ICA matkassen

, 2018-09-12
Snabbfakta ICA matkassen
 •  Flera olika matkassar.
 • Laktosfri matkasse, Enkla matkassen.
 • Välj att hämta ut matkassen på din ICA butik
 • Leverans eller uthämtning varje eller varannan vecka.
ICA matkasse:

Beställ ICA matkassen och du kan välja mellan 4 olika matkassar och att få dem anpassade för 3 eller 5 dagar. Beställ din ICA matkasse idag och få en välkomstpresent värd 200kr. Välj själv om du vill ha matkassen levererad hem eller att du hämtar ut den på din ICA butik. Alla ICA butiker erbjuder inte hemleverans utan endast att du får hämta upp din kasse på din ICA butik.

Innehåll ICA matkasse

I kassen ingår det färdiga recept som man kan följa och dessa recept är av varierande svårighetsgrad. I inspirationskassen för 5 dagar så ingår alltid någon rätt till fredagsmyset. Priserna kan variera något då det är ICAs lokala handlare som sätter priserna, du får enkelt reda på din kostnad genom att välja din närmaste ICA butik.

Priser

Inspiration matkassen

 • 3 middagar för 4 personer 495 kr. (Första kassen 299 kr.)
 • 4 middagar för 4 personer 649 kr.

Enkla kassen

 • 5 middagar för 4 personer (Nykundspris 299 kr)

Laktosfri Inspiration matkasse

 • 3 middagar för 4 personer 539 kr. (Första kassen 299 kr.)

Familjekassen

 • 3 middagar för 4 personer, 395 kr eller 6 personer 579 kr.
 • 5 middagar för 4 personer 549 kr eller 6 personer.

Bistro matkasse

 • 3 middagar för 2 personer från 395 kr.

Vego kassen

 • 3 middagar för 4 personer 469 kr. Första kassen 299 kr.

Betalning

Du kan välja mellan att betala dina ICA matkasse med ditt ICA kort via autogiro, sen kan du även välja att betala med VISA eller Mastercard. Du får poäng på ditt köp av matkasse hos ICA.

Leverans

En möjlighet finns också att hämta ut din matkasse på närmaste ICA butik och betala för den på plats i butiken. Eller få din ICA matkasse hemlevererad. När du betalar för matkassen så får du ett antal förslag på tider då din matkasse kan levereras. Kostnaden för leveransen skiljer sig ibland åt beroende på vilken ICA butik det är som levererar din matkasse.

Förändring eller uppsägning av prenumeration

Vill du göra en förändring eller avsluta din prenumeration på ICA matkasse så loggar du in på “Mina Sidor” och under fliken som heter abonnemang kan du göra förändringen. Tänk på att göra förändringen eller avbokningen minst 7 dagar innan kommande leverans.

Kontakt

Ring ICA Kundtjänst på telefonnummer:

 • 020 – 83 33 33

Öppettider: 08.00-15.00, helgfri måndag-fredag.

Använd gärna kommentarsfältet här nedan och tyck till om ICA matkassen. Besök ICA Online Matkasse här.

, 2018-09-12
Välkommen till min sida om matkassar, recept och middagstips. Jag som skriver här heter Sofia Rybrand och jag brinner för att förenkla vardagen med matkassar och smarta tips när man handlar mat online. Jag har två barn och kämpar med att få livspusslet att gå ihop precis som alla andra småbarnsföräldrar. Här på hittamatkassen skriver jag tips om detta, recept och andra smarta tips som förenklar och förgyller vardagen.

17 Kommentarer

 1. Anneli Tjäder skriver:

  Hej.
  Har ni ett glutenfritt alternativ till matkasse? Och ifall ni har, vad skulle denna kosta?
  Mvh Anneli Tjäder 0709 991288

  • Sofia skriver:

   Hej Anneli,
   Tack för din fråga. När det gäller ICAs matkassar så verkar de i dagsläget inte erbjuda en glutenfrimatkasse, endast laktosfri. Det finns andra matkassar som däremot erbjuder glutenfritt alternativ, använd gärna vår sökfunktion och klicka i “glutenfri”. Här är även en länk till gluten och laktosfria matkassar. Hoppas att du kan hitta någon kasse som fungerar för dig!
   Allt gott,
   Sofia

 2. Caroline skriver:

  Hej,
  Är intresserad av att ha en glutenfri kasse, men stämmer det att det inte finns i Skåne? Bor en bit utanför Malmö.vi hade tänkt börja med en mat påse efter jul/ nyår men fått i samma stund reda på att min dotter är glutenintolerant, blev inte lika lätt nu, vet någon vart jag kan vända mig?

