
© 2011 - 2021 - HittaMatkassen.se