Linas matkasse

Linas matkasse är Sveriges största matkasseföretag som har ett mycket stort utbud av inriktningar på sina matkassar. Vi samlar alla Linas alla matkassar. Maten är fräsch, hälsosam och inspirerande.

Gå direkt till Linas matkasse

Beskrivning av kassarna

Linas Barnkasse
Prova-På-Pris 609:- 659 - 899:-
3 - 5 middagar
4 personer

Här är barnens favoriter i centrum.

Linas Originalkasse
Prova-På-Pris 749:- 899:-
5 middagar
4 personer

Favoriten och klassikern hos Linas matkasse med rätter för hela familjen.

Linas Nystartskasse
Ord. Pris 1199:-
7 middagar
1 personer

Med Nystartskassen lever du efter ett specialutformat träningsprogram och äter efter recepten i 6 veckor för att skapa goda vanor och gå ned i vikt.

Linas Flex och Vegkasse
Prova-På-Pris 679:- 829 - 829:-
3 middagar
4 personer

Välj mellan ovo-lakto-vegetarisk matkasse eller flexitarian med fågel fisk och kycklingrätter.

Linas 15 minuterskasse
Prova-På-Pris 749:- 899:-
4 middagar
4 personer

Smart och nyttig mat på 15 minuter, en genväg i köket. Den absolut snabbaste matkassen.

Linas Ekologiska Orginalkasse
Prova-På-Pris 999:- 1199:-
5 middagar
4 personer

Mat med minst 70 % ekologiska råvaror

Linas Inspirationskasse
Prova-På-Pris 564:- 689 - 799:-
3 - 4 middagar
2 - 4 personer

Inspirerande och nytänkande recept för dig med stort matlagningsintresse och vilja att utmanas i köket.

Linas Lättlagade kasse
Prova-På-Pris 449:- 599 - 1199:-
3 - 4 middagar
2 - 6 personer

Enkla och snabba recept med goda och inspirerande rätter. Passar dig som vill laga mat enkelt men utan att kompromissa med kvalitén.

Linas Barnkasse Laktosfri
Prova-På-Pris 599:- 659 - 899:-
3 - 5 middagar
4 personer

Barnvänlig mat som är laktosfri

Linas Barnkasse utan gluten
Prova-På-Pris 599:- 889:-
5 middagar
4 personer

Barnvänlig mat som är glutenfri

Erbjudande från Linas matkasse

Ange koden: AT400FEB och få upp till 200 kr i rabatt på dina 2 första matkassar. Erbjudandet gäller till och med 28/2 2019.

Innehåll

Matkassarnas innehåll är produkter noga utvalda av Linas kunniga team efter recept av Lina Gebäck som är dietist och även en av Sveriges mest ledande profiler inom matkassebranschen. Hennes matkassar planeras efter koncept som;

 • Minimalt med svinn med noga planerade kassar.
 • Alltid svenskt kött och svensk fågel.
 • Tallriksmodellen som utgångspunkt för en okomplicerad matlagning.
 • Närproducerat och ekologiskt så långt det är möjligt.

Våra recensioner av Linas kassar

Vi har testat Linas Barnkasse med 3 middagar för 4 personer. Vi valde också att lägga till Linas Fruktkasse (109 kr) med 4 kg frukt. Barnkassen finns också med 5 middagar för 4 personer samt som laktosfri 5 middagar. Linas Barnkasse är en matkasse som är inriktad mot barnens preferenser med rena, enkla goda smaker och nyttig och hälsosam mat.

Beställning och leverans

Att beställa matkasse gick smidigt, det går att beställa utan att skapa konto och registrering. Vi kunde också enkelt lägga till fruktkassen. Linas matkasse är en prenumeration som du påbörjar även om du bara testar en matkasse, viktigt är att gå in och avsluta prenumerationen senast 8 dagar innan kommande leverans. Det gör du via dina sidor på Linas hemsida, där kan du också göra andra förändringar, lägga till extraval, eller byta matkasse.