  Med vänlig hälsning,
  Caroline

 3. Karl skriver:

  Hej!
  Har idag Linas vegetariska matkasse. Kommer Ica att erbjuda en sådan också?
  Med vänlig hälsning,
  Karl

 4. katharina skriver:

  vill ha vegetarisk matkasse med kyckling och fisk, ej rött kött
  har ni hemkörning

  • Sofia skriver:

   Hej Katharina,
   Ica erbjuder ingen kasse som är vegetarisk, eller bara med kyckling och fisk. De följer tallriksmodellen i sin planering för matkassar och då ingår det naturligtvis vegetariska rätter då och då samt fisk,kyckling och kött. Angående hemleverans av matkasse så handlar det om din närmaste ICA butik och om de i sin tur erbjuder hemleverans av matkasse. Annars är det upphämtning i butik som gäller. Så här skriver ICA på sin hemsida: “Varje måndag hämtar du din kasse i butiken eller får den hemlevererad om din butik erbjuder hemleverans. Skulle måndagen vara en röd dag, kommer leveransen första efterföljande vardag. För att se vilka tider som gäller för din butik, logga in på Mitt ICA och se dina Matkasseinställningar”
   Vänliga Hälsningar
   Sofia

 5. Sandra skriver:

  Hej
  Hur är det med glutenfria matkassar i dagsläget? Borde väl vara dags att införa en om det inte redan är gjort?! Jag skulle vilja ha en iallafall!
  Med vänlig hälsning,
  Sandra

 6. Anders skriver:

  Hej!
  Har just beställt “familjekassen” . Är det alltid svenskt kött och ekologiska råvaror där det är möjligt, eller finns det en annan kasse för det?
  Mvh/Anders

  • Sofia skriver:

   Hej Anders, tack för din fråga. Så här skriver ICA på sin hemsida om hur stor andel ekologiska varor matkassarna innehåller, samt om svenskt kött.”Det är som regel svenskt kött i våra kassar men det kan förekomma fall där vi i brist på svenska alternativ väljer utländsk kött för att skapa varierande och inspirerande recept. Exempel på sådana köttsorter är kronhjortsskav och viltskav. Det kan även förekomma lammfärs från Nya Zeeland utifall volymerna inte finns att tillgå av den svenska.” och när det gäller ekologiska varor så är det främst i kassarna som heter Inspiration och laktosfri som innehåller mest ekologiska varor. Hoppas att du fått svar på dina frågor!
   Mvh
   Sofia
   https://www.hittamatkassen.se

   • Anders skriver:

    Tack för svar!
    Då är jag nöjd, min fasa var att jag skulle få hem en dansk fläskfile, men det kommer alltså inte att hända!
    🙂

 7. Alexandra skriver:

  Varför finns ingen matkasse för fler än 4 personer? Måste man alltid utgå från standardfamiljen 2 vuxna och 2 barn? Verkligheten ser inte ut så. Vi är 2 vuxna och 3 barn och för oss finns ingen matkasse. Väljer ni inte bort en väldigt stor målgrupp?
  Mvh Alexandra

  • Sofia skriver:

   Hej Alexandra,
   jag kan bara hålla med dig och lyfta fram din synpunkt. De flesta matkassar utgår från någon slags norm med 4 personer men det finns några matkassar planerade för fler än fyra personer, Linas Matkasse erbjuder till exempel 5 middagar för 6 personer 1149 kr/leverans. Med starterbjudande 699 kr. Kanske du kan kolla in det tipset?
   Vänliga Hälsningar
   Sofia
   https://www.hittamatkassen.se

 8. Camilla skriver:

  Hej!
  Varför har ni inte matkasse för 5 personer?
  Det är ju vanligast att vara 5 i familjen än 4.

Kommentera eller Fråga

Sök matkasse

Sök matkasse

Använd vår sökfunktion och se efter vilka matkassar som levererar hem till din postort.
Sök här

Om Hittamatkassen.se

Här kan du jämför och hitta din matkasse. Vi samlar information och fakta om de olika matkasseföretagen i Sverige och listar dem utifrån priser och erbjudanden. Vi tillhandahåller även en sökfunktion för dig som vill se vilka som levererar hem till din postort.

Företag

trefyra5 Produktion AB
Org.nummer 556914-5013
Tredje Långgatan 13a
413 03 Göteborg
info@trefyra5.se
© 2011 - 2020 - HittaMatkassen.se