Leveransen meddelades på helgen så att det skulle finnas tid att kika över de varor som eventuellt skulle finnas hemma. Matkassen hade ett tidsspann på 17-22 för leverans vilket också denna gång gjorde att vi fick laga annan mat samma kväll som kassen skulle komma för små magar orkar inte vänta.

Tillagning av maten

I matkassen hittade vi receptbladet som var väldigt proffsigt och lättöverskådligt. Det märks att Linas matkasse är ett stort företag. Recepten signalerar tydligt vilket som är snabbast i tillagningstid och vilka som tar lite längre tid. Kanske lite mycket ”merförsäljning” i receptbladet..? Det innehöll också  bonusrecept vilket var trevligt.

Recepten

 • Spaghetti Pomodoro med kyckling. Snabb och enkelt recept, Gott och rikligt, en pasta med tomatsås kyckling och ärtor. Inga konstigheter. Och det ska det väl inte vara i en barnkasse.
 • Kalkonfärsbollar i kokosmjölk med broccoli, tomat och ris. Rätt med asiatisk tvist, goda smaker och lättlagat. Kul variant på köttbullar.
 • Oxpytt med rödbeta och mild pepparotskräm
 • Lyxig pytt med god pepparrotskräm som lätt slank ned i magen. Färdiga tärningar med grönsaker kom med kassen, samt förkokt oxbringa i hel bit, fick tärnas.

Så fungerar rätterna och råvarorna i Linas Barnkasse och fruktkassen

Det är smarta varianter av klassiker som pytt-i-panna och köttbullar som Linas barnkasse erbjuder. Goda och genomtänkta recept var vårt intryck.

Linas matkasse är en av de största leverantörerna som erbjuder hemleverans av mat och recept i Sverige. Maten är god, känns nyttig och fräsch. Vi beställde hem en 3 middagarskasse för 2 personer. Innan fick vi ett mail som innehöll en lista på varor som var bra att ha hemma när matkassen kom.

Leverans och innehåll

Vi fick sms att matkassen skulle komma mellan 17-22 på tisdagen. Kassen vid 18.30 så då hann vi ändå laga mat den kvällen. Kassen innehöll rikligt med rotfrukter vilket kändes fräscht. Linas matkasse strävar i största möjliga mån efter att ha ekologiska varor och det uppskattar vi. Ett stort plus var den ekologiska köttfärsen till järparna.

Recept och tillagning

Rätterna var indelade i snabb och medel i tillagningstid, vilket underlättar planeringen. Recepten var även smidigt upplagda så att man lätt och effektivt kunde laga rätten. Rätterna kändes bekanta men ändå med en liten tvist. Järpar är en ganska klassisk rätt men man kan piffa till den genom att tillsätta lite andra örter och byta ut tillbehören mot andra.  Vi uppskattade när man får recept på salsasås och får göra den från grunden.

Omdöme -testvecka med Linas matkasse

Vi var nöjda med matkassen och upplevde att vi fick det som utlovades, genomtänkta recept med nyttiga och hälsosamma ingredienser. Rätterna är bekanta men ändå med nyskapande känsla över sig.  Linas matkasse är stor leverantörer av matkasse och det kan märkas ibland, den personliga touchen försvinner. Men vi upplever ändå att det är någon som tänkt till i förväg över val av rätter och upplägg av recept så vi uppskattade verkligen vår vecka med matkassen!

Recept och tillagning

Recepten i kassarna är baserade på lite olika svårighetsgrader där ett är lite svårare med något längre tillagningstid. Sedan hittar du även ett riktigt snabbt och lättlagat recept tillsammans med recept som ligger i mellan dessa två. Utöver de råvaror som levereras i matkassen så kräver rätterna en del basvaror det vill säga sånt som finns hemma i hushållet. Det kan till exempel vara salt och peppar, olja, ströbröd med mera. I mejlet som skickas ut innan leverans med meny så informerar Linas matkasse om vilka basvaror som behövs för recepten i din kommande matkasse.

Betalning

Betalningen går till så att du registrerar ditt betalkort hos Linas matkasse, sedan dras beloppet för matkassen på onsdagen efter leverans. Bli inte nervös om 1 krona reserveras på ditt kort innan det är bara för att undersöka så att kortet fungerar. Du kan också betala med faktura vilket innebär att du får en e-faktura skickad till din e-post. Var noga med att undersöka så att den inte hamnar i Skräpposten. Linas har en ”Nöjd kund-garanti”, vilket ger pengarna tillbaka om du inte är nöjd med din matkasse.

Avbeställ eller pausa prenumeration

Linas matkasse har 10 olika matkassar som man kan välja på. Tjänsten är en prenumeration fast utan bindningstid, du kan själv välja att pausa eller avsluta senast 7 dagar innan kommande leverans. Du sköter din prenumeration via ”Mina Sidor” på www.linasmatkasse.se. Tidningen Råd och Rön har har gjort tester och det visar sig att Linas matkasse är en av de mest prisvärda matkassarna. Läs gärna prisjämförelsen av Råd och Rön här.

Leverans

Matkassarna levereras på söndagar och måndagar mellan 17.00-22.00. Skulle du inte vara hemma när kassen levereras så skickar chauffören ett meddelande om att kassen kommit samt placerar den vid din dörr. Du får även information innan din kasse levereras. Du väljer själv hur ofta du vill ha Linas matkasse, välj mellan varje vecka, varannan eller 1 gång i månaden. Frakten på Linas matkasse är fri och ingår i priset du betalar för matkassen.

Byt recept i din matkasse

Du kan enkelt byta recept i din matkasse genom att använda byt-recept funktionen. Det är en meny som du hittar i menylistan där du själv väljer maträtter utifrån temat i någon av Linas populära matkassar.

Linas Orginalkassen

I Originalkassen får du sunda och nyttiga middagar till hela familjen den finns med 5 middagar för 4 personer. Du hittar också en till variant på Orginalkassen fast med 70% ekologiska varor.  Barnkassen är speciellt utformad med enkla barnanpassade recept och med korta tillagningstider för föräldrar, den finns också som gluten och laktosfri.

Ät mindre kött med Linas matkasse

Du kan enkelt välja att äta mindre kött eller inget kött alls med Linas matkasse. I Flexitariankassen är det mindre rött kött, mer grönsaker och mer fisk och fågel. Väljer du att helt avstå kött så finns Linas Vegetariska kasse (innehåller ägg, mjölk och ost).

Kontakta Linas matkasse

Telefon:  0200456111

Öppettider telefon:
Måndag: 09:00-22:00
Tisdag: 09:00-22:00
Onsdag: 09:00-17:00
Torsdag: 09:00-15:00
Fredag: Stängt
Lördag: Stängt
Söndag: 13:00-22:00

Mail: [email protected]
Öppettider för online-chatt:
Måndag-Torsdag: 09:00-17:00
Fredag: 09:00-16:00
Lördag: Stängt
Söndag: 11:00-16:00

Tilläggsprodukter

Missa inte tilläggsprodukterna som du kan beställa tillsammans med din matkasse från Linas.

Linas Lilla Fruktkasse 79:-
2,5 kg blandad frukt.
Bananerna är alltid ekologiska och/eller
Fairtrademärkta.

Linas Ekologiska Fruktkasse 109:-
3 kg blandad frukt, 100% ekologisk.

Linas Fruktkasse 109:-
4 kg blandad frukt.
Bananerna är alltid ekologiska och/eller
Fairtrademärkta.

Linas Salladskasse 119:-

3 olika recept på sallader med råvaror för 2 personer. Perfekt för dig som vill minska på kolhydrater till maten.

Linas Energimix 99:-

En kasse full av pigga bars, nötmixer och energirika mellanmål för familjen.

Linas Kom i form 49 kr/månad

Träna när du vill med Linas Kom i form, träningsvideos och tips för dig som vill få in din träning i vardagen.

Senast uppdaterad: 2020-03-16

22 Kommentarer

 1. kimiko muhrbeck skriver:

  Hej jag har en fråga , för en månad sen beställde jag mat kasse o det var jätte god det kostade 499 kr kan jag beställa jag en gån till får 499kr?

  • Hittamatkassen skriver:

   Hej Kimiko, tyvärr kan vi inte svara på detta då vi endast jämför pris och innehåll. För att få reda på om du kan göra detta hos Linas Matkasse så kan du kontakta deras kundtjänst.

 2. Sofia skriver:

  Hej!
  Finns kassarna med vegeteriskt alternativ?
  EJ kött, fisk, kyckling, skaldjur etc

 3. Felicia skriver:

  Hej!
  Finns det kassar med lchf eller gi recept?
  Om inte, är det något ni kommer börja med?

 4. Katarina skriver:

  Jag fick en matkasse från Linas i julklapp och är i stora drag nöjd. Vi är ganska kräsna i min familj så en barnkasse kanske hade varit bättre, men ordentligt med mat var det i alla fall, och frukt och grönt till allt 🙂

 5. Amy skriver:

  Helt underbar kasse med bra recept som verkligen alla tycker om. Tyvärr så levererar dom bara varannan vecka så vi tog bara en kasse och sen fick vi avsluta abonnemanget ”/ Synd bara att de inte framgick tydligare någonstans när vi beställde den första!

 6. Rebecka skriver:

  Hej, jag är väldigt sugen på att prova men jag undrar om man kan få välja bort fisk?

 7. Vanessa skriver:

  Hej jag undrar om det går att beställa helt laktosfri matkasse(inte barn påsen)?

 8. Carl-Johan skriver:

  Linas vegetariska matkasse är ju tyvärr inte vegetarisk då osten kan innehålla animalisk löpe.
  Jag förstår varken varför man skriver att den är vegetarisk när den inte är det eller varför man inte kan undvika ost med animalisk löpe!

 9. malena wallander skriver:

  Hej!
  Hur lång tid tar det innan man får kassen från beställningsdatumet ?
  Mvh Malena

 10. Linda skriver:

  Hej!
  Jag undrar om det går och beställa matkasse till 1 person? Frukost, 2 mellanmål och 1 middag. Lunch det får jag på jobbet.
  Med vänlig hälsning
  Linda

 11. Sofie skriver:

  Hej,
  Har hört så mycket bra om Linas matkasse men söker ett LCHF alternativ. Finns det planer på en sådan?:)

 12. sara skriver:

  Hej!
  Är sugen på att testa linas matkasse men hittar inte alternativet där man kan få leverans varje vecka, för det är ju de jag vill ha! Kan man få leverans varje vecka? Bor i Malmö så det borde ju funka?

 13. Oliwer skriver:

  Har fått fel kasse, då jag är vegetarian så är det ganska avgörande vad för kasse jag får.

 14. Anna skriver:

  Hej! Jag letar som en dåre efter en vegansk matkasse i Dalarna men hittar bara vegetariska alternativ (lakto-ovo). Känner ni till någon?

  • Hittamatkassen skriver:

   Hej Anna, bra fråga du kommer med, jag har kikat runt men tyvärr hittar jag ingen vegansk matkasse som levererar i Dalarna. Det finns ju som du nämnt lakto-ovo-vegetariska kassar. Tyvärr kan jag inte hjälpa till mer än så, Årstiderna som har en vegansk matkasse verkar inte leverera i Dalarna när jag söker. Hoppas du kan hitta en vegansk matkasse! Vänliga Hälsningar

Kommentera eller Fråga

Om Hittamatkassen.se

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.
© 2011 - 2020 - HittaMatkassen.se